Search

Στην Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ο Αρίων Ξάνθης (photos)

Ο σκοπός της 3ης «Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού» σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων είναι να παρακινήσει τους μαθητές να συμμετάσχουν σε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας με απώτερο στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την καλλιέργεια ή/και την ενίσχυση της ευεξίας των παιδιών κι των εφήβων που πηγαίνουν στα σχολεία όλης της χώρας.

Υποστηρικτής αυτής της προσπάθειας κι ο Αρίων Ξάνθης που με τους Αθλητές της ανδρικής ομάδας καλαθοσφαίρισης Κωνσταντίνο Φώτη, Φειδία Νυμφόπουλο, Ευστάθιο Ανδρέου, Αλή Μπουτσακτσή, επισκέφτηκαν τα 9ο, 18ο, 4ο, 12ο και 6ο Δημοτικά σχολεία της Ξάνθης και μίλησαν στα παιδιά για τα θετικά της άθλησης, την σωστή διατροφή, καθώς τον τρόπο με τον οποίο κατάφεραν οι ίδιοι, όταν ήταν μαθητές, να συνδυάσουν το σχολείο και το μπάσκετ.

Παράλληλα, συμμετείχαν με τους μαθητές σε διάφορα παιχνίδια γνώσεων & επιδεξιότητας, έπαιξαν μαζί τους αγώνες αφού χωρίστηκαν σε ομάδες, ευστόχησαν όλοι μαζί σε πολλά καλάθια, χαρίζοντας έτσι ιδιαίτερες στιγμές σε όλους τους μικρούς φίλους που έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις. Πολλά χειροκροτήματα και ενθουσιασμό προκάλεσε φυσικά η παρουσία του ύψους 2,07 εκ. αθλητή του συλλόγου της Ξάνθης Αλή Μπουτσακτσή, που με τα καρφώματα του αποτέλεσε την ατραξιόν των επιδείξεων.

Share it