Εξώδικο της Football League στη Super League, αξιώνει 11,3 εκ. ευρώ!

Η Football League απέστειλε εξώδικο στη Super League, αξιώνοντας το ποσό των 11.310.000 ευρώ για οφειλές από το 2011 μέχρι και σήμερα και ζητώντας να αποδοθούν οι 450.000 ευρώ άμεσα, ώστε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Μόνο καλές δεν είναι οι σχέσεις ανάμεσα στη Super League και τη Football League, με την δεύτερη να στέλνει εξώδικο σύμφωνα με τη “Live Sport”, όπου αξιώνει το ποσό των 11.310.000 εκατομμυρίων ευρώ για οφειλές από το 2011 μέχρι και σήμερα και ζητά να δοθούν οι 450.000 ευρώ άμεσα, ώστε να καλυφθούν οι επιτακτικές ανάγκες της και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

“Σύμφωνα με την παράγραφο 12 του νόμου 3479/2006 προβλέπεται ότι η Ένωση Α’ Εθνικής παρέχει, κατά τη ρητή πρόβλεψη του καταστατικού της, οικονομικές ενισχύσεις στα μέλη της, καθώς και στους συλλόγους Β’ και Γ’ Εθνικής κατηγορίας για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών είτε απευθείας σε αυτούς είτε μέσω της Ένωσης Β’ και Γ’ Εθνικής κατηγορίας ισομερώς. Οι ενισχύσεις αυτές εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα της Ένωσης Α’ Εθνικής κατηγορίας.

Η ανωτέρω διάταξη αποτυπώθηκε στον άνω νόμο, διότι το πνεύμα και ο σκοπός του νομοθέτη ήτο να υπάρξει οικονομική ενίσχυση από την ανώτερη επαγγελματική κατηγορία ποδοσφαίρου (Super League) προς τη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία (Football League)”,αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα στο εξώδικο.

Η Football League, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πρότεινε να γίνει συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές την Πέμπτη για να λυθεί το ζήτημα. Αν δεν δοθούν οι 450.000 ευρώ που ζητά η FL,  η διοίκηση Σφακιανάκη ενημέρωσε ότι θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα της μέσω της δικαστικής οδού.

Share it