Search

Εύκολη νίκη κόντρα στην Κύπρο η Ελλάδα, σκόρερ του δεύτερου γκολ ο Μάνταλος

Πετυχαίνοντας δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική Ελλάδας καθάρισε το ματς με την Κύπρο στο «Γ. Καραϊσκάκης» και με το 2-0 έκανε το 2 στα 2 στον όμιλο της, στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και δεν δέχτηκε γκολ μετά από 13 μήνες.

Το σκορ για την Ελλάδα στο βροχερό Φάληρο άνοιξε ο Μήτρογλου στο 12′ μετά από ωραίο γύρισμα του Φορτούνη μέσα στην περιοχή, ενώ στο 42′ ο Κομοτηναίος Πέτρος Μάνταλος που έπαιξε με προστατευική μάσκα λόγω της σπασμένης μύτης του, με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ μετά από το τραγικό λάθος του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Μετά το παιχνίδι ο αρχηγός Βασίλης Τοροσίδης δήλωσε στην κάμερα του ΣΚΑΪ:

«Η ΕΘνική έδειξε το πρόσωπο του παρελθόντος. Εμφανιστήκαμε πάλι ως ομάδα». Σε ερώτηση για το αν η ποιότητα ή η εργατικότητα έκρινε το παιχνιδι είπε: «Σίγουρα η προσπάθεια. Προσθήσαμε όσοι αγωνιστήμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποια ήταν και ποια είναι η Εθνική. Πρέπει να κοιτάμε την άμυνα και να κυνηγάμε κάποιο γκολ μπροστά. Έτσι θα έρθουν οι επιτυχίες».

Επόμενο ματς για τη «γαλανόλευκη» τη Δευτέρα στις 21:45 εκτός έδρας με την Εσθονία.

Συνθέσεις:

Ελλάδα (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζαβέλλας (89’ Καρέλης), Μανιάτης, Σταφυλίδης (70’ Παπαδόπουλος), Μάνταλος, Φορτούνης, Μπακασέτας (78’ Χολέμπας), Μήτρογλου.

Κύπρος (Χριστάκης Χριστοφόρου): Παναγή, Τζούνιορ, Χαραλάμπους, Δημητρίου, Χαραλαμπίδης (66’ Χριστοφή), Μυτίδης (83’ Μακρής), Λαμπάν, Αρτυματάς (78’ Κυριακού), Λαΐφης, Κάστανος.

Στα άλλα ματς του ομίλου: Βέλγιο – Βοσνία 4-0 & Εσθονία – Γιβραλτάρ 4-0

Η βαθμολογία μετά από 2 αγωνιστικές:

1. Βέλγιο 6 (7-0)
2. Ελλάδα 6 (6-1)
3. Βοσνία 3 (5-4)
4. Εσθονία 3 (4-5)
5. Κύπρος 0 (0-5)
6. Γιβραλτάρ 0 (1-8)

Share it