Search

Η Βουλή τίμησε τους Ολυμπιονίκες μας! (vid)

Το 15% των θέσεων στο Δημόσιο που προκηρύσσονται από το ΑΣΕΠ, θα καλύπτονται αποκλειστικά από άτομα με αναπηρία, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής στην ειδική εκδήλωση για την απόδοση τιμής στα μέλη της Ελληνικής Εθνικής Αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Παρουσία των Θρακιωτών  Παραολυμπιονικών Μιχαλεντζάκη, Καρυπίδη, Ριζάογλου αλλά και των Καλπακίδου, Βέλτη, Γονιού, ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου τις επόμενες ημέρες.

Απευθυνόμενος προς τους αθλητές με αναπηρία, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Πολιτεία προχωρεί σε αυτή την κίνηση «ως μια έμπρακτη στήριξη του αγώνα που δίνετε καθημερινά, αλλά και ως μια διαρκή υπόμνηση προς την κοινωνία, πως δεν είστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, πως η ποιότητα και το ήθος μιας χώρας αποτυπώνεται πρωτίστως στον τρόπο που αντιμετωπίζει τους πιο αδύναμους, για να τους κάνει κι αυτούς πιο δυνατούς».
«Η ελληνική Πολιτεία οφείλει να είναι δίπλα σας και θα είναι δίπλα σας. Σκεφτόμαστε όλους τους τρόπους για να σας βοηθήσουμε, εσάς που βοηθάτε εμάς. Μας βοηθάτε να προωθήσουμε την αντίληψή μας για την άθληση, ως κοινωνική δραστηριότητα και δικαίωμα, όχι μόνον για τον επαγγελματία αθλητή, αλλά και για τον αθλούμενο άνθρωπο, αλλά και για τον άνθρωπο με ειδικές ανάγκες» τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Συγκινούμαστε από την χαρά που βλέπουμε στα πρόσωπά σας. Η παρουσία σας εδώ είναι μια από τις ιδιαίτερες στιγμές του ελληνικού Κοινοβουλίου. Φάνηκε από την αρχή, διότι ενώ συνήθως δεν χειροκροτούν οι “αντίπαλοι” πολιτικοί αρχηγοί όταν προσφωνούνται τα ονόματά τους, σήμερα το κάναμε» είπε.
«Στέκεστε όρθιοι απέναντι στις δυσκολίες. Έτσι κι εμείς πρέπει να σταθούμε όρθιοι για να αλλάξουμε την πορεία που πήρε ο τόπος τα τελευταία χρόνια. Μας δίνετε το πιο σημαντικό, το πιο ισχυρό μάθημα, τον δρόμο για να ακολουθήσουμε τα δικά σας βήματα, στα δικά σας μονοπάτια. Και σας ευχαριστούμε θερμά» κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας.

 

Δακρυσμένοι οι Παραολυμπιονίκες: «Κύριε πρωθυπουργέ μην μείνετε μόνο στις τιμές»

 

Με δάκρυα στα μάτια και κοιτάζοντας τον πρωθυπουργό ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης είπε: «Θέλω να σας επισημάνω σημεία που μας ισοπεδώνουν. Τα άτομα με αναπηρία είναι το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας. Σε εμάς έγιναν αδικίες. Τις εισηγούνται τεχνοκράτες. Για μένα ειναι το πιο επικίνδυνο κομμάτι. Θα φέρω παραδείγματα. Ο νόμος που μας έκοψε τις επικουρικές συντάξεις ηταν ισοπεδωτικός. Μιλάμε για περικοπές και φτάσαμε χαμηλά. Κατανοούμε πλήρως τη δυσκολία της χώρας. Φανταστείτε ποσο ισοπεδωτικά ειναι για τις οικογένειες που συντηρούν ατομα με αναπηρίες. Δεν ειναι δυνατόν κύριε πρωθυπουργέ να πληρώνουμε τον ΕΝΦΙΑ. Κάποτε πληρώναμε 1 ευρώ το τετραγωνικό. Προχθές πλήρωσα 340 ευρω ΕΝΦΙΑ.Υπάρχει επίσης το προβλημα της εργασίας. Εσείς κύριοι βουλευτές δεν έχετε πρόβλημα. Εγώ και οι συνάδελφοί μου δεν μπορούμε να κάνουμε μεροκάματο. Θελουμε στήριξη. Θελω κύριε πρωθυπουργέ να μην πάτε τον ανάπηρο 40 χρόνια πισω με τις περικοπές σας».

Είχα την τύχη και την ευτυχία να κατακτήσω 4 μετάλλια. Η πορεία απαιτεί υπεράριθμες προσπάθειες για να ξεπεράσεις τα εμπόδια και να αναδειχθείς στον καλύτερο αθλητή του κόσμου. Τα προβλήματά μας, καθιστούν το έργο μας ακομη πιο δύσκολο. Χωρις τους γονείς μας τίποτα δεν θα είχε γίνει πραγματικότητα”, είπε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε: “Κύριε πρωθυπουργέ, υπουργοί, και βουλευτές δυο ζητήματα πρέπει να επιλύσετε άμεσα. Είμαστε αδιόριστοι. Οι αθλητές δεν έχουν κανένα εισόδημα μόνο τη στήριξη της οικογένειας. Είναι γεγονός οτι ακόμη και οι κορυφαίοι αθλητές δεν εχουν λάβει τις νόμιμες αμοιβές απο το 2013 μέχρι σημερα. Κύριε πρωθυπουργέ εμείς οι αθλητές ζητάμε μονο αυτα που όρισε ο νόμος έχοντας ήδη υποστεί τεράστιες περικοπές. Σας ευχαριστούμε για τις τιμές αλλα μην μείνετε μόνο σε αυτές”, πρόσθεσε.
με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

p://

Share it