Search

Football League: Ένα ελαττωματικό πρωτάθλημα που δε λεει να ξεκινήσει…

Η πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου ολοκληρώνεται, κι αντί να κάνουμε σχόλια σχετικά με το αναγνωριστικό ξεκίνημα του Πανθρακικού στη Football League, βρισκόμαστε στην ατυχή συγκυρία της αναμονής. Η έναρξη του πρωταθλήματος αναβάλλεται εκ νέου, ο κόσμος περιμένει να δει ποδόσφαιρο, η υπομονή όσων ανθρώπων ζουν από τη μπάλα εξαντλείται.

Κοινός παρονομαστής είναι πως όλοι θέλουμε αγωνιστική δράση κι όμως όλοι φαίνεται να λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο, την ελληνική ποδοσφαιρική γραφειοκρατία. Αργά ή γρήγορα το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει και οι ομάδες θα έχουν μπροστά τους τις πρώτες αγωνιστικές, το κύπελλο Ελλάδας και κάποιες εμβόλιμες για να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος. Αυτό συνεπάγεται ένα σενάριο που δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα, δηλαδή οι ομάδες -ενώ δεν έχουν δώσει ούτε έναν επίσημο αγώνα μέχρι τις αρχές Οκτώβρη- να αναγκαστούν να δώσουν ακόμη και …δεκαπέντε σε διάστημα τριών μηνών, μέχρι και τον Δεκέμβρη. Με δεδομένο ότι κάθε Σαββατοκύριακο θα υπάρχουν αγώνες, ότι ήδη οι τρεις αγώνες στη φάση των ομίλων του κυπέλλου έχουν προγραμματιστεί για το ως άνω διάστημα και ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να συσσωρευθεί κάποια εμβόλιμη αγωνιστική, τότε το πλήθος των αγώνων που αναμένονται δύναται να αλλάξει τις ισορροπίες στην αρχή του πρωταθλήματος της Football League.

Αν πάρουμε ως παράδειγμα το νεανικό Πανθρακικό, είναι φανερό πως οι συνεχόμενοι αγώνες μπορούν να λειτουργήσουν διττά για την ομάδα: ή οι παίκτες, λόγω του νεαρού της ηλικίας τους, να εκμεταλλεύονται την σωρευόμενη κούραση των αντιπάλων και να “κλέβουν” αποτελέσματα, ή η μία ήττα να διαδέχεταιτην άλλη και, δίχως την παρουσία πολλών ηγετικών φυσιογνωμιών, η ομάδα να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της με το αριστερό. Και φυσικά οι συνεχόμενοι αγώνες θα επηρρεάσουν και ομάδες που πάνε για πρωταθλητισμό, καθώς οι βαθμοί των πρώτων μηνών μπορούν εντέλει να αποβούν καθοριστικοί στη διαμόρφωση της τελικής βαθμολογίας.

Βεβαίως, όλα αυτά επί τη βάση συζήτησης πως το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στο προσεχές χρονικό διάστημα, πρόταση που ακόμη φαντάζει περισσότερο εικασία παρά δεδομένη. Ελλάς το μεγαλείο σου και εν έτει 2016 Football League.

Share it