Search

Τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα του Χιντζίδη στην ΠΑΕ Νίψας (+pics)

Αρκετά χρόνια πριν τα … σαλόνια της Super League, στην οποία ο Στράτος Χιντζίδης πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του την προηγούμενη αγωνιστική (01/10), ο πιτσιρικάς τότε Στράτος, αγωνιζόταν – όπως όλοι οι συνομήλικοί του, σε κάποια ακαδηία.

Ο Χιντζίδης, ξεκίνησε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα απ’ την ομάδα του χωριού του την ΠΑΕ Νίψας σε πολύ μικρή ηλικία. Το πάθος του για το ποδόσφαιρο ήταν εμφανές και έτσι ξεκίνησε την ενασχόλησή του, όπως πολλά παιδιά που τους συνεπαίρνει η μαγεία του ποδοσφαίρου, πριν καλά-καλά μάθει να διαβάζει.

Ιδού και το ντοκουμέντο …

Δεξία στη γωτογραφία ο Στράτος Χιντζίδης
Δεξία στη φωτογραφία ο Στράτος Χιντζίδης

Μεγαλώνοντας, άρχισαν να φανερώνονται ψήγματα του ταλέντου και ιδίως το πολύ καλό αριστερό του πόδι και η δύναμη με την οποία έφευγε η μπάλα απ’ τα πόδια του μετά από κάθε σουτ. Ακόμη ένα προσόν, που πλέον γνωρίζουν οι Έλληνες ποδοσφαιρόφιλοι, οι καλές εκτελέσεις απευθείας φάουλ.

Τρίτος από κάτω αριστερά ο Χιντζίδης
Τρίτος από κάτω αριστερά ο Χιντζίδης. Στη φωτογραφία επίσης διακρίνονται οι Θοδωρής Μπίκος, Αλέκος Πατσιώρας που διετέλεσαν παράγοντες της ΠΑΕΝ καθώς και ο γυμναστής Νίκος Μανδάνης. Από ποδοσφαιριστές διακρίνονται πάνω αριστερά ο Δημήτρης Κομεσίδης που έχει δεκάδες συμμετοχές στη Σούπερλιγκ με τη φανέλα της Ξάνθης, ο αδερφός του Στέφανος δίπλα του. Επίσης ο Αντρέ Μκρτσιάν, ο Θοδωρής Καβατζικιώτης, ο Βασίλης Καλαϊτζίδης,  ο Κώστας Τσαλταμπασίδης και ο Τάσος Κοτζαμανίδης.

Το 2002 μάλιστα ο Χιντζίδης κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας του Έβρου, με την φανέλα της ΠΑΕΝ και προπονητή τον Γιώργο Σαριανίδη …

Δεξιά ο Χιντζίδης
Δεξιά ο Χιντζίδης

 

 

Share it