Search

Αναβλήθηκαν οι αγώνες του σαββατοκύριακου σε Α’ και Β’ ΕΠΣ Έβρου!

Σύμφωνα με πληροφορίες του SportsAddict δεν θα γίνει κανένα ματς της ΕΠΣ Έβρου αυτό το σαββατοκύριακο λόγω της έλλειψης αδειών διεξαγωγής των αγώνων στα γήπεδα των ομάδων του νομού. Η παράταση μάλιστα που είχε δοθεί από το Υπουργείο λήγει το Σάββατο 8/10. Αυτό σημαίνει ότι αναβάλονται τόσο τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας όσο και αυτά της πρεμιέρας της Β’.

Συγκεκριμένα κάποια από τα γήπεδα στον Έβρο έχουν θέματα όπως τα ηλεκτρολογικά και δεν πληρούν μέχρι στιγμής τις προϋποθέσεις για να αποκτήσουν άδεια. Έχουν αρχίσει ήδη διαδικασίες από τους υπεύθυνους για να λυθούν τα όποια ζητήματα, αλλά αυτό θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα. Από την άλλη, κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει με τα κλειστά γήπεδα.

Κάνοντας  ρεπορτάζ σας έχουμε όλο το παρασκήνιο και ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι, για τη μη διεξαγωγή ή αν προτιμάτε την αναβολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων της Α’ και Β’ ΕΠΣ Έβρου, αυτό το Σαββατοκύριακο.

Δεδομένο πρώτο: Πολλά απ’ τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, δεν έχουν κανονικές άδεις. Βασικά, τα περισσότερα γήπεδα του Ν. Έβρου δεν έχουν νόμιμη κατασκευαστική άδεια, όπερ σημαίνει πως λειτουργούσαν βάσει παράτασης των προσωρινών αδειών τους. Με την προσωρινή άδεια που είναι σε ισχύ να εκπνέει το Σάββατο στις 08/10, έπρεπε ο Υπουργός να υπογράψει παράταση των αδειών, ώστε να πραγματοποιηθούν παιχνίδια.

Δεδομένο δεύτερο: Ο Υπουργός ναι μεν υπέγραψε την χορήγηση παράτασης των προσωρινών αδειών, αλλά η υπουργική απόφαση δεν πρόλαβε να καταχωρηθεί στην Εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Δεδομένο τρίτο: Απ’ την στιγμή που δεν καταχωρήθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και απέμεναν δύο μέρες μέχρι την εκπνοή της προσωρινής άδειας, η ΕΠΣ Έβρου θα έπρεπε να αποφασίσει, αν θα περιμένει μέχρι αύριο ή όχι. Τελικά, όπως γνωρίζουμε όλοι, το Δ.Σ. της ΕΠΣ Έβρου απεφάνθη να μην αναμένει μέχρι αύριο και αυτό διότι, θα ήταν δύσκολο όπως μας τόνισαν πολλοί απ’ την ΕΠΣ  να ενημερωθούν εγκαίρως όλες οι ομάδες,ώστε να διευθετήσουν όλες τις απαραίτητες εκκρεμότητες που απαιτεί ένας ποδοσφαιρικός αγώνας (μετακινήσεις, χορήγηση αδειών σε στρατεύσιμους ποδοσφαιριστές κτλ).

Συμπέρασμα : Το ποδόσφαιρο αλλά και γενικότερα ο αθλητισμός και ειδικά στο Ν. Έβρου, βρίσκει “μπροστά” του ακόμη μια φορά μια γιγαντιαία στρέβλωση. Την ύπαρξη ποδοσφαιρικών γηπέδων που δεν έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας και χρειάζονται παράταση της προσωρινής. Βέβαια, το τελευταίο διάστημα γίνονται προσπάθειες απ’ τον Δήμο και την Περιφέρεια να λυθούν τα πολλά και διαφορετικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αρκετά γήπεδα του Νομού. Αυτό όμως προϋποθέτει χρόνο και αν δεν είχε ήδη ληφθεί η απόφαση απ’ τον υπουργό όπως μαθαίνουμε για εκ νέου χορήγηση προσωρινής άδειας, τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα του Έβρου θα ήταν στον αέρα.

Υ.Γ. Η πρώτη ερώτηση που γενάται σε όλους μας είναι: Μα πως η ΕΠΣ Ξάνθης και Θράκης προχωρά στην κανονική διεξαγωγή των παιχνιδιών και η ΕΠΣ Εβρου όχι. Κύκλοι της ΕΠΣ ΈΒρου τονίζουν πως χωρίς να γνωρίζει τι συμβαίνει με τα γήπεδα άλλων Ενώσεων, η ίδια δεν μπορεί να προβεί στην λήψη απόφασης για την διεξαγωγή αγώνων χωρίς την χορήγηση προσωρινής άδειας, καθώς δεν είναι ένα και δύο τα γήπεδα που έχουν πρόβλημα αλλά δεκάδες.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν πως την επόμενη βδομάδα τα ματς θα γίνουν κανονικά, αφού η χορήγηση νέας προσωρινής άδειας – μέχρι να αποκτήσουν και .. κανονική όλα τα γήπεδα – είναι δεδομένη …

Υ.Γ.2 Για το αν έπραξε σωστά η όχι η ΕΠΣ Έβρου που δεν περίμενε μέχρι αύριο την Υπουργική απόφαση, είναι ένα ζήτημα που σηκώνει πολλή κουβέντα …

Ρεπορτάζ: Πανταζής Κοσμάς – Αρζίδης Βλαδίμηρος

 

 

Share it