Search

Το παιδί-θαύμα της Θράκης στην ενόργανη γυμναστική αποκλειστικά στο S.A.!

Η ελπίδα της Θράκης για μια μεγάλη διάκριση στο μέλλον στην ενόργανη γυμναστική, έχει όνομα και είναι απ’ την Θράκη μας και συγκεκριμένα απ’ τον Έβρο και την Αλεξανδρούπολη. Ο Γιώργος Κελεσίδης χαρακτηρίζεται από αρκετό κόσμο, ως το παιδί θαύμα της ενόργανης γυμναστικής με λαμπρό μέλλον μπροστά του, αν συνεχίσει στον ίδιο δρόμο τον οποίον περπατά, αυτόν της σκληρής δουλειάς.

Ήδη απ’ την περσινή περίοδο, κατάφερε να συλλέξει αρκετά μετάλλια, διακρίσεις αλλά και εμπειρίες για το εγγύς μέλλον. Στην παρθενική του συμμετοχή πέρυσι στην κατηγορία των εφήβων στο  πανελλήνιο πρωτάθλημα, ο Γιώργος Κελεσίδης αν και παίδας, κατάφερε να συγκεντρώσει μισή ντουζίνα από μετάλλια. Συγκεκριμένα κατέκτησε την 3η θέση (χάλκινο μετάλλιο) στο σύνθετο ατομικό με σύνολο βαθμών 67.500, εξασφαλίζοντας με αυτή του την βαθμολογία την συμμετοχή του στους τελικούς οργάνων. Εκεί εντυπωσίασε προσθέτοντας ακόμη 5 μετάλλια: αργυρό μετάλλιο στους κρίκους, χάλκινο μετάλλιο στο μονόζυγο, χάλκινο μετάλλιο στους παράλληλους ζυγούς, χάλκινο μετάλλιο στο έδαφος,  χάλκινο μετάλλιο στον ίππο με λαβές και την  4η θέση στο άλμα.

Ο Γιώργος Κελεσίδης με τον προπονητή του Δημήτρη Μπαξεβανίδη. Στο λαιμό του Γιώργου τα μετάλλια που κατέκτησε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
Ο Γιώργος Κελεσίδης με τον προπονητή του Δημήτρη Μπαξεβανίδη. Στο λαιμό του Γιώργου τα μετάλλια που κατέκτησε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Το μεγαλύτερο παράσημο του 14χρονου πέρσι Γιώργου ήταν η συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βέρνης στην κατηγορία των Εφήβων. Το γεγονός πως έλαβε μέρος σε μια τέτοια σπουδαία διοργάνωση και μάλιστα σε μια κατηγορία πάνω απ’ την ηλικία του, μόνο περηφάνια μπορεί να γεμίζει τον ίδιο, τους γονείς, την ομάδα του, αλλά και την περιοχή μας.

Δεύτερος από δεξιά ο Γιώργος Κελεσίδης με τον προπονητή του, Δημήτρη Μπαξεβανίδη
Δεύτερος από δεξιά ο Γιώργος Κελεσίδης με τον προπονητή του, Δημήτρη Μπαξεβανίδη

Αυτά όμως συνέβησαν πέρσι. Φέτος είναι μια διαφορετική χρονιά για τον 15χρονο Γιώργο που καλείται να δείξει πως τα αποτελέσματα της νέας χρονιάς μπορούν να έχουν συνέχεια. Δίχως φυσικά να πρέπει να του δημιουργεί άγχος, γιατί είναι ακόμη πολύ μικρός, ο Κελεσίδης αύξησε τις απαιτήσεις ο ίδιος με τις πολύ μεγάλες περσινές διακρίσεις του.

Μέλος των αναπτυξιακών εθνικών κλιμακίων της ενόργανης γυμναστικής, ο Γιώργος και φέτος το καλοκαίρι δεν ξεκουράστηκε σχεδόν καθόλου, γιατί από πολύ νωρίς βρέθηκε με το κλιμάκιο της Εθνικής Εφήβων σε δύο περιόδους στη Μίκρα. Για το φετινό καλοκαίρι, την υπέροχη περσινή χρονιά για τον ίδιο, την εμπειρία του Ευρωπαϊκού, για τους στόχους του για το μέλλον και για πολλά ακόμα, μιλήσαμε με τον ίδιο τον Γιώργο Κελεσίδη. Τον βρήκαμε, που αλλού; Στο ΤΟΛ της Μαΐστρου, εκεί που προπονείται καθημερινά ..

kele2

S.A.: Γιώργο καλησπέρα, καταρχάς θέλω να ξεκινήσουμε απ’ την φετινή αγωνιστική περίοδο. Πως κύλησε η προετοιμασίας σου μέχρι τώρα, ενόψει της νέας χρονιάς;

Γ.Κ.: Πήγαν όλα πολύ καλά, βάσει προγράμματος. Στην αρχή του καλοκαιριού βρέθηκα με το εθνικό κλιμάκιο των Εφήβων στη Μίκρα σε δύο διαφορετικές περιόδους, μία στις 19 Ιουλίου με 8 Αυγούστου και η δεύτερη στις 22 Αυγούστου με 12 Σεπτεμβρίου, όπου ο υπεύθυνος για την Εθνική Εφήβων Γιάννης Ζαχαριάδης έκρινε την εξέλιξη μου, καθώς και των υπόλοιπων παιδιών. Επίσης  μου έδωσε και ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, για τα αθλήματα των κρίκων του ίππου και του εδάφους. πρόγραμμα που τηρούμε με τον προπονητή μου, Δημήτρη Μπαξεβανίδη.

S.A.: Πως νιώθεις που αποτελείς κομμάτι των Εθνικών κλιμακίων;

Γ.Κ.: Είναι τιμή για μένα αν είμαι μέλος της Εθνική. Με γεμίζει περηφάνια.

S.A.: Πριν μας είπες πως το ατομικό πρόγραμμα που σου έδωσε ο κ. Ζαχαριάδης απευθύνεται σε 3 αθλήματα. Αυτό έγινε γιατί είσαι καλύτερος σ’ αυτά συγκριτικά με τ’ άλλα ή γιατί ας πούμε είναι τα αγαπημένα σου;

Γ.Κ.: Η αλήθεια είναι πως αν και μου αρέσουν πραγματικά όλα τα αθλήματα της ενόργανης, έχω ιδιαίτερη αγάπη για τους κρίκους και τον ίππο. Φανταστείτε πως δευτέρα δημοτικού, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα είχα πάρει ασημένιο μετάλλιο στους κρίκους.

S.A.: Γιώργο, αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν αθλητές στην ενόργανη, που επικεντρώνονται σ’ ένα άθλημα, όπως π.χ. ο Πετρούνιας στους κρίκους και άλλοι σε περισσότερα. Εσύ τι θα προτιμούσες.

Γ.Κ.: Κοιτάξτε είναι νωρίς να απαντήσω. Υπάρχουν ναι, δύο επιλογές. Η μία να επικεντρωθεί κάποιος σ’ ένα άθλημα και η άλλη να προσπαθήσει να ναι σε πολύ καλό επίπεδο σ’ όλα, και απλά να στοχεύσει λίγο περισσότερο σ’ ένα, κάνοντας εκεί περισσότερη προπόνηση. Αυτή θα είναι μια επιλογή που θα πρέπει να κάνω με τους προπονητές μου στο μέλλον. Δεν έφτασε η ώρα ακόμα.

S.A.: Για φέτος ποιοι είναι οι στόχοι σου;

Γ.Κ.: Στόχος είναι η καθημερινή βελτίωση και στους αγώνες που θα συμμετάσχω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, ώστε να πετύχω παντού, κάτι παραπάνω σε σχέση με πέρσι. Πρώτη σημαντική διοργάνωση που έχω μπροστά μου είναι το meeting της Βουλγαρίας, όπου στόχος μου είναι η πρώτη θέση σ’ όλα τα αθλήματα που θα λάβω μέρος.

S.A.: Ας κάνουμε μια αναδρομή τώρα, στο πρόσφατο παρελθόν. Είχες πέρσι την τιμή να βρεθείς στο Ευρωπαϊκό της Ελβετίας και μάλιστα στην κατηγορία των Εφήβων αν και ήσουν παίδας. Πως αισθάνεσαι;

Γ.Κ.: Μόνο που φορούσα τη φόρμα της Εθνικής ένιωθα τρομερά υπερήφανος. Τα συναισθήματα πολύ έντονα και ιδιαίτερα. Ο προπονητής της ελληνικής αποστολής, Δημήτρης Ράφτης, έμεινε ευχαριστημένος απ’ τις επιδόσεις μου, όπως και τις επιδόσεις όλων των αθλητών. Τα όργανα που υπήρχαν στην Ελβετία ήταν εκπληκτικά και το κοινό τρομερό καθώς μας ενθάρρυνε σε κάθε προσπάθειά μας. Οι εμπειρίες της Βέρνης αποτελούν κίνητρο για οποιονδήποτε αθλητή να συνεχίσει και να καταβάλλει ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες.

Δεύτερος από δεξιά ο Γιώργος Κελεσίδης
Δεύτερος από δεξιά ο Γιώργος Κελεσίδης

S.A.: Είπες για τα όργανα στη Βέρνη, βλέπω όμως και σε σας εδώ νέα όργανα…

Γ.Κ.: Ναι, πράγματι. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που επιτέλους έχουμε νέα όργανα και θα ήθελα να ευχαριστήσω το ίδρυμα Νιάρχου γι’ αυτό. Τα παλιά όργανα έπρεπε οπωσδήποτε να αλλάξουν. Να φανταστείτε το όργανο στο άλμα ήταν επικίνδυνο καθώς θα μπορούσε να επιφέρει τον τραυματισμό κάποιου αθλητή. Προσωπικά δεν μπορούσαν να κάνω την προπόνηση που έπρεπε εκεί. Πλέον, έχουμε όμως καινούργια όργανα για όλα τα αθλήματα και μόνο ικανοποιημένοι μπορούμε να νιώθουμε.

S.A.: Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ και σου εύχομαι κάθε επιτυχία….

Γ.Κ.: Ευχαριστώ και γω. Να είστε καλά!

 

Share it