Συνέλαβε 5 άτομα για κλοπές και διαρρήξεις σε Αλεξ/πολη & Ορεστιάδα η αστυνομία

Εξιχνιάστηκαν 3 κλοπές από οικίες και ΜΙΑ απόπειρα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης αλλα και 6 κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από οικίες στην Ορεστιάδα. Συνολικά συνελήφθησαν 5 άτομα.

Το τελευταίο διάστημα τόσο σε Αλεξανδρούπολη όσο και στην περιοχή της Ορεστιάδας, σωρεία διαρρήξεων και κλοπών σε κατοικίες και καταστήματα, πονοκεφάλιαζαν τις αστυνομικές αρχές.

Τελικά, προχώρησαν στην εξιχνίασή τους Στην πρώτη περίπτωση Εξιχνιάστηκαν 3 κλοπές από οικίες και 1 απόπειρα και συνελήφθησαν 3 ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Στην δεύτερη περίπτωση, εξιχνιάστηκαν 6 κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από οικίες στην Ορεστιάδα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Αναλυτικά οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας

Στην Αλεξανδρούπολη

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρεις κλοπές από οικίες και μία απόπειρα, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα 27/9 έως 2/10/2016, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Συνελήφθησαν το απόγευμα της Κυριακής, στην Αλεξανδρούπολη, από τους παραπάνω αστυνομικούς, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 24, 21 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορία) και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια ερευνών για τη σύλληψη δραστών που διέπραξαν διαρρήξεις σπιτιών, στην Αλεξανδρούπολη, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 21χρονο να έχει εισέλθει στον αύλειο χώρο οικίας και τους άλλους δύο δράστες να αναμένουν έξω από αυτήν, επιβαίνοντες σε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα βρέθηκαν 7 διαρρηκτικά εργαλεία, 1 ζευγάρι γάντια, 1 κουκούλα και 1 πινακίδα κυκλοφορίας, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι τρεις δράστες, την 27, 28 και 29-9-2016, διέρρηξαν τρεις οικίες στην Αλεξανδρούπολη, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους διάφορα χρυσαφικά, τιμαλφή και αντικείμενα. Κατασχέθηκε επίσης το παραπάνω όχημα. Σημειώνεται ότι και οι τρεις δράστες, έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Στην Ορεστιάδα

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, έξι κλοπές από οικίες, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα 5 έως 19-9-2016, στην Ορεστιάδα. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 35 και 34 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι δράστες, το παραπάνω χρονικό διάστημα, ενεργώντας μαζί με άγνωστους μέχρις στιγμής συνεργούς τους και με διαφορετικές συνθέσεις, διέρρηξαν πέντε οικίες στην Ορεστιάδα και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμη μία, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθόσον έγιναν αντιληπτοί. Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσαν από το εσωτερικό των σπιτιών συνολικά το χρηματικό ποσό των 31.000 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά.

Σημειώνεται ότι και οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

Πηγή: gnomionline.gr

Share it