Search

90 κλικ απο τις εξέδρες και το μεγάλο παιχνίδι του Ορφέα με την Δόξα Δράμας που κρίθηκε στο…πέναλτι

Έπρεπε να φτάσουμε στην 4η αγωνιστική για να έρθει η πρώτη ήττα του Ορφέα Ξάνθης στην Γ’ Εθνική κατηγορία, με τον Ξανθιώτικο σύλλογο να ηττάται με 0-3 απο την Δόξα Δράμας.

Το σκορ είναι βαρύ και αναμφίβολα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της συνάντησης. μια αναμέτρηση που ο Ορφέας στεκόταν κάτι παραπάνω απο εξαιρετικά γοα 55′ λεπτά , μέχρι να έρθει δηλαδή η φάση που έκρινε τον αγώνα καθώς οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο κέρδισαν το πέναλτι με το οποίο άνοιξαν το σκορ αλλά σε αυτή την φάση η ομάδα της Ξάνθης έμεινε με παίκτη λιγότερο.

Στο πρώτο μέρος η ομάδα της Δόξας είχε την ανούσια κατοχή χωρίς όμως να δημιουργεί πολλές φάσεις στην εστία του Ρούφου που… ανησύχησε στο 30′ σε μια κεφαλιά του Ιόττι  ενώ στο 45′ σταμάτησε την Βραζιλιάνου της Δόξας. Η ομάδα του Ορφέα στεκόταν εξαιρετικά αμυντικά ενώ και επιθετικά προσπαθούσε να βρει χώρους για να μπορέσει να χτυπήσει στην κόντρα.

Στο δεύτερο μέρος και σε μια ανύποπτη φάση κρίθηκε το ματς, καθώς στο 55′ ο Δουμάνης που είχε μόλις περάσει ως αλλαγή κάνει το μπάσιμο, με τον Τζαμπάζ Χακή να σταματά την προσπάθεια του πρώην παίκτη της Ξάνθης με χέρι.Παράβαση που καταλόγισε άμεσα ο Σιμίδης υποδυκνείοντας το πέναλτι αλλά και την δεύτερη κίτρινη στον παίκτη του Ορφέα που είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Καρλόπουλος που την έστειλε στο κέντρο της εστίας του Ρούφου για το 0-1.

Στο 67′ χάθηκε τρομερή ευκαιρία για τον Ορφέα όταν μετά απο γύρισμα απο τα δεξιά του Καραγκιόζη ο Μόσχος έκανε το σουτ με τον Σικαλιά να αποκρούει την μπάλα όμως να πηγαίνει προς τα αριστερά εκεί οπού θα πάρει το ριμπάουντ ο Μουμίνογλου που απο πλεονεκτική θέση δεν θα καταφέρει να σημαδέψει σωστά στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα δίπλα απο το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων. Αφού η ομάδα της Ξάνθης δεν κατάφερε να ισοφαρίσει δέκα λεπτά αργότερα η Δόξα έκανε δύο τα τέρματα της όταν μετά απο σέντρα του Πινδώνη ο Ίγκορ με ωραίο γυριστό θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2. Και στο 89′ ο Πινδώνης θα εκμεταλλευτεί το αδύναμο διώξιμο του Μακράκη και με σούτ θα διαμορφώσει το τελικό 0-3.

Εξαιρετικό παρά την βαριά ήττα ο Ορφέας που έδειξε για ακόμη μια φορά πως είναι μια εξαιρετικά δυσκολοκατάβλητη ομάδα, και αν συνεχίσει με εμφανίσεις σαν αυτές του πρώτου μέρους δεν θα κινδυνέψει. Απο την άλλη η Δόξα διαθέτει τρομερά ποιοτικό ρόστερ αλλά αν θέλει να βγει κατηγορία θα πρέπει να βελτιώσει αισθητά την παρουσία της στα εκτός έδρας ματς.

Πολύς κόσμος στις εξέδρες με έντονη παρουσία των φίλων της Δόξας, αλλά και αρκετών μελών της μεγάλης ομάδας της πόλης, του ΑΟ Ξάνθης, που βρέθηκαν στο πλευρό του Ορφέα. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Βασίλης Σιμίδης με βοηθούς του Καραίσκο και Κίτσο της ΕΠΣ Έβρου.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ ( Μ. Μπογιατζίδης): Ρούφος, Χαλήλ Τζαμπάζ, Κατρανίτσας (72’ Μελισσόπουλος),Μαλαδένης, Μακράκης, Τορομανίδης (67’ Μόσχος), Καραγκιόζης Β., Μπουνταγκίδης, Ξαντινίδης (58’ Πασχαλάκης), Καραγκιόζης Γ., Μουμίνογλου.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Κ. Βασιλακάκης): Σικαλιάς, Ρεβυθόπουλος, Κουρτεσιώτης, Καρακλίδης, Ολίσε, Σουάνης (54’ Δουμάνης), Πινδώνης, Ίγκορ (79’ Γιόνδης), Καρλόπουλος, Ντεμέτριο Ιόττι (75’ Κεφαλάς), Παπαζαχαρίας.

Share it