Search

Ντεμπούτο στη Super League για τον Στράτο Χιντζίδη!

Ο Αλεξανδρουπολίτης ακραίος αμυντικός της Κέρκυρας, στο σημερινό παιχνίδι των «Φαιάκων», όπως σας αποκαλύπτει το SportsAddict.gr, με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα, έλαβε το βάπτισμα του πυρός στην Α’ Εθνική στα 28 του χρόνια. Ο Χιντζίδης, ήταν η πρώτη αλλαγή του Μιχάλη Γρηγορίου στο ματς, αντικαθιστώντας τον Ελόνγκ στο 65ο λεπτό και όσο το ματς ήταν στο 0-0. Μπορεί εν τέλει το ντεμπούτο του να μην συνοδεύτηκε με ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά δεν παύει η 1η του Οκτώβρη να αποτελεί σημαντική μέρα για τον αριστερό οπισθοφύλακα της Κέρκυρας.

Ο Χιντζίδης ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, στην ομάδα του χωριού του, την ΠΑΕ Νίψας, η οποία αγωνίζεται στην Β’ ερασιτεχνική κατηγορία του Έβρου. Έπειτα, 18χρονος τότε Στράτος, ξενιτεύτηκε απ’ την ιδιαίτερη πατρίδα του, μετακομίζοντας στη Θεσσαλονίκη και στην Κ20 του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Μετά τους Πόντιους, ακολούθησαν πολλές ομάδες Δ’, Γ’ και Β’ Εθνικής (Πολύκαστρο, ΠΑΕ Θράκη, Φωκικός, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Εορδαϊκός, Πόντιι Κατερίνης, Πανηλειακός, Απόλλωνας Σμύρνης, Ηρακλής, Παναχαϊκή, Ολυμπιακός Βόλου και Αγροτικός Αστέρας) με σημαντικότερη – μέχρι χθες – στιγμή στην καριέρα του Αλεξανδρουπολίτη αμυντικού, η άνοδος που πανηγύρισε το 2012/13 με την «Ελαφρά Ταξιαρχία», όταν ο Απόλλωνας είχε πάρει το εισιτήριο για την Super League. Όπως και τότε, έτσι και πέρσι, που πανηγύρισε την άνοδο με την Κέρκυρα, προπονητής του Χιντζίδη ήταν ο Αλέκος Βοσνιάδης,  με τον αμυντικό των Φαιάκων να κάνει το φιλοθεάμον κοινό της Football League και όχι μόνο, να παραμιλά με τα απίστευτα γκολ που σημείωσε, αναγκάζοντας μέχρι και ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία να βάλουν κάποιο απ’ αυτά στις ειδήσεις τους.

Το καλοκαίρι του 13′ ο Χιντζίδης δεν είχε ακολουθήσει την Ελαφρά Ταξιαρχία στην Super League, κάτι που έκανε φέτος με την Κέρκυρα, καταγράφοντας έτσι την πρώτη του συμμετοχή στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του νέου πρωταθλήματος, και μάλιστα στην πρώτη του είσοδο στην αποστολή!

 

 

Share it