Search

Δυσκολεύτηκε αλλά προκρίθηκε κόντρα στον μαχητικό Απόλλων η Ασπίδα Ξάνθης(+photos)

Με το μυαλό στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής με τον Άρη Αβάτου στα Μάγγανα οι παίκτες της Ασπίδας Ξάνθης κατάφεραν έστω και δύσκολα να προκριθούν στους “8” του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης, επικρατώντας με 1-0 του Απόλλων Ξάνθης.

Οι παίκτες του Χρήστου Σαμαρά είχαν την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δυσκολευόταν πολύ να φτάσουν σε θέση βολής προς την εστία του Φυλτανίδη, και όταν το έκαναν δύο φορές στο πρώτο μέρος μία με τον Κυριαζίδη και μια με τον Κατσή ο κίπερ του Απόλλων τους σταμάτησε.

Με το 0-0 να είναι το σκορ ημιχρόνου με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Χρήστος Σαμαράς ζητούσε μεγαλύτερη πίεση στην επίθεση, απέναντι στην εξαιρετικά στημένη ομάδα του Δημήτρη Μπακάλογλου που κρατούσε με σχετική άνεση το 0-0 απέναντι σε μια ομάδα που αγωνίζεται μια κατηγορία πιο πάνω απο αυτήν.

Όλα αυτά μέχρι το 73′ όταν η Ασπίδα κέρδισε φάουλ σε πλάγια θέση  με το Νίκο Χατζηπαρασκευά να εκτελεί υποδειγματικά στέλνοντας την μπάλα στο γάμα της εστίας του Φυλτανίδη και δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του, ένα γκολ που έτρεξε να αφιερώσει στον προπονητή του. Μέχρι το φινάλε δεν σημειώθηκε κάποια αξιοσημείωτη φάση με τους παίκτες των γηπεδούχων μετά το τέρμα που σημείωσαν να κατεβάζουν τους ρυθμούς τους και να διατηρούν με άνεση το προβάδισμα ως το τέλος απέναντι στον Απόλλωνα που δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Κισά Ομέρ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Βασίλης Ουζουνίδης με βοηθούς τους Δημήτρη Κηλικιώτη και Σταύρο Αγγελακόπουλο.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Χρ. Σαμαράς): Κισά Ομέρ, Σάββογλου, Κιαχίδης, Σαρηγιαννίδης Αλ., Παρμακλής(70′ Δογανίδης), Κοντομιχάλης, Κυριαζίδης, Χατζηπαρασκευάς, Μπουρλόγλου(60′ Στεπανιάν)), Κατσής, Μουξιός(82′ Ευθυμιάδης Γαβρ.)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ(Δ. Μπακάλογλου): Φυλτανίδης, Μαγδαλιανίδης, Δουμπενίδης, Παπουλίδης(82′ Λαζαρίδης Αρσ.), Σελβίδης Γ., Καζιμίρωβ(89′ Μαρκοσιάν Βαχέ), Βίντος, Φωτιάδης, Ντζομιάδης(58′ Αραμπατζής), Κατσιλίδης, Ιγιαννίδης

Share it