Search

Τιμά τον σπουδαίο Ξανθιώτη “Ψηλό” των Ελληνικών γηπέδων ο Δήμος Ξάνθης στα Ελευθέρια της πόλης!

Το δημοσιογράφο Τάσο Κοντογιαννίδη, το βετεράνο ποδοσφαιριστή Αντώνη Αντωνιάδη, την οικογένεια Κουράκου και τον εκπαιδευτικό και ζωγράφο Κρυωνά Σεργκενλίδη αποφάσισε να τιμήσει ο Δήμος Ξάνθης, μετά από πρόταση του Δημάρχου,  στην εκδήλωση των Ελευθερίων στις 4 Οκτωβρίου.

Η απόφαση ελήφθη στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε την Τρίτη, χωρίς την απαραίτητη ομοφωνία ενώ δύο παρατάξεις αποχώρησαν από τη συνεδρίαση. Ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος κάλεσε τις παρατάξεις να υπερψηφίσουν τις προτάσεις του που έγιναν με κριτήριο την ανιδιοτέλεια, όπως σημείωσε.

Ξυνίδης: «Για να υπάρχει ομοφωνία χρειάζεται και συναινετική πρόταση»

dimotiko-27-9-16-antipolitefsiΑπό την πλευρά Ξυνίδη χαρακτήρισε θετική την προσπάθεια που υπήρξε για ομοφωνία πριν το Δ.Σ. αλλά τόνισε ότι για να υπάρξει αυτή, πρέπει και η σχετική πρόταση της δημοτικής αρχής να είναι συναινετική. Μέχρι σήμερα δεν υπήρξαν ποτέ αντιρρήσεις, ανέφερε και υπονόησε ότι οι προτάσεις που έγιναν δεν έχουν αντίστοιχο βάρος με αυτές που υπήρχαν στον παρελθόν και πρόσθεσε ότι δεν είναι κακό, αν δεν υπάρχει κάποια αξιόλογη πρόταση, ο Δήμος να μην τιμήσει για μια χρονιά.

Πάντως, σημείωσε ότι η παράταξή του θα αποχωρήσει προκειμένου να διευκολύνει τη δημοτική αρχή να έχει ομόφωνη απόφαση γιατί κάθε τι άλλο θα ήταν προσβολή για τους τιμώμενους. Επιπρόσθετα ανέφερε ότι η διαδικασία έχει τραυματιστεί εξαιτίας της διαρροής που έγινε και έφθειρε τα πρόσωπα.

Αποχώρησε και ο Δ. Μπένης – Καταψήφισε ο Ι. Καμαρίδης

dimotiko-27-9-16Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δ. Μπένης, ανέφερε ότι η διαρροή και η δημοσιότητα που υπήρξε γύρω από τα πρόσωπα ήταν πολύ αρνητική ενώ σημείωσε ότι η πρόταση πάσχει καθώς δεν υπάρχει αιτιολόγηση. Εξάλλου  πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν οι τιμώμενοι να είναι 1 ή 2 και η συζήτηση να ξεκινά έγκαιρα. Τέλος σύμφωνα με την επικεφαλής της παράταξης ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ είναι απαξίωση για το θεσμό ότι τα άτομα φέτος έγιναν τέσσερα, ενώ και η δική του παράταξη αποχώρησε από την ψηφοφορία.

Αρνητική πάντως ήταν η ψήφος της παράταξης Καμαρίδη που αιτιολόγησε ασκώντας κριτική και λέγοντας ότι ο θεσμός μεταλλάσσεται για να εξυπηρετήσει τις δημόσιες σχέσεις της δημοτικής αρχής υποστηρίζοντας ότι αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που τιμώνται για να χωρέσουν περισσότεροι ενώ δεν θέλησε να επεκταθεί περισσότερο και να κάνει κρίσεις για τα πρόσωπα.

Ανταμπούφης: υπερψήφισε με διαφωνίες – Κόντρα Κολλάρου με Ξυνίδη-Μπένη

Ο Νίκος Ανταμπούφης τόνισε ότι τον πρώτο λόγο έχει η δημοτική αρχή και ότι η παράταξή του προσήλθε στο διάλογο που προϋπήρξε με σκοπό να συνεισφέρει . Άσκησε όμως κριτική και αναφέρθηκε στη διαρροή των ονομάτων και στο γεγονός ότι η τελική πρόταση δεν έχει καμία σχέση με την αρχική πρόταση που είχε γνωστοποιηθεί στον ίδιο ενώ άφησε και κάποιες αιχμές λέγοντας ότι δεν μπορεί να δέχεται ως επιχείρημα ότι κάποιος «ήθελε πολύ να βραβευτεί».  Παρά τις διαφωνίες του όμως υπερψήφισε για να μην εκθέσει τους τιμώμενους.

dimotiko-27-9-16-2Τέλος ο Γ. Κολλάρος επιτέθηκε κυρίως στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης (Μπένη-Ξυνίδη) λέγοντας ότι αισθάνεται προσβεβλημένος τη διαδικασία και μάλιστα υπήρξε έντονη διαφωνία και ανταλλαγή κατηγοριών με τους δύο επικεφαλής,  με το Γ. Κολλάρο να υποστηρίζει ότι γίνεται αντιπολίτευση στο Δήμαρχο και το Θ. Ξυνίδη να απαντά αργότερα ότι δεν τον θεωρεί αντιπολιτευόμενο. Εξέφρασε επίσης την ενόχλησή του για τη διαρροή και τα δημοσιεύματα που έγιναν και υπερψήφισε την πρόταση της δημοτικής αρχής.

Δήμαρχος: Οι λόγοι που βραβέυονται στις 4 Οκτωβρίου

Κλείνοντας τη συζήτηση ο Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος τόνισε στη δευτερολογία του ότι η πρόταση  για τα ονόματα είναι πρόταση του Δημάρχου δεν είναι κάτι που μπαίνει σε διαδικασία συζήτησης και σημείωσε ότι διαπίστωσε ενόχληση για τη διαρροή αλλά και αμφισβήτηση για κάποια από τα ονόματα. Συνολικά όμως,  αιτιολόγησε για όλους τους βραβευμένους συνοψίζοντας τους λόγους για τους οποίους βραβεύονται:

  1. dimotiko-27-9-16-dremsizis-dimarxopoulos Τάσος Κοντογιαννίδης, δημοσιογράφος στην Αθήνα, ο οποίος έχει θεσμοθετήσει υποτροφίες για τους μαθητές που διακρίνονται στο Λύκειο της Σταυρούπολης, ως ένδειξη στήριξης στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την περιοχή της κοιλάδας του Νέστου.
  2. Οικογένεια Κουράκου, οικογένεια ξανθιωτών που έχει δωρίσει από το 2003 πάνω από 2.000 τόμους στη Δημοτική Βιβλιοθήκη
  3. Αντώνης Αντωνιάδης, βετεράνος ποδοσφαιριστής, ως ένας επιτυχημένος Ξανθιώτης ο οποίος αποτέλεσε για χρόνια πρότυπο για όλους τους νέους της Ξάνθης.
  4. Κρυωνάς Σεργκενλίδης, ζωγράφος,  για την πολύχρονη και ανιδιοτελή προσφορά του στο Δήμο, το Κέντρο Πολιτισμού και τους θεσμούς της πόλης.

Πηγή: Xanthi2.gr

Share it