Search

Η μεγάλη επιστροφή της Πηνελόπης Δάγκα! Η εγχείρηση, η αποχή για 2,5χρόνια και η πρωτιά στο Run Greece

Η ιστορία της μεγάλης νικήτριας των 5 χιλιομέτρων του Run Greece Αλεξανδρούπολης θα μπορούσε να είναι ταινία ή ακόμα και βιβλίο. Βλέπεται το χρυσό κορίτσι του Ξανθιώτικου στίβου, η Πηνελόπη Δάγκα, έτρεξε σε αγώνα μετά απο 2,5 χρόνια και έδειξε πως είναι ΕΔΩ.

Υπήρξε Πανελληνιονίκης, μια μεγάλη ελπίδα όχι μόνο του Ξανθιώτικου αθλητισμού αλλά εν γένει του Ελληνικού στίβου και ειδικά στις μεγάλες αποστάσεις, όμως κάποια προβλήματα τραυματισμού κυρίως το 2013 της.. έκοψαν την φόρα, και κυρίως ένα σημαντικό όπως αποδείχτηκε μετέπειτα πρόβλημα στο γόνατο. Το πρόβλημα στο γόνατο που βγήκε στην Ξανθιώτισσα πρωταθλήτρια, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα έκανε εντυπωσιακά πράγματα με ρεκόρ σε 10 και 5 χιλιόμετρα, της στέρησε την δυνατότητα συμμετοχής σε αγώνες για ένα χρόνο.

Τον Σεπτέμβριο του 2014 έχοντας την υποστήριξη του προπονητή της στον ΑΠΟΦΚΑ, Άγγελου Σουλτάνη, των γονιών της που ήταν πάντα εκεί για αυτή αλλά και του συντρόφου της, και ποδοσφαιριστή της Ασπίδας Νίκου Χατζηπαρασκευά, η Πηνελόπη πήρε την απόφαση να μπει στο χειρουργείο έτσι ώστε να μπορέσει να επανέλθει στους αγώνες.

Όπως εξομολογείται η ίδια η παρουσία της ως προπονήτρια του συλλόγου που την ανέδειξε και αγαπά πολύ η ίδια, του ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης, όταν πηγαίνοντας σε αγώνες αλλά και βλέποντας παλιές τις συναθλήτριες αλλά και αντιπάλους να τρέχουν σε αγώνες της… άνοιξε την όρεξη να επιστρέψει στην δράση, και να πάρει πίσω την δύσκολη απόφαση που είχε πάρει λόγω του σοβαρού της τραυματισμού στο γόνατο, να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Η τύχη όμως δεν της χαμογέλασε, καθώς στην μεγάλη της επιστροφή αντιμετώπισε ακόμη ένα σημαντικό τραυματισμό, ένα οστικό οίδημα στο 5ο μετατάρσιο, που τις στέρησε την δυνατότητα να τρέξει, χάνοντας έτσι και το 2015. Όμως η Πηνελόπη Δάγκα όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω αλλά πείσμωσε ακόμη περισσότερο και συνέχισε να δουλεύει.

Τον Ιούλιου του 2016 ξεκίνησε σιγά σιγά να τρέχει, αντιμετωπίζοντας μικροπροβλήματα αλλά όχι τόσο σοβαρά ώστε να την αφήσουν εκτός. Για να φτάσουμε στην Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου που μπορεί να μην είναι η μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας της η κατάκτηση του χρυσού στο Run Greece, αλλά αναμφίβολα θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη η στιγμή της μεγάλης επιστροφής της στην δράση που συνδυάστηκε απ’ την κατάκτηση της πρώτης θέσης και μάλιστα με εξαιρετικό χρόνο(19:43).

Πλέον η Πηνελόπη θέτει πιο μεγάλους στόχους, αρχικά το Πανελλήνιο Ανωμάλου δρόμου και εν συνεχεία γιατί όχι και ακόμη μεγαλύτερους. Το βασικότερο βέβαια είναι να είναι υγιείς και τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.

Η Πηνελόπη Δάγκα αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα για όλους τους νεαρούς και μη αθλητές, όλων των σπόρ, για το πως παρά τα προβλήματα όποια και αν είναι αυτά δεν θα πρέπει ποτέ να παρατάνε αυτό που αγαπούν, και να κυνηγούν τους στόχους τους. Να πεισμώνουν απ’ τις δυσκολίες να δυναμώνουν και πάντα να δουλεύουν σκληρά. Η Πηνελόπη παρά την εγχείρηση που χρειάστηκε να κάνει αλλά και το πρόβλημα που την κράτησε ένα χρόνο έξω το έκανε και μόνο χαμένη δεν βγήκε…

Παρακάτω μπορείτε να δείτε στιγμές που αποθανάτισε ο φακός τους SportsAddict την Πηνελόπη Δάγκα. Ενώ ΕΔΩ μπορείτε να θυμηθείτε το Α’ μέρος του πλήρες φωτορεπορτάζ του SA, και ΕΔΩ το δεύτερο μέρος απο το μεγάλο δρομικό γεγονός της Αλεξανδρούπολης.

Ενώ μετά τις φωτογραφίες ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης της Ξανθιώτισσας πρωταθλήτριας στον υπογράφων, στην εκπομπή Αθλητικός Παλμός του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης.

Share it