Search

Σςςςς….. Αρχίζει το ματς!

Να μαι πάλι  λοιπόν για ακόμη μια εβδομάδα από την καθιερωμένη πλέον δική μου στήλη. Μετά από δυο βδομάδες με άρθρα γεμάτα προβληματισμούς , σήμερα είπα να ασχοληθώ με κάτι πιο ανάλαφρο αλλά εξίσου ενδιαφέρον. Την εκκίνηση του πρωταθλήματος της Α΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου του Ν. Έβρου.

Σίγουρα όλες οι ομάδες μετά από μια μακριά και κουραστική περίοδο προετοιμασίας(σχεδόν 2 μηνών, μιας και οι περισσότερες ξεκινήσανε το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου), επιτέλους το ερχόμενο σαββατοκύριακο θα αγωνιστούν.

Τώρα γιατί έπρεπε να φτάσουμε αρχές Οκτωβρίου για να γίνει εκκίνηση της Α΄ κατηγορίας, με τις ομάδες να έχουνε μόνο φιλικά παιχνίδια στα πόδια τους είναι μια άλλη κουβέντα που θα την κάνουμε μέσα στην χρονιά.

Μια Α΄ κατηγορία που ύστερα από αρκετά χρόνια θα είναι γεμάτη από ιστορικές ομάδες( Εθνικός, Ορέστης, Διδυμότειχο, Σουφλί, κτλ )και σίγουρα αυτό ανεβάζει το επίπεδο του πρωταθλήματος και την ανταγωνιστικότητα μεταξύ των ομάδων, και καθιστά αμφίρροπο το ποια τελικά ομάδα θα κόψει το νήμα πρώτη.

Πολλοί θεωρούν την ομάδα του Διδυμοτείχου ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί, λόγω τον δυο προηγουμένων πολύ καλών χρονιών αλλά και λόγω της έντονης μεταγραφικής του ενίσχυσης με παίκτες και από το νότιο κομμάτι του νομού μας.

Κατά την προσωπική μου άποψη παρακολουθώντας αρκετά φιλικά θα τολμήσω να πω ότι οι 3 ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο φέτος θα είναι το Διδυμότειχο, ο Ορέστης Ορεστιάδας και η Ένωση Άνθειας-Αριστήνου κυρίως βάση εμπειρίας , γεμάτων ρόστερ, οργάνωσης και κινήτρου διοικήσεων, προπονητών και παιχτών.

Οι ομάδες του Εθνικού και του Έβρου Σουφλιού παρά το ότι πέρσι αγωνίζονταν σε μεγαλύτερη κατηγορία, πλέον φέτος έχουν αποδυναμωθεί από εμπειρία και έχουν μπει στη λογική να χτίσουν νεανικές ομάδες(και ορθά πράττουν). Ο Ποντιακός και το Αλεξ αποδυναμώθηκαν αρκετά χάνοντας βασικά γρανάζια από τις μηχανές τους και είναι σε μια κατάσταση ανασύνταξης. Η ομάδα του Ασπρονερίου και της Νέας Βύσσας είναι πρωτάρες στην κατηγορία, σίγουρα θα είναι δυσκολοκατάβλητες εντός έδρας αλλά θα είναι δύσκολο να μπορέσουν να πετύχουν πράγματα εκτός έδρας.

Η ομάδα του Άρδα Καστανέων μπήκε στην μετά Χρηστούδη εποχή, παραμένει σίγουρα ανταγωνιστική ομάδα με καινούριο προπονητή και καινούρια φιλοσοφία.

Η Θράκη Φερών θα είναι μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα και η ευχάριστη έκπληξη της περιόδου προετοιμασίας και των φιλικών αγώνων. Και τέλος η ομάδα του Ιπποκράτη έχοντας –  για δύο συνεχόμενες χρονιές –  παραμείνει εύκολα σχετικά στην κατηγορία και μάλιστα στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, κρατώντας τον βασικό κορμό και κάνοντας προσθήκες εμπείρων παιχτών, θα προσπαθήσει να κάνει την υπέρβαση.

Εγώ λοιπόν επειδή πάντα με ιντριγκάρει το αουτσάιντερ(μεταξύ των τριών) θα τολμήσω να προβλέψω ότι το νήμα θα κόψει φέτος πρώτη η ομάδα του Ορέστη Ορεστιάδας.

Κάπου εδώ θα σφυρίξω την λήξη του άρθρου μου και θα ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες, καλή δύναμη στις διοικήσεις και στους προπονητές. Να έχουμε μια ανταγωνιστική χρονιά, χωρίς τραυματισμούς και παρατράγουδα και ο καλύτερος ας κερδίσει το πρωτάθλημα.

Εις το επανειδείν φίλοι μου, ραντεβού πάλι εδώ την επόμενη εβδομάδα..

Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος – Προπονητής ποδοσφαίρου, κάτοχος διπλώματος UEFA B’ 

Share it