Search

Φοβισμένη μακριά απ’ το ΔΑΚ Κομοτηνής και πάλι η Δόξα Προσκυνητών!

Δεύτερο εκτός έδρας ματς για το συγκρότημα του Γιάννη Κλειτσιώτη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και συνεπακόλουθη δεύτερη ήττα και μάλιστα βαριά. Όπως και στο «Βερούλειο» η Δόξα Προσκυνητών φάνηκε θα λέγαμε φοβισμένη, με τον αντίπαλό της να είναι καλύτερος καθ’ όλη σχεδόν την διάρκεια του παιχνιδιού.

Χαρακτηριστικό της αρνητικής μεταμόρφωσης  των Προσκυνητών μακριά απ την έδρα τους, το γεγονός πως τα πέντε γκολ στην Καβάλα διαδέχτηκαν τέσσερα στο Παραλίμνι των Σερρών. Δεν είναι μόνο τα γκολ πάντως, αλλά η γενικότερη αντιμετώπιση της ομάδας στα δύο παιχνίδια αυτά. Η Δόξα Προσκυνητών βρέθηκε νωρίς στο καναβάτσο σε «Βερούλειο» και Παραλίμνι και μετά έδειχνε αποπροσανατολισμένη στο γήπεδο.

Το γρήγορο γκολ που δέχτηκαν οι ποδοσφαιριστές της Δόξας Προσκυνητών με την συμπλήρωση δεκαπέντε λεπτών παιχνιδιού τους έβγαλε εκτός ρυθμού και τους «έκοψε» τα πόδια. Ο Μεντής μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ναλμπάντη κέρδισε τον Πέρτσα δείχνοντας το πρόβλημα της ομάδας στις στημένες φάσεις. Στα επόμενα λεπτά η Δόξα προσπάθησε να ισοφαρίσει άμεσα, όμως ο Εμρέ αστόχησε στο τετ α τετ απέναντι στον Χατζηγιαννάκη. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ναλμπάντης από στο 23′ έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Πέρτσα, δυσκολεύοντας πλέον αφάνταστα το έργο των φιλοξενούμενων.  Ο Εμρέ βρέθηκε στο 26 απέναντι στον Χατζηγιαννάκη όμως αστόχησε και πάλι, στέλνοντας τη μπάλα αυτή τη φορά άουτ. Πριν συνέλθουν οι ποδοσφαιριστές της Δόξας Προσκυνητών ήρθε και το 3-0 με τον Καρακούτη με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μεντή να στέλνει τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Πέρτσα.

apollwn-paralimniou-doxa

Στο δεύτερο ημίχρονο η Δόξα Προσκυνητών είχε ένα βουνό ν’ ανέβει για να επιστρέψει απ’ το 3-0 και να  διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητές της για κάτι καλό. Ήδη πριν την ανάπαυλα, ο Γιάννης Κλειτσιώτης πέρασε κανονικό σέντερ φορ στην κορυφή της επίθεσης, με την είσοδο του Πανουργιά στο 30′, όμως αυτό δεν άλλαξε κατά πολύ την εικόνα της ομάδας. Η Δόξα δυσκολευόταν να φτάσει στην εστία του Χατζηγιαννάκη, και όποιες προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της δεν έβρισκαν στόχο όπως του Πανουργιά στο 50′ και του Σιδηρόπουλου στο 75′. Δέκα λεπτά πριν το φινάλε, ήρθε και η οριστική ταφόπλακα στις ελπίδες της Δόξας με το τέρμα του Ρούμπου στο 80ο λεπτό μετά από σέντρα του Ναλμπάντη.

Το δυστύχημα είναι όπως προαναφέραμε, πως η Δόξα Προσκυνητών για δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι ήταν κακή, ενώ έδειχνε και κάπως φοβισμένη στον αγωνιστικό χώρο καθώς οι γηπεδούχοι κέρδισαν όλες τις προσωπικές μονομαχίες. Βέβαια, έπρεπε να περιμένουν στην Δόξα να εμφανιστεί ο Απόλλων Παραλιμνίου με το «μαχαίρι στα δόντια», καθώς ο Δημήτρης Κεραμάρης είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στους ποδοσφαιριστές τους, στηρίζοντας τον προπονητή της ομάδας, Νίκο Κουτουζίδη. Χωρίς να χουν άλλα περιθώρια για νέες απώλειες οι γηπεδούχοι ήθελαν μόνο τη νίκη και θα έμπαιναν απ’ την αρχή δυνατά με στόχο το τρίποντο. Απ’ τη στιγμή που η Δόξα Προσκυνητών δέχτηκε νωρίς το γκολ και οι γηπεδούχοι απέβαλλαν το άγχος και όλα έγιναν πιο εύκολα για τον Απόλλωνα.

Στην Δόξα Προσκυνητών πλέον θα πρέπει να υπάρξει ανασυγκρότηση, να δουν προπονητής και παίκτες τα λάθη τους και να τα διορθώσουν. Άλλωστε είναι πολύ νωρίς ακόμη και είμαστε μόλις στη δεύτερη αγωνιστική και η Δόξα Προσκυνητών έχει δυνατότητες όπως έδειξε και στο ματς με την Δόξα Δράμας στο ΔΑΚ Κομοτηνής.

kleits

Στη φώτο οι δύο προπονητές μαζί πριν το ματς. Νίκος Κουτουζίδης στα αριστερά και Γιάννης Κλειτσιώτης στα δεξιά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ(Κουζουτζίδης)  Χατζηγιαννάκης, Κοσμίδης, Τάκας(73ο  Γεωργιάδης), Μηντιούρης, Καστριτσέας, Τριανταφύλλου Κ., Λιάρας, Ρούμπος Γρ., Καρακούτης(60ο  Ζιγκερίδης), Ναλμπάντης, Μεντής(73ο Κωνσταντινίδης)

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ (Κλειτσιώτης)  Πέρτσας, Σιδηρόπουλος(75ο  Μόσχος), Κελεσίδης, Λειβαδιώτης, Λέφης, Τρίχας, Μεμέτ(78ο  Κίτσος), Δραγανίδης, Θωμάς(38ο  Πανουργιάς), Κλις, Γιαννακιτσίδης.

 

Share it