Search

Κόντρα σε παράδοση και φόρμα πάει Τούμπα η Ξάνθη για να… αντιστρέψει το κλίμα απέναντι στον ΠΑΟΚ!

Δεν είναι και στα καλύτερα της η Ξάνθη, με τις δύο ήττες τις πρώτες αγωνιστικές απο ΑΕΚ και Πανιώνιο να έχουν φέρει “τριγμούς” στον σύλλογο, που θέλει απέναντι στον ΠΑΟΚ να δείξει καλύτερη εικόνα και να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί να πάρει, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει κάνει δυνατό ξεκίνημα της σαιζόν έχοντας δύο νίκες.

Με μια μεγάλη απώλεια της τελευταίας στιγμής που έχει να κάνει με τον Άντριαν Λουσέρο που τραυματίστηκε στην τελευταία προπόνηση, αλλά και τους Παπαγεωργίου και Μπαξεβανίδη να μένουν εκτός ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Ξάνθης για το ματς στην Τούμπα. Στα θετικά η επιστροφή του Γουάλας που ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Μπορείτε να θυμηθείτε την αποστολή της Ξάνθης με ένα κλικ ΕΔΩ.

Απο την άλλη πέρα απο καλή ψυχολογία ο Βλάνταν Ίβιτς είναι στην ευχάριστη θέση να έχει άπαντες έτοιμους για το ματς με την Ξάνθη. Θυμηθείτε τους 18 που επέλεξε ο Σέρβος τεχνικός του “Δικεφάλου”.

Η προϊστορία της Ξάνθης στην Τούμπα δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, με τους Ξανθιώτες πάντως να βάζουν πάντα δύσκολα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης καθώς στις 27 αναμετρήσεις των δύο στην Τούμπα μόλις στις 7 ο ΠΑΟΚ κέρδισε με πάνω απο 1 γκολ διαφορά. Συνολικά ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα μετρά 19 νίκες, με την Ξάνθη όπως πέρσι να φεύγει με 5 ισοπαλίες απο εκεί, ενώ τρεις φορές οι Ξανθιώτες κατάφεραν να φύγουν με νίκη.

https://www.youtube.com/watch?v=D4T2e8hdmrg&feature=youtu.be

Το πρώτο διπλό της Ξάνθης στην Τούμπα ήταν στην πρώτη της χρονιά στην Α’ Ενική, σε μια αναμέτρηση που διεξήχθη τον Μάιο του 1990 όταν  με τέρμα του Μπανιώτη η Ξάνθη πέτυχε τη νίκη που τις εξασφάλισε την παραμονή στην κατηγορία. Έπρεπε να περάσουν 18 χρόνια για να έρθει η δεύτερη νίκη της Ξάνθης στην Θεσσαλονίκη, και τον Ιανουάριο του 2008 όταν η Ξάνθη με εκπληκτική κεφαλιά του Τόμας Ρατζίνσκι δείχνει τα “δόντια” της στην κρύα Τούμπα. Τελευταία νίκη της Ξάνθης στην Τούμπα και αυτή με 0-1, ήταν και πάλι τον Ιανουάριο αυτή την φορά του 2013 όταν με τέρμα του Ονουάτσι η Ξάνθη έφευγε με το διπλό απο την Θεσσαλονίκη.

Τελευταίο ματς των δύο ομάδων ήταν πέρσι στην Τούμπα οπού με Λουτσέσκου στον πάγκο η Ξάνθη έφυγε με την λευκή ισοπαλία.  Σε αυτά τα 27 χρόνια στις αναμετρήσεις με την Ξάνθη ο ΠΑΟΚ σημείωσε συνολικά 44 τέρματα ενώ η Ξάνθη 14. Οι δύο ομάδες το καλοκαίρι έδωσαν και φιλικό παιχνίδι στα Πηγάδια οπού έμειναν στο 0-0, απ’ όπου είναι και η κεντρική φωτογραφία.

Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Βάτσιος της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής με βοηθούς τους Αναστόπουλο και Βεργέτη της ΕΠΣ Αρκαδίας, με τέταρτο τον Γιαννουλάκη της ΕΠΣ Χανίων. Θυμηθείτε τους υπόλοιπους ορισμούς της 5ης αγωνιστικής. 

Μέρος των εσόδων του παιχνιδιού όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα διατεθεί για τον μικρό Κωνσταντίνο ο οποίος πάσχει από μια σπάνια ασθένεια. Στην αναμέτρηση των Νέων που έγινε το Σάββατο οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες με 2-2. 

Με τρία μάτς άνοιξε η αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Super League, οπού είχαμε δύο λευκές ισοπαλίες και ένα διπλό της Βέροιας στη Νέα Σμύρνη.

Share it