Search

Γκούρλιας & Ντίνα στα 10χλμ. και Τσιτάκ & Δάγκα στα 5χλμ. οι νικητές του 3ου Run Greece Αλεξανδρούπολης!

Έπεσε πριν από λίγο η αυλαία στο Run Greece Αλεξανδρούπολης 2016, με αθλητές που είχαν ανέβει και τα προηγούμενα χρόνια στο βάθρο, να καταλαμβάνουν και φέτος θέση στην πρώτη τριάδα.

Την 1η θέση στον αγώνα των 10χλμ. στους άνδρες κατέκτησε ο πρωταθλητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Μάρκος Γκούρλιας ο οποίος μάλιστα έκανε και ρεκόρ αγώνων με χρόνο 33:42! Ο περσινός νικητής της κούρσας Γιώργος Κατάκαλος ακολούθησε στη 2η θέση με 34:06, ενώ τρίτος με 35:32 τερμάτισε Δημήτρης Βογιατζής που πέρυσι είχε πάρει τη δεύτερη θέση. Στις γυναίκες την πρωτιά πήρε όπως και στην περσινή διοργάνωση η Μαργαρίτα Ντίνα, κάνοντας αυτή τη φορά χρόνο 39:55. Ακολούθησαν η Αριστέα Τσουκαλά με 50:10 και η Βασιλική Καραδημητρίου με 51:12.

Στα 5χλμ. νικητής ήταν ο Σαλί Τσιτάκ του ΟΦΚΑ Ξάνθης με χρόνο 17.45, ο οποίος πέρυσι είχε τερματίσει τρίτος. Στη 2η και 3η θέση τερμάτισαν οι αθλητές του Εθνικού Αλεξ/πολης Απόστολος Γκάτζιος με 18:14 και Αλέξανδρος Χατζηαντωνίου με 18:26 αντίστοιχα. Στις γυναίκες πρώτη έκοψε το νήμα η Πηνελόπη Δάγκα του ΟΦΚΑ Ξάνθης με χρόνο 19:43, δεύτερη η περσινή νικήτρια του αγωνίσματος Ερμιόνη Χασκή με 21:51 και τρίτη η Χρύσα Θεοχαρίδου με 22:42 η οποία στον αγώνα του 2015 είχε τερματίσει 2η.

Παράλληλα με τον αγώνα των 5χλμ. διεξήχθη και αυτός των 600μ. των παιδιών, με 700 μικρούς δρομείς να παίρνουν μέρος. Συνολικά στην φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 3.351 άτομα, αριθμός ρεκόρ για την Αλεξανδρούπολη. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η διοργάνωση είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, με το ποσό των 2.000 ευρώ να δωρίζεται στον Σύλλογο Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Έβρου «Ο Άγιος Βασίλειος». Παρουσιαστής του φετινού Run Greece ήταν ο Δημήτρης Κολιός από τον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum FM 93,6. Στα 5χλμ. έτρεξαν και άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως οι κ.κ. Λαμπάκης (Δήμαρχος Αλεξ/πολης), Πέτροβιτς (Αντιπεριφερειάρχης Έβρου), Δημοσχάκης (Βουλευτής Έβρου). Το παρόν στη διοργάνωση έδωσαν και οι Εβρίτες Παραολυμπιονίκες Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης και Δημήτρης Καρυπίδης.

Σε λίγο στο SportsAddict πλούσιο φωτορεπορτάζ από τη διοργάνωση…

Share it