Search

Άρωμα Θράκης στην Α’ Φάση του Κυπέλλου Ελλάδας Μπάσκετ

Πέντε παίκτες και δύο προπονητές οι οποίοι είτε κατάγονται από τη Θράκη είτε έχουν υπάρξει σε ομάδα της περιοχής, έπαιξαν χθες Σάββατο (17/9) στην Α’ Φάση του Κυπέλλου Ελλάδας Μπάσκετ.

Αναλυτικά:

Σάκης Καρύδας
Ο πρώην παίκτης της Ξάνθης προκρίθηκε με την ομάδα του Πανιωνίου στην επόμενη φάση αποκλείοντας με 85-63 το Ψυχικό. Ο Καρύδας πέτυχε 3 πόντους.

Δεληγιώργης – Μανάκας
Οι δύο Θρακιώτες ήταν αντίπαλοι στο ματς της ΑΕ Λάρισας με την Καβάλα. Νικητής ήταν ο Μανάκας (68-64 η ΑΕΛ) ο οποίος σημείωσε και 3 πόντους, ενώ ο Δεληγιώργης έπαιξε, αλλά δεν σκόραρε.

Χρήστος Πετροδημόπουλος
Ο Ξανθιώτης άσος πέτυχε 10 πόντους, αλλά η ομάδα του και φιναλίστ του περσινού Κυπέλλου Φάρος Κερατσινίου αποκλείστηκε χάνοντας 76-70 από τον Ηρακλή.

Ντίνος Νικολόπουλος – Τάσος Κουγιουμτζίδης
Ο ένας παίκτης και ο άλλος βοηθός προπονητή στους Μαχητές Δόξας Πεύκων. Η ομάδα τους νίκησε 67-61 τον ΓΣ Λάρισας και προκρίθηκε. Ο Ντινόπουλος πέτυχε 9 πόντους με δύο τρίποντα. Ο ίδιος είναι Ξανθιώτης, ενώ ο Κουγιουμτζίδης έχει περάσει από ομάδες της Θράκης.

Μιχάλης Κουταλιανός
Ο προπονητής του Αίολου Αστακού πανηγύρισε την πρόκριση στην Β’ Φάση χάρη στη νίκη της ομάδας του με 62-53 επί του Χολαργού. Ο Κουταλιανός όπως και ο Κουγιουμτζίδης πέρασε από θρακιώτικο πάγκο όταν σπούδαζε στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Share it