Search

Ιστορικός βαθμός για την Δόξα Προσκυνητών! (+50pics)

Ιστορικός βαθμός για την Δόξα Προσκυνητών, που στο εντός έδρας ντεμπούτο της στην κατηγορία, κατάφερε και απέναντι πήρε απέναντι σ’  έναν ιστορικό αντίπαλο, τον χρυσό βαθμό της ισοπαλίας.

Η ομάδα του Γιάννη Κλειτσιώτη εν αντιθέσει με το ματς στο Βερούλειο, εμφανίστηκε διαβασμένη και σωστά στημένη στο γήπεδο. Αυτό σε συνδυασμό με το πάθος των ποδοσφαιριστών των γηπεδούχων, έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σημαντικός παράγοντας που έπαιξε μεγάλο ρόλο στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, ήτν η αυτοπεποίθηση και το νεύρο των ποδοσφαιριστών της Δόξας Προσκυνητών που τα ‘δωσαν όλα απ’  το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και απέδειξαν στο χορτάρι, πως δεν θα αποτελέσουν εύκολη λεία για κανέναν.

Η Δόξα Δράμας ίσως παρασυρμένη απ’  την βαριά ήττα των Προσκυνητών στο Βερούλειο, πίστεψε πως απέναντί της θα βρει μια ομάδα την οποία θα καθαρίσει εύκολα. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν χλιαρά στο ματς και στο πρώτο ημίχρονο δεν έκαναν τις πολύ μεγάλες φάσεις μπροστά στην εστία του Πέρτσα. Μοναδική στιγμή που απειλήθηκε ο Πέρτσας, ένα σουτ του Καρλόπουλου.

Το παιχνίδι γενικά στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό, με τους Δραμινούς να έχουν την κατοχή, αλλά να είναι φλύαροι, ενώ και η ομάδα των Προσκυνητών δεν είχε σωστές επιλογές στη τελική πάσα ώστε να επωφεληθεί των κενών χώρων που άφηναν οι φιλοξενούμενοι.

Άκρως διαφορετική ήταν η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου. Η είσοδος του Ιγκόρ στο 50′ στη θέση του Μαρκόπουλου, έκανε πολύ επιθετική την ομάδα τη Δράμας. Σουάνης και Ιγκόρ ήταν οι δύο μπροστά με τους Καρλόπουλο και Δουμάνη να είναι οι δύο ακραίοι χαφ.

Πρώτοι στην επανάληψη απείλησαν οι γηπεδούχοι και μάλιστα …. δις. Ο Εμρέ σε δύο περιπτώσεις βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο Σικαλιάς είχε τις…απαντήσεις. Την πρώτη φορά που ο Εμρέ απείλησε ήταν μια απ’  τις αρκετές στην οποία οι γηπεδούχοι βγήκαν με περισσότερους παίχτες στο μισό των αντιπάλων τους, αλλά δεν έκαναν την ορθότερη επιλογή στην τελική πάσα. Ο Εμρέ πήρε την μπάλα αργά, κλείστηκε από Παπαζαχαρία και Γκαρακλίδη με συνέπεια να μην κάνει υπό καλές προϋποθέσεις το σουτ.

Σιγά – σιγά Σουάνης και Ίγκορ βρίσκονταν στην επίθεση, με την Δράμα να φτάνει σε δύο περιπτώσεις κοντά στο γκολ. Η πρώτη με τον Καρλόπουλο στο 56′ με το σουτ του να πηγαίνει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και την άλλη με τον Ίγκορ να σταματιέται από θέση τετ α τετ, απ’ τον Πέρτσα και τον Λειβαδιώτη.

Στο 63′ ο Εμρέ απείλησε και πάλι σε μια παρόμοια φάση που οι γηπεδούχοι έφυγαν 3 με 2, όμως πάλι η τελική πάσα δεν ήταν η ενδεδειγμένη, με τον Εμρέ για ακόμη μια φορά να νικιέται απ’  τον Σικαλιά.

Όσο το ματς πήγαινε προς το τέλος, ο Βασιλακάκης έκανε πιο επιθετική την ομάδα του. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο η Δράμα έπαιζε με Σουάνη, Ντος Σάντος, Ιγκόρ και Γαϊδαρτζή στην επίθεση, επιλογή που έκανε μάλλον πιο ανορθόδοξη την ομάδα της Δράμας, παρά πιο επιθετική.

Οι Προσκυνητές, πίστευαν όλο και περισσότερο πως θα καταφέρουν να φτάσουν στον ιστορικό, πρώτο βαθμό τους, στη Γ’ Εθνική και στο τέλος μασούσαν σίδερα. Ο Βάσκος που αγωνιζόταν με θλάση δεν παράτησε ούτε φάση, χωρίς να υστερήσει κανένας συμπαίκτης του, κάνοντας όλοι πολλά χιλιόμετρα.

Η Δόξα Δράμας ασκούσε πίεση, χωρίς ιδιαίτερο πλάνο, με τους φιλοξενούμενους να πηγαίνουν σε ατομικές ενέργειες η βαθιές μπαλιές από πίσω. ‘Ετσι δημιουργήθηκαν και οι 2 τελευταίες φάσεις τους, με τον Σουάνη στο 78′ και στο 82′, να αστοχεί στην πρώτη περίπτωση προ κενής εστίας και στη δεύτερη απ’ το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Οι αλλαγές του Κίτσου και του Μόσχου, κλείδωσαν αμυντικά τους διαδρόμους προς την άμυνα των γηπεδούχων, οι οποίο έτσι έφτασαν στην κατάκτηση του πρώτου και ιστορικού τους βαθμού.

Στο τέλος η ικανοποίηση ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους, με τον κόσμο της Κομοτηνής να τους ανταμείβει μ’ ένα ζεστό χειροκρότημα.

Αντίθετα απ’ την άλλη, οι αποδοκιμασίες του κόσμους προς τον Βασιλακάκη και τους ποδοσφαιριστές ήταν έντονη. Από πολύ νωρίς φαίνεται πως στη Δόξα Δράμας αρχίζει η γκρίνια και η εσωστρέφεια, αντιδράσεις που δεν δικαιολογούνται πάντως καθώς βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή του πρωταθλήματος ….

Θυμηθείτε με ένα κλικ ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου της Γ’ Εθνικής, ενώ ΕΔΩ μπορείτε να θυμηθείτε την ζωντανή εξέλιξη των αγώνων όπως μεταδόθηκαν απο το SportsAddict.

Share it