Search

Εξαιρετικό το «Sully» του Clint Eastwood, με τον μοναδικό Tom Hanks (video)

Μετά την μεγάλη επιτυχία του American Sniper (Ελεύθερος Σκοπευτής) το οποίο απέσπασε όσκαρ καλύτερου μοντάζ ηχητικών εφέ και ήταν υποψήφιο για άλλα 5, o Κλιντ Ίστγουντ επιστρέφει με την σκηνοθεσία μίας ταινίας που βασίζεται επίσης σε αληθινή ιστορία.

Λίγα λόγια για την ταινία

Το Sully (που είναι πολύ πιθανό να το δούμε υποψήφιο στα φετινά Οσκαρ) μας διηγείται την δραματική ιστορία της ζωής του Καπετάνιου Τσέσλι «Σάλι» Σαλενμπέργκερ, που έγινε ήρωας για όλη τη χώρα, όταν προσγείωσε το ακινητοποιημένο τζετ στον Ποταμό Χάντσον, σώζοντας τις ζωές όλων των επιβατών. Η ταινία δεν θα μείνει μόνο στο σχεδόν απίθανο κατόρθωμα της ασφαλούς προσγείωσης του jumbo jet στο νερό, το οποίο άφησε με κομμένη την ανάσα τους θεατές σε όλο τον κόσμο, αλλά θα μας διηγηθεί τις δραματικές στιγμές που εκτυλίσσονταν στο παρασκήνιο και που θα μπορούσαν να στοιχήσουν την φήμη και δουλειά του πιλότου.

Η άποψη μου για το «Sully»

Αυτό που κρατάω από την ταινία εκτός από την πολύ δυνατή ερμηνεία του Τομ Χανκς (κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη) και τον εξαιρερικό Άαρον Έκχαρτ, είναι ότι δεν σε αφήνει να βαρεθείς ούτε λεπτό. Η αγωνία είναι σταθερή μέχρι το φινάλε και οι «ενέσεις» του χιούμορ πολύ προσεγέμενες και καίριες.

Μερικές γραμμές για τον σκηνοθέτη

Ο Ίστγουντ κάνει για ακόμα μία φορά πολύ καλή δουλειά. Άλλωστε ο 86χρονος πια Αμερικάνος, σκηνοθετεί από τη δεκαετία του ’70, αλλά λίγοι τον μνημόνευαν τότε για αυτή του την ιδιότητα, αλλά ως ηθοποιό που λατρεύτηκε κυρίως από τις ταινίες της Άγριας Δύσης. Ωστόσο, από το 1992 και την ταινία Unforgiven (Οι Ασυγχώρητοι), αλλά και από αυτές που ακολούθησαν όπως το Million Dollar Baby (όσκαρ καλύτερης ταινίας) λογίζεται ως ένας από τους καλύτερους σκηνοθέτες.

Tο trailer:

Share it