Search

Στην μάχη των προκριματικών για το Ευρωπαϊκό η Εθνική. Τζούριτς: «Στόχος να πάμε στο Ευρωπαϊκό μετά από χρόνια»!

Το βράδυ της Παρασκευής ξεκινά η προσπάθεια της Εθνική Ανδρών για την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2017. Αντίπαλος της Εθνικής το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Βελγίου, απ’  το οποίο η Εθνική έχει άσχημες αναμνήσεις που δεν έχουν ξεθωριάσει ακόμη απ’  το θυμικό των Ελλήνων πετοσφαιριστών. Το καλοκαίρι του 2013 το Βέλγιο ήταν που είχε στερήσει απ’  την γαλανόλευκη, την παρουσία της στο Ευρωβόλεϊ, αποκλείοντάς την, στα μπαράζ, στο χρυσό σετ.

Το Βέλγιο αποτελεί τη μια εκ των 3 αντιπάλων, το εμπόδιο των οποίων θα κληθεί να υπερκεράσει η Εθνική μας στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι άλλες δύο είναι η Μολδαβία και η Ουκρανία, με τους αθλητές του Σωτήρη Δρίκου να αγωνίζονται μαζί τους Σάββατο και Κυριακή αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί πως εισιτήριο για πρόκριση δίνει τόσο η πρώτη θέση του ομίλου απευθείας πρόκριση) όσο και η δεύτερη μέσω της διαδικασίας των μπαράζ. Η ομάδα που θα καταλάβει την δεύτερη θέση στον όμιλο της Εθνικής θα κληθεί να αντιμετωπίσει την δεύτερη του 1ου ομίλου, δηλαδή μία εκ των Γερμανίας, Ισπανίας, Μαυροβουνίου και Ελβετίας.

synenteyxi-typoy

Στο πλαίσιο της πρεμιέρας της Εθνικής Ανδρών την Παρασκευή με αντίπαλο το Βέλγιο (21:00 ΕΡΤ3), πραγματοποιήθηκε σήμερα συνέντευξη τύπου του Ομοσπονδιακού προπονητή Σωτήρη Δρίκου και του αρχηγού Δημήτρη Τζούριτς.

Αναφορικά με το παιχνίδι με το Βέλγιο αλλά και για τον στόχο, που δεν είναι άλλος απ’  την πρόκριση, ο Σ. Δρίκος τόνισε: 

«Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: Να προσπαθήσουμε να πολεμήσουμε και να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Το Βέλγιο είναι ομάδα της πρώτης ταχύτητας του παγκοσμίου βόλεϊ. [ …. ] Επιλέξαμε να βάλουμε το Βέλγιο την πρώτη αγωνιστική ώστε να τους περιορίσουμε το διάστημα της προσαρμογής του στο μέρος και στο χώρο του γηπέδου. Σ’ αυτό το παιχνίδι θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας. Αν έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα θα μας επιτρέψει να πάμε στην Αμβέρσα με άλλη ψυχολογία, ενώ αν είναι αρνητικό θα πρέπει να επανακαθορίσουμε τους στόχους μας, Ξεκινώντας από το ματς με την Μολδαβία ώστε να οδηγηθούμε στο ματς με Ουκρανία που θα έχει αποκτήσει μεγάλη σημασία για τη διεκδίκηση της 2ης θέσης».

tzourits

Έπειτα απ’  τον ομοσπονδιακό τεχνικό, τον λόγο πήρε ο αρχηγός,  Δημήτρης Τζούριτς, ο οποίος  δήλωσε:

«Σας ευχαριστώ που βρίσκεστε εδώ κι είναι πολύ σημαντικό αυτό για εμάς. Ευχαριστούμε το Δήμο Κοζάνης αλλά και τον απλό κόσμο της πόλης. Νιώθουμε τη ζεστασιά του κόσμου και θέλουμε να ξαναζήσουμε αυτή την απίστευτη ατμόσφαιρα που είχαμε απολαύσει μέσα και έξω από το γήπεδο τον Ιούνιο.

Στόχος είναι πάμε στο Ευρωπαϊκ Έχουμε δουλέψει σκληρά παρά τα προβλήματα που υπάρχουν γύρω μας. Είμαστε μόνοι μας, αλλά το σταφ και οι συμπαίκτες μου έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά, τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο κι είμαι περήφανος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας».

Share it