Search

Ο πρώην τερματοφύλακας της Ξάνθης που έκανε ντεμπούτο στο Champions League στα 36 του!

Με τα 9 παιχνίδια που ολοκληρώθηκαν πριν λίγα λεπτά έπεσε η αυλαία της 1ης αγωνιστικής των ομίλων του Champion League, οπού είχαμε αρκετά τέρματα ενώ δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις, ενώ είχαμε και την ιστορική νίκη της Λέστερ στο Μπρίζ στην πρώτη  της συμμετοχή στον θεσμό.

Πάντως μια απο τις ξεχωριστές και ενδιαφέρουσες ιστορίες της σημερινής ημέρας είναι το ντεμπούτο του Αρκάντιους Μάλαρζ που στα 36 του χρόνια πια πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στον κορυφαίο διασυλλογικό θεσμό.

malarz-dort

Ντεμπούτο βέβαια που ο Μάλαρζ θα θέλει να ξεχάσει σίγουρα μετά την εξάρα που δέχτηκε εντός έδρας η Λέγκια Βαρσοβίας απο την Ντόρτμουντ, με τα τρία μάλιστα μέσα σε 17 λεπτά, παρότι ο πολύπειρος Πολωνός γκολκίπερ έκανε πολλές και σημαντικές επεμβάσεις με το σκορ άνετα να μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερο σε βάρος των Πολωνών.

malarz-xanthi

Για όσους ακόμα δεν έχετε καταλάβει ποιος είναι ο Μάλαρζ θα σας πάμε μερικά χρόνια πίσω  και πιο συγκεκριμένα την σαιζόν 2006-2007 για να σας θυμίσουμε την παρουσία του Αρκάντιους κάτω απο τα γκολπόστ της Ξάνθης. Ο Πολωνός κίπερ σε 25 παιχνίδια έχοντας εξαιρετική παρουσία, εκτός απο το ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τον Ηρακλή στα Πηγάδια, με τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις με τα χρώματα της Ξάνθης μάλιστα να του δίνουν την δυνατότητα να μεταγραφεί στον Παναθηναϊκό

malarz-pao

Αυτή η μεταγραφή τελικά δεν αποδείχτηκε και η καλύτερη επιλογή για τον Πολωνό καθώς επι της ουσίας στον Παναθηναϊκό έμεινε για ένα χρόνο, με 11 συμμέτοχες, για να πάει ένα χρόνο δανεικός στον ΟΦΗ(27 συμμετοχές) και εν συνεχεία με την ελευθέρας ανα χείρα να περιπλανηθεί σε διάφορες ομάδες σε Ελλάδα και Κύπρο όπως Λάρισα, ΑΕΛ Λεμεσού, Παναχαϊκή και Εθνικός Άχνας.

malarz

Το καλοκαίρι του 2013 επιστρέφει στην Πολωνία για λογαριασμό της Μπελσάτοφ και ένα χρόνο αργότερα παίρνει μεταγραφή για την κορυφαία ομάδα της χώρας την Λέγκια Βαρσοβίας με την φανέλα της οποίας κατέκτησε τους πρώτους τίτλους της καριέρας του 1 πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα. Ενώ με την φανέλα της Λέγκια είχε την ευκαιρία να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Champions League.

lester

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας απίστευτη ανατροπή για την Ρεάλ που μέχρι το 88′ έχανε αλλά τελικά κέρδισε με 2-1 την Σπόρτινγκ, εύκολο απόγευμα είχαν Λέστερ, Λιόν και Μάντσεστερ Σίτι, ενώ σπουδαία νίκη πέτυχε η Μονακό στο Λονδίνο επί της Τότεναμ.

Αναλυτικά:

Ρεάλ Μαδρίτης – Σπόρτινγκ Λισαβόνας  2-1

Λέγκια Βαρσοβίας – Ντόρτμουντ  0-6

Τότεναμ – Μονακό 1-2

Λιόν – Ντ. Ζάγκρεμπ  3-0

Γιουβέντους – Σεβίλλη  0-0

Μπάγερ Λεβερκούζεν  – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-2

Κλάμπ Μπρίζ – Λέστερ 0-3

Πόρτο – Μπενφίκα  1-1

Μάντσεστερ Σίτ – Γκλάντμπαχ  4-0

 

Share it