Search

Α’ Έβρου: Οι μάχες στο τέλος!

Το φετινό πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας αναμένεται με έντονο ενδιαφέρον απ’ τους ποδοσφαιρόφιλους του Έβρου, καθώς πριν την έναρξή τους, τρεις τουλάχιστον ομάδες ερίζουν για το ποιος θα αναδειχθεί πρωταθλητής.

Η κάτοχος των σκήπτρων Α.Ε.Διδυμοτείχου φιλοδοξεί να κατακτήσει το 3ο πρωτάθλημα σερί, που φέτος δεν θα την βάλει στην επίπονη και δυσάρεστη γι’ αυτήν διαδικασία των μπαράζ. Μην ξεχνάμε πως ο πρωταθλητής φέτος θα προβιβαστεί απευθείας στη νέα Γ’ Εθνική. Η Α.Ε.Δ. κινήθηκε γερά στο μεταγραφικό παζάρι, είναι ενισχυμένη και δείχνει το λογικό φαβορί για το repeat. Η μεταγραφή του Αγγελακάκη στην επίθεση, δίνει διαφορετική δυναμική στην γραμμή κρούσης του Γιάννη Αναστασιάδη, η οποία θα διαθέτει πλέον και τον πρώτο αλλά και τον δεύτερο σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος. Βέβαια ο τραυματισμός του Χρήστου Γιαννόπουλου, ίσως παίξει κάποιον ρόλο, τουλάχιστον στην αρχή του πρωταθλήματος και γι αυτό ο πρώην κόουτς του ΑΛΕΞ, αναζητά ένα πλάγιο μεσοεπιθετικό για να γεμίσει μεσοεπιθετικά, με τους Καλυμνιό και Πελτέκη να αποτελούν στόχο, σύμφωνα με πληροφορίες. Στο κέντρο, η προσθήκη του Αλέξανδρου Μαμρικισβίλι στα αμυντικά χαφ και του Κυριάκου Πετρόπουλου στη θέση του επιτελικού χαφ, προσθέτει ποιότητα στην ΑΕΔ. Επίσης η απόκτηση του 20χρονου Γαβριήλ κάτω απ’ τα δοκάρια ενισχύει σημαντικά την Α.Ε.Δ. αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα μια άμεση διεκδικήτρια της κούπας.

aed

Η Ένωση Άνθειας/Αριστείνου με όπλο την ομοιογένεια θα προσπαθήσει να κάνει, ότι δεν κατάφερε να κάνει τα δύο προηγούμενα χρόνια, να κατακτήσει δηλαδή το πρωτάθλημα. Χωρίς κάποια «μεγάλη» μεταγραφή (μέχρι στιγμής), αλλά με καλά βέλη στη φαρέτρα που την είχαν διεκδικήτρια του τίτλου τα προηγούμενα χρόνια, θα κυνηγήσει να κόψει πρώτη το νήμα. Δύναμη της Ένωσης, πέραν της ομοιογένειας και η αναμένεται να αποτελέσει και η άριστη φυσική, χαρακτηριστικό το οποίο διέκρινε την ομάδα του Μιχάλη Φλώρου πέρσι. Η Ένωση σε καμιά περίπτωση δεν έχει κλείσει τις μεταγραφές της, τουναντίον …. πολλές αναμένεται να νακοινωθούν τις προσεχείς μέρες!

ΑΝΘΕΙΑ

Ο άλλος διεκδικητής ο Ορέστης Ορεστιάδας, ο οποίος μοιάζει – και είναι – πολύ ενισχυμένος. Με προσθήκες ουσίας, κατάφερε να καλύψει τα κενά του και φιλοδοξεί στο νέο πρωτάθλημα να εμφανιστεί έτσι όπως τον υποχρεώνει η ιστορία του, με στόχο φυσικά, την κούπα. Με δύο ντουζίνες μεταγραφές, κάποιες απ’ τις οποίες πολύ ποιοτικές, όπως αυτή του Δημήτρη Τρανόπουλου, θα βοηθήσουν σημαντικά την ομάδα του Γιώργου Αραμπατζή. Σημαντικό ρόλο στο πως θα εμφανιστεί ο Ορέστης θα παίξουν και οι άγνωστοι στο Εβρίτικο κοινό ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν από άλλους νομούς, ποδοσφαιριστές απ’ τους οποίους περιμένει πολλά ο τεχνικός του Ορέστη.

ΟΡΕΣΤΗΣ

Στις τρεις τελευταίες στροφές του πρωταθλήματος (θυμηθείτε το πρόγραμμα εδώ) και οι τρεις διεκδικήτριες θα έχουν δύσκολες αποστολές. Την δυσκολότερη ίσως η Ένωση, που θα κληθεί την 20η αγωνιστική  να ταξιδέψει στο Διδυμότειχο, μέσα στην Άνοιξη, την ίδια περίοδο πάνω κάτω με το περσινό ματς που της στέρησε τον τίτλο. Την προτελευταία αγωνιστική θα υποδεχτεί τον άλλον διεκδικητή Ορέστη στην Άνθεια, ενώ στην τελευταία την περιμένει το τοπικό ντέρμπι με τον Εθνικό εκτός έδρας.

Η Α.Ε.Δ. την 20η όπως είπαμε θα φιλοξενήσει την Ένωση, ενώ 21η θα υποδεχτεί τον Άρδα Καστανεών και την 22η θα ταξιδέψει Αλεξανδρούπολη, για να αντιμετωπίσει τον ανανεωμένο φέτος και θεωρητικά ενισχυμένο Ιπποκράτη.

Τέλος ο Ορέστης, 20η αγωνιστική θα υποδεχτεί στην έδρα του τον υποβιβασμένο απ’ την Γ’ Εθνική Έβρο Σουφλίου, 21η πάει Άνθεια για το ματς φωτιά με την Ένωση και στην αυλαία θα υποδεχτεί στην έδρα του τον Άρδα Καστανεών.

Με τα έως τώρα δεδομένα, οι τρεις τους θα ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους στο τέλος. Εκεί που θα φανεί ποιοι πέραν της αγωνιστικής αξίας, διαθέτουν και το απαραίτητο πάθος που χαρακτηρίζει τους πρωταθλητές.

 

Για το τέλος κρατάω ια ευχή …  Μακάρι να δούμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με σασπένς μέχρι το τέλος, χωρίς ακρότητες.

Καλή αγωνιστική χρονιά …

[yop_poll id=”6″]

 

Share it