Search

Ο νέος Πρόεδρος της ΚΕΔ αποκλειστικά στο S.A.: «Πολιτική απόφαση, η απομάκρυνση του Γκιρτζίκη»

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο SportsAddict.gr o πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου και πλέον νέος Πρόεδρος και της ΚΕΔ, όπως διαβάσατε χθες στο S.A. (η ανακοίνωση της ΕΠΟ, εδώ), μίλησε για όλες τις εξελίξεις στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κλήρωσης των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και του κυπέλλου της ΕΠΣ Έβρου (θυμηθείτε εδώ), ο κ. Καραβασίλης αναφέρθηκε στην πολύκροτη υπόθεση της κάρτας υγείας, που υποχρέωσε σε παραίτηση τον πρώην Πρόεδρο της Ε.Π.Ο. Γιώργο Γκιρτζίκη και άλλα μέλη, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως υπαίτια για την μη ολοκλήρωση του εγχειρήματος της κάρτας υγείας είναι η Πολιτεία, στην οποία επίσης ουσιαστικά ανήκει και η απόφαση απομάκρυνσης του κ. Γκιρτζίκη.

 

«Εντολή της διοίκησης προς τους διαιτητές το 50 – 50»

S.A.: Πρόεδρε σήμερα ανακοινώθηκε και η άλλη αρμοδιότητα σας, η ανάληψη της Προεδρίας της ΚΕΔ. 

Χ.Κ.:  Πράγματι έτσι είναι. Με τιμά που τα όργανα της ΕΠΟ με επέλεξαν για αυτή τη θέση. Θέλω να ξέρετε πως εντολή της διοίκησης είναι οι διαιτητές να παίζουν 50 – 50. Θα γίνουν και τ’ ανθρώπινα λάθη όπως αντιλαμβάνεστε, δεν γίνεται διαφορετικά απ’ τη στιγμή που σε κλάσματα δευτερολέπτου οι διαιτητές πρέπει να λάβουν σημαντικές αποφάσεις. Είναι όμως ανθρώπινα τα λάθη. Ήδη την πρώτη αγωνιστική είδατε πως ξεκίνησε μια προσπάθεια καλή και πιστεύω να πάει η διαιτησία έτσι μέχρι το τέλος. Εμείς σαν Ε.Π.Ο θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια , να μην υπάρχει η αμφισβήτηση των ομάδων στο πρόσωπο της διαιτησίας. Τα μηνύματα μέχρι τώρα είναι ενθαρρυντικά. Και οι ίδιοι οι διαιτητές θέλουν ένα αξιόπιστο πρωτάθλημα με τα λιγότερα λάθη που μπορούν να γίνουν. Αυτό θα σημαίνει πως και η εμπιστοσύνη του κόσμου για το ποδόσφαιρο θα αυξηθεί. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια,  υπάρχει μια αμφισβήτηση, μια καχυποψία, πως πάντα φταίνε για όλα οι διαιτητές. Και πάμε απ’ το κακό στο χειρότερο. Ευελπιστώ σε ανάκαμψη του ποδοσφαίρου και θέλω να πιστεύω πως το 2016/17 σε όλα τα πανελλήνια πρωταθλήματα, οι διαιτησίες θα είναι όσον το δυνατόν καλύτερες.

 

«Υπαίτια είναι η Πολιτεία για την μη εφαρμογή της κάρτας υγείας»

S.A.: Κύριε πρόεδρε έχετε οριστεί στη θέση μέχρι τις ερχόμενες εκλογές, έτσι δεν είναι;

Χ.Κ.: Έτσι είναι, μέχρι τις 26 Οκτωβρίου. Έπειτα στις εκλογές που θα γίνουν στα Χανιά θα προκύψει νέα διοίκηση, μέσα στην οποία μπορεί να είμαι και εγώ, κανείς δεν ξέρει. Θα υπάρξει νέο Προεδρείο, νέοι πρόεδροι επιτροπών. Αυτή η επιτροπή είναι μέχρι τις 26 που λήγει η θητεία της διοίκησης.

S.A.: Θεωρείτε πως έκανε λάθη η προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΟ, ή όλες τις αποφάσεις της, τις χαρακτηρίζεται ορθές;

Χ.Κ.: Η ΕΠΟ με τα τελευταία γεγονότα που ξέρετε, έχει αλλάξει. Όμως στα πρόσωπα μονάχα γιατί η φιλοσοφία παραμένει η ίδια. Ο κόσμος δεν ξέρει τι συμβαίνει μέσα στην Ομοσπονδία. Έχουν φύγει όλοι οι παλιοί συνάδερφοι και για μένα πάρα πολύ κακώς γιατί αυτά που γράφονται στο site για την κάρτα υγείας δεν στέκουν. Και εγώ να ήμουν στο συμβούλιο θα την ψήφιζα γιατί ήταν κάτι που έπρεπε να πετύχει, και δεν φταίει η ΕΠΟ αλλά η Πολιτεία για την μη εφαρμογή της, γιατί δεν έδωσε άδεια λειτουργίας στα κατά τόπους ιατρικά κέντρα των Ενώσεων και γι αυτό απέτυχε. Χάθηκαν 13 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς όμως  υπαιτιότητα της Ομοσπονδίας. Είναι μια αστική διαφορά, για την οποία είναι στα δικαστήρια η Ομοσπονδία με την εταιρία, για την μη υλοποίηση της κάρτας ανεργίας. Για μένα θα ήταν ευχής έργον να υλοποιηθεί. Και πάλι να έρθει μια τέτοια πρόταση για κάρτα υγείας, κανείς και σε μελλοντικό συμβούλιο, δεν θα μπορούσε να ψηφίσει όχι.

 

«Πρωτοφανές το βούλευμα. Πολιτική απόφαση η απομάκρυνση Γκιρτζίκη!»

S.A.: Θεωρείτε πως εκδιώχθηκε η διοίκηση της ΕΠΟ, και αν ναι, για ποιους λόγους;

Χ.Κ.: Το βούλεμα είναι πρωτοφανές.* Μια αστική διαφορά της ομοσπονδίας με μια εταιρία να πάει για κακούργημα. Η δίωξη έγινε γιατί τα παιδιά αυτά ψηφίσανε να γίνει η κάρτα υγείας και δεν αντέδρασαν όταν η Ομοσπονδία πλήρωνε τα λεφτά. Η ομοσπονδία τα λεφτά τα πλήρωνε πάντα κατόπιν δικαστικών αποφάσεων, διότι υπήρχε ρήτρα μέσα στη σύμβαση που έλεγε πως αν από υπαιτιότητα της Ομοσπονδίας δεν λειτουργήσουν τα κέντρα υγείας, υπήρχε ρήτρα 2 εκατομμυρίων που θα έπρεπε να καταβάλει η ΕΠΟ. Τα δικαστήρια κρίνανε εν τέλει πως ήταν υπαιτιότητα της Ομοσπονδίας, ενώ για την ΕΠΟ δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Γι αυτό ήμαστε πάλι στα δικαστήρια. Γιατί θεωρούμε, πως η υπαιτιότητα ήταν της Πολιτείας που δεν παραχώρησε άδεια λειτουργία  ιατρικών κέντρων.

S.A.:  Πιστεύετε δηλαδή, εξ όσων αντιλαμβάνομαι, πως ήταν πολιτική απόφαση, απ’ τον κ. Κοντονή, η απομάκρυνση του κ. Γκιρτζίκη;

Χ.Κ.: Προσωπικά, ως Χρήστος Καραβασίλης, πιστεύω ναι, πως η απόφαση ήταν πολιτική! Αν ρωτήσετε οποιονδήποτε νομικό έχει διαβάσει το πόρισμα θα σας πει πως δεν μπορεί να εκδιωχθούν πρόσωπα σε βαθμό κακουργήματος, για μια τέτοια υπόθεση.

Δεύτερον, για να το αντιληφθείτε καλύτερα, σας επισημαίνω πως εκ συστάσεως του ελληνικού κράτους δεν έχει εκδοθεί δικαστικό βούλευμα για κακούργημα  από 1 Ιουλίου, μέχρι 31 Αυγούστου.Φανταστείτε τον λόγο για τον οποίο έγινε αυτό μέσα στον Αύγουστο. Έγινε για συγκεκριμένους λόγους. Ήθελαν να πλήξουν την Ομοσπονδία και βασικά τον Πρόεδρο. Ήταν σε δύο τετραετίες 39 σύμβουλοι και απ τους 39 εκδιώχθηκαν οι 29, τους 10 τους απάλλαξαν. Με ποια κριτήρια; Είναι σκάνδαλο αυτό.  Όλοι ψήφισαν ναι (στην κάρτα υγείας). Και γω να ήμουν θα είχα ψηφίσει ναι. Τι να πούμε, μία απόφαση διοικητικού χαρακτήρα να σε πάει για κακούργημα, επειδή ψήφισε κάποιος ναι, σε ένα πράγμα που ήταν απαραίτητο να υλοποιηθεί (σ.σ. αναφέρεται στην κάρτα υγείας).

S.A.: Οπότε στις εκλογές θα συνταχθείτε με την «κυβερνητική» ΕΠΟ και όχι με την «αντιπολίτευση».

Χ.Κ.: Δεν υπάρχει κυβερνητική και αντικυβερνητική ΕΠΟ.

S.A.: Eννοώ τον κ. Γραμμένο …

Χ.Κ.: Ο Γραμμένος έχει μια στήριξη. Δεν λέω πως έχεις στήριξη της κυβέρνησης. Είναι δύο ομάδες μέσα απ’ τις Ενώσεις. Πάνε να μας χρεώσουν πως είμαστε καπελωμένοι στα σωματεία. Δεν είναι σωστό αυτό. Είμαστε Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, που έχουν δημιουργήσει δύο ομάδες, που και οι δύο θέλουν το καλό του ποδοσφαίρου.

Επιπλέον, θα ήθελα να επισημάνω πως οι ενώσεις κρίνουν τις διοικήσεις και όχι οι επαγγελματικές ομάδες(σ.σ. ενοείται της Σούπερλιγκ). Οι ενώσεις έχουν 160 ψήφους και οι επαγγελματικές ομάδες 16. Κακώς προσπαθούν τα site και οι αθλητικές εφημερίδες να μας χρεώσουν πως είμαστε εμείς με μία παράταξη ομάδων, και οι άλλοι με άλλη παράταξη ομάδων. Το ποδόσφαιρο είναι ενιαίο και οι Ενώσεις είναι οι μόνες αρμόδιες να αποφασίσουν ποιοι θα διοικήσουν την Ομοσπονδία την επόμενη τετραετία.

 

*  Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γ.Γ.Α. για το βούλευμα:

Επιδόθηκε σήμερα στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία το αμετάκλητο βούλευμα 1445/2016 του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών που αφορά στην υπόθεση της «Κάρτας Υγείας», βάσει του οποίου παραπέμπονται σε δίκη για κακουργηματικές πράξεις (απιστία) 31 άτομα μεταξύ των οποίων μέλη της Ολομέλειας της Ε.Ο.Ε. και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Ο.

Το αμετάκλητο βούλευμα επιδόθηκε σήμερα με δικαστικό επιμελητή. Οι αποφάσεις της Ολομέλειας της Ε.Ο.Ε. και του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. πρέπει να εκδοθούν εντός προθεσμίας δεκαπέντε ημερών”.

Share it