Search

Οι 13 Θρακιώτες που αγωνίστηκαν στην πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής με ομάδες εκτός Θράκης!

Πρεμιέρα είχαμε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, με το Θρακιώτικο ενδιαφέρον φυσιολογικά να είναι εστιασμένο στους δύο εκπροσώπους μας Ορφέα Ξάνθης και Δόξα Προσκυνητών, ωστόσο δεν θα πρέπει να παραλείπουμε και τους ποδοσφαιριστές και προπονητές με καταγωγή απο την περιοχή μας που αγωνίζονται σε ομάδες της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Για αυτό και συλλέξαμε δεκατρείς καταγόμενους απο την Θράκη που μετείχαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και στους τέσσερις ομίλους, όπως θα δείτε παρακάτω εστιάσαμε στους Θρακιώτες και όχι τόσο στους παίκτες που πέρασαν απο ομάδες της περιοχής μας που είναι αρκετοί, κυρίως Ξάνθη και Πανθρακικό. Ενώ δεν ήταν λίγοι οι Θρακιώτες που για διάφορους λόγους, τραυματισμούς η τεχνικοί λόγοι, δεν αγωνίστηκαν στην πρεμιέρα.

Πάμε λοιπόν να δούμε τις επιδόσεις που είχαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας:

1ος Όμιλος

Καβάλα Δόξα Προσκυνητών 5-2: Βασικοί για τον ΑΟΚ ξεκίνησαν ο Εβρίτης(Διδυμότειχο) Παύλος Σταματόπουλος και ο Ξανθιώτης Αλέξανδρος Μελισσόπουλος(κεντρική φωτο) έχοντας καλή παρουσία με τον “Μέλι” να είναι και δημιουργός στο ένα απο τα πέντε τέρματα της ομάδας του, ενώ αγωνίστηκαν και ο πρώην μέσος του Πανθρακικού Αντώνης Λαδάκης και ο πρώην μεσοεπιθετικός της Ξάνθης Χάρης Παππάς. Θυμίζουμε πως τεχνικός διευθυντής στην ομάδα της Καβάλας είναι ο Βλάσης Καζάκης που κατάγεται απο τον Ίασμο Ροδόπης, ενώ δεν αγωνίστηκαν οι Εβρίτες Συριτούδης και Λίτσκας.

Δόξα Δράμας – Καμπανιακός 3-1: Για την ομάδα του Κομοτηναίου τεχνικού Κώστα Βασιλακάκη βασικοί ξεκίνησαν οι πρώην ποδοσφαιριστές της Ξάνθης Δημήτρης Σουάνης και Φώτης Δουμάνης όπως και ο πρώην του Πανθρακικού Ολίσε, ενώ ως αλλαγή μπήκε στο ματς ο πρώην φορ του Πανθρακικού Ίγκορ.

Απόλλων Παραλιμνίου – Νέστος Χρυσούπολης  0-1: Βασικοί ξεκίνησαν για το Νέστο οι Ξανθιώτες Άγγελος Παυλακάκης που είναι αρχηγός(κεντρικη φωτο) του Νέστου και Γιάννης Μπουλγκούρας όπως και οι δύο πρώην της ομάδας Νέων της Ξάνθης  Στέλιος Λάσπατζης και ο σκόρερ του αγώνα Νίκος Βαλαβανόπουλος, δεν αγωνίστηκε ο Ξανθιώτης Βασίλης Λαζαρίδης.

4ος Όμιλος

Ερμής Ζωνιανών – Θύελλα Ραφήνας 1-0: Όχι απλά αγωνίστηκε αλλά ήταν και αυτός που χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους, ο λόγος για τον Εβρίτη Θάνο Τοπούζη του Ερμή. Βασικός για την ομάδα της Ραφήνας αγωνίστηκε ο Ξανθιώτης Μανώλης Ντόσκας.

ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ – Ιάλυσος Ρόδου 2-0: Βασικός αγωνίστηκε ο Κομοτηναίος Γκουτσίδης στην πρεμιέρα με το δεξί της ομάδας της Κρήτης, ως αλλαγή πέρα στο παιχνίδι ο Ξανθιώτης μέσος του Ιάλυσου Γιώργος Γούλας.

ΠΟΑ – Πανθηραϊκός 1-0: Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα η ομάδα της Σαντορίνης, βασικός αγωνίστηκε για τους φιλοξενούμενος ο Εβρίτης Ανδρέας Μκρτσιάν φορώντας μάλιστα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού(κεντρική φωτο ενώ ετοιμάζεται να μαρκάρει αντίπαλο του) ενώ ως αλλαγή πέρασε στο ματς ο Γιώργος Λαζαρίδης, θυμίζουμε πως στην ομάδα της Σαντορίνης είναι προπονητής ο πρώην της Ξάνθης Μανώλης Παπαματθαιάκης ενώ σε ρόλο γυμναστή τερματοφυλάκων είναι ο Ξανθιώτης Βάιος Ιγκιτιάν.

Προοδευτική – Εργοτέλης 0-2: Θυμηθείτε ΕΔΩ το θέμα του SA για τη νίκη της ομάδας του Εβρίτη γυμναστή Αντώνη Τσικάκη.

 

Share it