Search

Ξεκίνησαν οι προπονήσεις για το τμήμα μπάντμιντον του Αρίων Ξάνθης

Ξεκίνησε και φέτος τις προπονήσεις του το τμήμα μπάτμιντον του Γ.Α.Σ. Αρίων Ξάνθης στο χώρο του 3ου λυκείου Ξάνθης.

Οι προπονήσεις θα γίνονται κάθε Τρίτη – Πέμπτη στις ώρες 17.00 – 18.00 για το παιδικό τμήμα, 18.00 – 19.30 για το εφηβικό – αγωνιστικό τμήμα και 19.30 – 21.00 για το αγωνιστικό και των ενηλίκων. Γίνονται προσπάθειες για επιπλέον ώρες λόγο αυξημένης προσέλευσης. Επίσης προπονήσεις θα γίνονται και το Σάββατο σε ώρες που θα ανακοινωθούν  σύντομα.

Λίγα λόγια για το μπάντμιντον!

Το μπάντμιντον δεν είναι το πρώτο άθλημα που θα σκεφτόταν ένας γονέας για το παιδί του ούτε το πιο δημοφιλές μεταξύ των παιδιών. Παρόλα αυτά είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να αθληθεί το παιδί ειδικά αν κανένα άλλο άθλημα δεν έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον του καθώς συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα.

  1. Βοηθάει στη βελτίωση του συντονισμού χεριού-ματιού: τα παιδιά βελτιώνουν την ισορροπία τους και των συντονισμό των κινήσεων τους καθώς πρέπει να παρατηρήσουν την κίνηση του φτερού, να υπολογίσουν σωστά τον χρόνο και την γωνία που θα φτάσει το αυτό στην ρακέτα τους και να προσαρμόσουν αναλόγως τις κινήσεις τους.
  2. Συνυπάρχουν και τα δύο φύλα : στο μπάτμιντον δεν γίνεται διαχωρισμός φύλων γιατί ένα από τα εντυπωσιακά αθλήματα  είναι το μικτό. Η συνύπαρξη  αγοριών – κοριτσιών βοηθά στην προπονητική διαδικασία και στην ενδυνάμωση του αισθήματος ισότητας ανάμεσα στα φύλα.
  3. Είναι ένα ευγενές άθλημα με μικρή σωματική επιβάρυνση. Κάποια αθλήματα και ειδικά όσα απαιτούν σωματική επαφή μπορούν να είναι επιβαρυντικά για το σώμα και να προκληθούν τραυματισμοί, κάτι που δεν ισχύει για το μπάντμιντον όπου το παιδί (αλλά και όλες οι ηλικίες για τον ίδιο ακριβώς λόγο) μπορεί να αθληθεί χωρίς να χρειαστεί να αντιμετωπίσει την «σκληρότητα» που απαιτούν ορισμένα αθλήματα.
  4. Δεν απαιτεί πολύ εξοπλισμό: είναι ένα οικονομικό άθλημα και δεν χρειάζεται ιδιαιτέρως ακριβό εξοπλισμό, πέρα από μια ρακέτα, ένα φτερό και ένα φιλέ, για να παιχθεί όπως πρέπει και να ξεκινήσει το παιδί άμεσα να χαίρεται το παιχνίδι.
  5. Είναι το γρηγορότερο άθλημα ρακέτας στον κόσμο!! Το μπάτμιντον είναι καταχωρημένο στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως το γρηγορότερο άθλημα με ταχύτητες που σε εργαστηριακές συνθήκες άγγιξαν τα 493χλμ την ώρα ενώ σε συνθήκες αγώνα έχουν  μετρηθεί ταχύτητες κοντά στα 350 – 370 χλμ. Την ώρα .  
  6. Είναι άθλημα με υψηλές απαιτήσεις: λόγο των υψηλών ταχυτήτων του «φτερού» οι απαιτήσεις σε υψηλό επίπεδο  είναι μεγάλες , είναι όμως πολύ εύκολο να ξεκινήσει κάποιος και σχετικά γρήγορα φτάνει σε επίπεδο τέτοιο, που να του επιτρέπει να χαίρεται το παιχνίδι .
  7. Παίζεται σε κλειστό χώρο: οπότε αυτό το καθιστά άθλημα παντός καιρού αλλά παρόλα αυτά μπορεί να παιχθεί και σε ανοιχτό χώρο αν οι συνθήκες το επιτρέπουν (για αναψυχή και όχι αγωνιστικά).

Share it