Search

Απο το ΟΑΚΑ ξεκινά το φετινό ταξίδι του ΑΟ Ξάνθης! Η παράδοση με την ΑΕΚ και ο απολογισμός στις πρεμιέρες

Το είδαμε και αυτό στο Ελληνικό ποδόσφαιρο με την Super League μετά απο πιέσεις της συνδρομητικής τηλεόρασης να αποφασίζει η πρεμιέρα του πρωταθλήματος να γίνει απο την… 3η αγωνιστική. Αγωνιστική που στέλνει την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ στον δρόμο της ΑΕΚ. Το SportsAddict σας παρουσιάζει μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για την προϊστορία των δύο ομάδων αλλά και τι περιμένουμε απο τους δύο προπονητές.

Ρίχνοντας μία ματιά στην προϊστορία τους διαπιστώνει κανείς πως όχι απλά η Ξάνθη έχει κακή παράδοση με την ΑΕΚ αλλά δεν έχει κερδίσει ποτέ την «Ένωση» ως φιλοξενούμενη, ανεξάρτητα από το γήπεδο στο οποίο έγινε το εκάστοτε ματς. Οι «κιτρινόμαυροι» μετρούν 20 νίκες, ενώ 5 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Συνολικά (ανεξάρτητα από την έδρα) σε 50 αναμετρήσεις οι Ξανθιώτες έχουν πανηγυρίσει 5 νίκες, 16 ματς έχουν λήξει ισόπαλα ενώ 29 φορές έχει επικρατήσει ο «Δικέφαλος».

%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b8%ce%b7-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%ba%cf%84%ce%b5%cf%83

Από την ΑΕΚ η Ξάνθη έχει υποστεί και την πιο βαριά ήττα της ιστορίας της στο ελληνικό πρωτάθλημα, όταν είχε χάσει 8-0 εντός έδρας τη σεζόν 1989/90. Πέρυσι η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ηττήθηκε με 1-0 στο ΟΑΚΑ, ενώ στα Πηγάδια οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0. Οι Θρακιώτες έχουν να νικήσουν την ΑΕΚ από την 1η Σεπτέμβρη του 2012 όταν και είχαν πάρει τους τρεις βαθμούς χάρη σε γκολ του Μαρκόφσκι.

%ce%b1%ce%b5%ce%ba-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%ba%cf%84%ce%b5%cf%83

Αξίζει να αναφέρουμε πως αυτή είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες αναμετρώνται σε πρεμιέρα πρωταθλήματος, με την Ξάνθη απο το 1989 όταν και ανέβηκε στην Α’ Εθνική να έχει σε συνολικά 27 πρεμιέρες απολογισμό 8 νίκες, 10 ισοπαλίες και 9 ήττες, απο τα οποία μακριά απο την Ξάνθη ο ΑΟΞ έχει δώσει 15 ματς μετρώντας 2 νίκες, 6 ισοπαλίες και 7 ήττες. Τελευταία νίκη για την Ξάνθη σε πρεμιέρα ήταν μάλιστα εκτός έδρας κόντρα στον Πανιώνιο το 2008 με ένα απίθανο γκολ απο τον Ταϊντέρ απο το κέντρο του γηπέδου. Πέρσι η Ξάνθη στην πρεμιέρα της ήρθε ισόπαλη με 0-0 με τον ΠΑΟΚ.

Και η ΑΕΚ ζορίζεται αρκετά στις πρεμιέρες της ειδικά απο τότε που θεσπίστηκε η Super League, και πιο συγκεκριμένα το 2006 με την “Ένωση” σε 8 ματς να μετρά 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες. Απο τα οποία τα 6 ήταν στην έδρα της με την ΑΕΚ να έχει 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες, με τους “κιτρινόμαυρους” στην περσινή τους πρεμιέρα να κερδίζουν με 3-0 τον Πλατανιά. Θυμηθείτε την αποστολή της ΑΕΚ με ένα κλικ ΕΔΩ

Στον αντίποδα, ο τεχνικός της Ξάνθης, Ραζβάν Λουτσέσκου, δεν μπορεί να υπολογίζει στους πλάγιους αμυντικού Μάκη Μπαξεβανίδη και Φερνάντο Γουάλας που έμειναν στην Ξάνθη καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού, με τον Ρουμάνο τεχνικό να προβληματίζεται έντονα για το ποιός θα παίξει αριστερό μπακ με τον μοναδικό παίκτη που έχει στην διάθεση του είναι μπάκ να είναι ο νεαρός Κολλαράς, ενώ μέσα στην εβδομάδα δοκιμάστηκαν παίκτες και σχήματα σε αυτή την θέση με τον αρχηγό της ομάδας Κώστα Φλίσκα λόγω εμπειρίας να είναι μια δυνατή επιλογή. Θυμηθείτε την αποστολή της Ξάνθης με ένα κλικ ΕΔΩ

Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Γιώργος Κομίνης με βοηθούς τους Γιώργο Καλφόγλου και Δημήτρη Τάτση, ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο Ιωάννης Νεοφυτιάδη. Ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά στις 16:00 από τα κανάλια της NOVA.

 

Share it

Μία Απάντηση