Search

Φιλική ήττα απο την Καβάλα για την Ασπίδα Ξάνθης που άφησε υποσχέσεις με την παρουσία της(+photos)

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι παίκτες της Ασπίδας Ξάνθης στην φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο κλειστό Γυμναστήριο του Ευμοίρου “Χριστίνα Χριστοδούλου”  και παρά την ήττα με 84-88 άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο όπως είναι η Καβάλα.

Οι παίκτες του Κώστα Ιωαννίδη αποδίδοντας εξαιρετικά ειδικά στην επίθεση είχαν το προβάδισμα στο σκορ στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ενώ θα μπορούσαν να κερδίσουν το ματς στην κανονική διάρκεια αν ευστοχούσε και στις δύο βολές ο Ασημάκης που έκανε το 1/2 και το ματς πήγε στην παράταση.

Η Ασπίδα προηγήθηκε με 17-14 στην πρώτη περίοδο ενώ ήταν μπροστά στο σκορ και με το τέλος του πρώτου μέρους με 44-35. Στο δεύτερο μέρος η Καβάλα μπήκε πιο δυνατά και μετά το πρώτο 3 λεπτό ανέτρεψε το σκορ και πήρε το προβάδισμα όμως η αντίδραση των παικτών της Ασπίδας ήταν άμεση και με τους Ασημάκη και Μανδαλάκη να “πυροβολούν” απο παντού πήραν εκ νέου το προβάδισμα και ολοκλήρωσαν την περίοδο μπροστά στο σκορ με 63-62.

Ντέρμπι ήταν και η τελευταία περίοδο με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ και ισόπαλες στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Η Ασπίδα και ενώ έχανε με 80-81 και έχοντα κάτω απο 10 δεύτερα για να εκδηλώσει επίθεση κατάφερε με προσπάθεια του Ασημάκη να κερδίσει φάουλ και βολές και την ευκαιρία να κερδίσει το ματς, με τον σέντερ των Ξανθιωτών να ευστοχεί στην μια εκ των δύο βολών και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση οπού οι Καβαλιώτες ήταν αυτοί που επικράτησαν με 84-88.

Πολύ καλή εμφάνιση για την Ασπίδα παρά την ήττα, έχοντας μάλιστα και την απουσία του Κουτσογιάννη, με τον κόουτς Ιωαννίδη σίγουρα να… τρίβει τα χέρια του απο ικανοποίησε για την παρουσία των Τσιαβέ, Ασημάκη και Μανδαλάκη που δίνουν τρομερή ώθηση και ποιότητα στο παιχνίδι της Ασπίδας και σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό του νεανικού συνόλου δίνουν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Άξια αναφοράς επίσης η παρουσία του κόσμου στις εξέδρες που παρότι φιλικό ήταν αρκετός, ενώ πολύ άνετος ήταν στον ρόλο του διαιτητή ο τεχνικός διευθυντής της Ασπίδας Ξάνθης Δημήτρης Παναγιοτόπουλος που παρά τις παραινέσεις των γηπεδούχων δεν τους έδωσε τα…σπόρια που συνήθως παίρνουν οι γηπεδούχοι απο διαιτητές. Επόμενο φιλικό τεστ για την Ασπίδα αύριο Κυριακή(11/9) στις 17:00 οπού θα φιλοξενήσει στο Εύμοιρο τον Ίκαρο Σερρών.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Κ. Ιωαννίδης): Παπαδάκης 3, Γρούδος 6, Τσιώγκας 3(1), Στεφανίδης 9(1), Καραμπίνης, Τσιαβές 10, Πατσής, Ασημάκης 21(1), Παπαθανασίου 2, Μανδαλάκης 26(3), Πέτς 4(1)

Share it