Search

Το εντυπωσιακό ρεκόρ του Βασίλη Τοροσίδη με τα έξι γκολ από… χρυσάφι

Αναμφίβολα ο Ξανθιώτης αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας και αμυντικός εδώ και λίγο καιρό της Μπολόνια δεν είναι από αυτούς που περιμένεις πότε θα σκοράρει για να… ξελασπώσει την ομάδα, καθώς είναι διαφορετικός ο ρόλος του σε όλες τις ομάδας που αγωνίστηκε από την Ξάνθη και τον Ολυμπιακό μέχρι την Ρόμα και την Μπολόνια πλέον.

Έλα όμως που ο “Τορο” με το τέρμα που πέτυχε απέναντι στο Γιβραλτάρ κατάφερε να συνεχίσει μια εντυπωσιακή παράδοση που θέλει την Εθνική Ελλάδας σε επίσημο αγώνα όποτε σκοράρει ο Ξανθιώτης δεξιός μπακ όχι απλά να μην χάνει αλλά να μετρά μόνο νίκες! Το τέρμα του Βασίλη Τοροσίδη κόντρα στο Γιβραλτάρ ήταν το 8 συνολικά και 6 σε επίσημα παιχνίδια με το εθνόσημο στο στήθος σε όλα υπάρχει ένας κοινός παρανομαστής και ποιος ειναι αυτός μα το γεγονός πως και στα 6 διαφορετικά επίσημα ματς που σκόραρε ο “Τορο” η Εθνική κέρδισε.

Το πρώτο γκολ του Τοροσίδη με το εθνόσημο ήρθε στις 6 Σεπτεμβρίου στην εκτός έδρας νίκη με 3-0 κόντρα στο Λουξεμβούργο στον όμιλο για τον προκριματικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον αμυντικό της Μπολόνια να σκοράρει και στην αναμέτρηση του δεύτερου γύρου οπού η Εθνική κέρδισε στο ΟΑΚΑ με 2-1 με τον Τοροσίδη να ανοίγει το σκορ. Το τρίτο γκολ του Τοροσίδη με την Εθνική αναμφισβήτητα είναι από αυτά που δεν θα ξεχάσει ποτέ ούτε ο ίδιος αλλά θα είναι και ένα γκολ που θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια βλέπετε ο πρώην αμυντικός της Ρόμα ήταν αυτός  που στις 17 Ιουνίου του 2010 με το τέρμα που πέτυχε στο 71′ λεπτό της αναμέτρησης οδήγησε την Εθνική μας ομάδα στην πρώτη της νίκη σε αγώνα Μουντιάλ, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να κερδίζει με 2-1 την Νιγηρία.

Τέσσερις μήνες  αργότερα ο “Τορο” βρήκε εκ νέου δίχτυα χαρίζοντας ακόμη μια νίκη για την Εθνική που κέρδισε με 1-0 την Λεττονία χάρις στο τέρμα του Ξανθιώτη αμυντικού, η αναμέτρηση ήταν για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Για την ίδια διοργάνωση ο Τοροσίδης θα βρει ξανά δίχτυα αυτή την φορά κόντρα στην Μάλτα με το τέρμα του Ξανθιώτη να αποδεικνύεται εκ νέου “χρυσό” μια και ήρθε στο 90′ και ήταν αυτό που χάρισε την εκτός έδρας νίκη στην Εθνική με 1-0.

Για να φτάσουμε 5,5 χρόνια αργότερα ώστε ο Βασίλης Τοροσίδης να βρει εκ νέου δίχτυα και να βοηθήσει και αυτός να ξεκινήσει η Εθνική μας με το δεξί της υποχρεώσεις της για τα προκριματικά Μουντιάλ της Ρωσίας. Έξι γκολ λοιπόν για τον αρχηγό της Εθνικής έξι νίκες για την Εθνική από τις οποίες μάλιστα οι τρεις ήταν καθοριστικές καθώς οι νίκες προήλθαν απο δικά του τέρματα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο  “Τόρο” έχει πετύχει δύο τέρματα και σε φιλικά παιχνίδια, στην εκτός έδρας νίκη της Εθνικής στην Νορβηγία(3-2) στις 15 Αυγούστου του 2012, αλλά και στην εκτός έδρας ισοπαλία της Εθνικής στην Σλοβενία(1-1) στις 26 Μαϊού του 2012.

Share it