Search

Ο Γιάννης Στούρας πριν το Ευρωπαϊκό Open Water, αποκλειστικά στο S.A.!

Τον έχουν χαρακτηρίσει ως το νέο Σπύρο Γιαννιώτη, αλλά ο ίδιος όχι απλά δεν το εστερνίζεται αυτό αλλά είναι τόσο σεμνός που ντρέπεται και κοκκινίζει όταν ακούει κάτι τέτοιο.

Ο λόγος για τον 15χρονο Γιάννη Στούρα του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης ο οποίος φέτος και συγκεκριμένα σε λίγη ώρα εκπροσωπεί την Εθνική Ομάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανοικτής Θάλασσας Νέων ανδρών/Νέων γυναικών/Εφήβων/Νεανίδων/Παίδων/Κορασίδων που διεξάγεται στο Πιομπίνο της Ιταλίας, στην κατηηγορία των 5χλμ.

Ο Στούρας ο οποίος είναι από τα πιο μετρημένα παιδιά που έχω συναντήσει στον χώρο του αθλητισμού, μίλησε πριν λίγες μέρες στο μικρόφωνο του SportsAddict. Μας είπε πόσο περήφανος είναι που εκπροσωπεί τη χώρα του, αναφέρθηκε στο άθλημα του και στον Σπύρο Γιαννιώτη.

Γιάννη πως αισθάνεσαι που θα βρεθείς σε αυτούς τους αγώνες;

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να εκπροσωπήσω την Ελλάδα σε μία τέτοια διοργάνωση. Είναι οι πιο υψηλού επιπέδου αγώνες που έχω πάρει ποτέ μέρος και γι’ αυτό έχω λίγο άγχος, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που θα βρεθώ εκεί και είμαι σε πολύ καλή κατάσταση».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου σε αυτό το Ευρωπαϊκό;

«Ο πρώτος μου στόχος είναι να μπορέσω να μπω στην τελική 8άδα και στη συνέχεια να καταφέρω να πάρω την μοριοδότηση του 15% για τις Πανελλήνιες».

ΣΤΟΥΡΑΣ -ΠΑΝΤΑΖΗΣ

Το Open Water δηλαδή οι αγώνες Ανοικτής Θάλασσας είναι ένα πολύ ιδιαίτερο άθλημα. Πώς θα το περιέγραφες με δύο λόγια;

«Καταρχάς είναι απρόβλεπτο γιατί ποτέ κανείς δεν ξέρει τι κινδύνους κρύβει η θάλασσα. Ακόμα και αν είσαι ο καλύτερος κολυμβητής του κόσμου δεν γίνεται να μη σε ενδιαφέρουν οι κίνδυνοι που μπορεί να υπάρχουν. Είναι σίγουρα ένα δύσκολο άθλημα και πιστεύω ότι είναι λίγο πιο δύσκολο από τη κολύμβηση σε πισίνα γιατί οι συνθήκες είναι πολλές φορές αντίξοες καθώς συχνά υπάρχουν πολλά κύματα, δυνατοί άνεμοι και κρύο νερό».

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ο Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Αυτή η επιτυχία σε κάνει να θέλεις και συ να γίνεσαι καλύτερος και να πετύχεις κάποια στιγμή στο μέλλον κάτι παρόμοιο;

«Είμαι πολύ περήφανος για τον συμπατριώτη μου το Σπύρο Γιαννιώτη και ήταν τιμή μου που τον γνώρισα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Από κει και πέρα νομίζω πως είναι πολύ νωρίς ακόμα για να σκέφτομαι το τι μπορώ να πετύχω στο μέλλον, αλλά εγώ θα συνεχίσω να προσπαθώ. Είμαι πολύ χαρούμενος που οι προσπάθειες μου φέτος ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, συνεχίζω τη δουλειά μου και την προπόνηση μου και ότι έρθει στο μέλλον καλοδεχούμενο».

Κάποιοι σε χαρακτήρισαν ως το νέο Σπύρο Γιαννιώτη. Πώς το σχολιάζεις εσύ αυτό;

«Δεν έχω να πω κάτι. Πιστεύω ότι είναι πολύ νωρίς για να δηλώσω κάτι γι’ αυτό. Το μέλλον θα το δείξει.

ΣΤΟΥΡΑΣ

Γιάννη σε ευχαριστούμε για τη συνέντευξη και σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον γιατί το αξίζεις πραγματικά…

Ρεπορτάζ – Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

 

Share it