Search

Ο Δημήτρης Καρυπίδης και ο προπονητής του, Γιώργος Τυλιγαδάς, αποκλειστικά στο S.A.!

Λίγες ημέρες πριν τους αγώνες του Δημήτρη Καρυπίδη στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ο ίδιος και ο προπονητής του Γιώργος Τυλιγαδάς, παραχώρησαν μία αποκλειστική συνέντευξη στο SportsAddict.

Ο Δημήτρης Καρυπίδης εξέφρασε την μεγάλη του χαρά που θα πάρει μέρος σε αυτούς τους Παραολυμπιακούς οι οποίοι ξεκινούν για αυτόν την Παρασκευή 9/9 στις 23:30 με τον τελικό των 100μ. ύπτιου.

«Περίμενα πως και πως αυτή τη διοργάνωση και η αλήθεια είναι ότι δεν έχω συμηδειτοποιήσει ακόμα ότι θα βρεθώ στη Βραζιλία. Η αγωνία μου είναι μεγάλη, όπως και η ευθύνη το να εκπροσωπείς τη χώρα σου και την πόλη σου σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού. Πρωταρχικός μου στόχος είναι η παρουσία μου στον τελικό και από εκεί και πέρα όσο πιο ψηλά γίνεται στην κατάταξη, η επίτευξη ατομικών ρεκόρ, να ξεπερνάω κάθε φορά τον εαυτό μου και ότι καλύτερο έρθει στην πορεία».

Συνεχίζοντας και μετά από ερώτηση μας ο Καρυπίδης μίλησε για το αν και πόσο έχουν τη στήριξη οι αθλητές:

«Δεν νιώθουμε μόνοι και ίσως εδώ στην επαρχεία τα πράγματα να είναι και καλύτερα καθώς υπάρχει διαπροσωπική σχέση σε αντίθεση με τη Θεσ/νικη και την Αθήνα όπου οι καταστάσεις είναι λίγο πιο απρόσωπες και είναι και πάρα πολλοί οι αθλητές. Φαντάζομαι ότι εκεί υπάρχουν τα περισσότερα προβλήματα. Εμείς είμαστε τυχεροί, έχουμε ένα υπερσύγχρονο κολυμβητήριο, οι προπονήσεις μας διεξάγονται πολύ ομαλά και υπό τις καλύτερες συνθήκες. Πιστεύω ότι αν παραπονιόμουνα θα ήμουνα αχάριστος».

Στην ερώτηση τι είναι γι’ αυτόν η κολύμβηση ο Εβρίτης αθλητής είπε:

«Δύσκολη ερώτηση. Εγώ δεν είμαι αθλητής πολλά χρόνια. Ασχολούμαι με την κολύμβηση τα τελευταία 4 χρόνια και τώρα πια είναι για μένα τρόπος ζωής. Ευχαριστώ πάρα πολύ όλο τον κόσμο για την αγάπη του και τη στήριξη του».

%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%85%cf%80%ce%b9%ce%b4%ce%b7%cf%83-%cf%84%cf%85%ce%bb%ce%b9%ce%b3%ce%b1%ce%b4%ce%b1%cf%83-3

Ο κ. Τυλιγαδάς δήλωσε πως αυτός και ο αθλητής του είναι πανέτοιμοι για την πρόκληση που λέγεται Παραολυμπιακοί, τονίζοντας πως η διοργάνωση αυτή ήταν ένας στόχος που είχαν από το 2012.

Στη συνέχεια ο προπονητής του Καρυπίδη μίλησε για τους στόχους του αθλητή του σε αυτή την σπουδαία διοργάνωση:

«Ο πρώτος και μεγαλύτερος στόχος μας είναι να μπούμε στον τελικό και ο επόμενος είναι να κάνουμε ατομικά ρεκόρ. Να έρθει δηλαδή ο Δημήτρης στην καλύτερη κατάσταση που υπήρξε ποτέ. Αν τα καταφέρουμε αυτά θα έχουμε πετύχει. Βέβαια ξέρετε ότι στον αθλητισμό δεν τα έχουμε στην τσέπη μας αυτά, είμαστε πάντα με το “αν” αλλά είμαστε περισσότερο σίγουροι από κάθε άλλη φορά. Ξέρω τον αθλητή μου, του έχω εμπιστοσύνη, πραγματικά έχει δουλέψει υπερβολικά και ευελπιστώ ότι θα το δείξει αυτό στους αγώνες του».

ΤΥΛΙΓΑΔΑΣ - ΠΑΝΤΑΖΗΣ

Αξίζει βέβαια αν σημειωθεί πως για τους στόχους ο κ. Τυλιγαδάς και ο αθλητής του είπαν τα παραπάνω χωρίς να ξέρουν ότι δεν θα χρειαζοταν να αγωνισούν στους προκριματικούς και ότι θα περνούσαν απευθείας στον τελικό! Αυτό έγινε σημερα (7/9) γνωστό καθώς η διαδικασία των entry lists της κολύμβησης στους 15ους Παραολυμπιακούς Αγώνες ολοκληρώθηκε και σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, σε έξι αγωνίσματα ελληνικού ενδιαφέροντος δεν θα πραγματοποιηθούν προκριματικά αλλά απευθείας τελικοί. Μεταξύ των κατηγοριών αυτών λοιπόν είναι και οι κατηγορίες του Καρυπίδη.

Καλή επιτυχία Δημήτρη, καλή επιτυχία σε όλους τους Έλληνες αθλητές!

Ρεπορτάζ: Κοσμάς Πανταζής & Βλαδίμηρος Αρζίδης

Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

Share it