Search

Η Αλεξανδρούπολη πλημμυρίζει δρομείς στις 25 Σεπτεμβρίου

Χιλιάδες δρομείς θα γεμίσουν τους κεντρικούς δρόμους της Αλεξανδρούπολης την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου. Οι προετοιμασίες για το φετινό σταθμό του Run Greece στην πόλη του Έβρου βρίσκεται στην τελική ευθεία και όπως όλα δείχνουν θα έχουμε ρεκόρ συμμετεχόντων στο μεγάλο αθλητικό γεγονός που καθιερώνεται σαν θεσμός.

Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη χρονιά που ο αγώνας δρόμου διεξάγεται στην περιοχή και συγκεντρώνει κόσμο από όλη τη Θράκη και Ανατολική Μακεδονία καθώς και από τις γειτονικές χώρες Τουρκία και Βουλγαρία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων είναι ήδη διπλάσιος σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και όπως όλα δείχνουν οι διοργανωτές θα καλύψουν εύκολα το όριο των 3100 δρομέων που έχει τεθεί σαν ανώτατο όριο από τον ΣΕΓΑΣ, το ψηλότερο από τα προηγούμενα χρόνια για τα δεδομένα της Αλεξανδρούπολης.

«Όταν ξεκινήσαμε τους αγώνες δρόμου πανηγυρίζαμε όταν είχαμε 200 άτομα . Το 2014 ήταν η χρονιά που άλλαξε τα δεδομένα. Πλέον, φτάσαμε το 2016 να υπολογίζουμε τη συμμετοχή πάνω από 3000 άτομα στη διεξαγωγή του  Run Greece . Ξαφνικά όλος ο Έβρος τρέχει, βγαίνει στους δρόμους. Υπάρχει ο ενθουσιασμός της συμμετοχής, μια αθλητική  συνήθεια που μπήκε στη ζωή πολλών . Και αυτό το βλέπουμε καθημερινά» δήλωσε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο Κώστας Πατερόπουλος αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Θράκης και ΑνΜακεδονίας και η ψυχή της διοργάνωσης στην πόλη τη Αλεξανδρούπολης.

«Τα κίνητρα αλλά και τα οφέλη πολλά και για τους συμμετέχοντες δρομείς. Όπως φυσικά και για την πόλη . Υπάρχει η ενεργοποίηση του στοιχείου του εθελοντισμού, η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενόψει της ημέρας του αγώνα υπολογίζονται περι τις 500 διανυκτερεύσεις για το σκοπό αυτό» υπογράμμισε.

«Το δρομικό κίνημα γνωρίζει άνθηση. Το πλέον χαρακτηριστικό ραντεβού είναι το  Run Greece που καθιερώθηκε στην Αλεξανδρούπολη με μεγάλη επιτυχία», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς. «Ενεργοποιεί χιλιάδες πολίτες. Μας φέρνει συμμετέχοντες από άλλες χώρες, ενισχύει φιλανθρωπικά σωματεία…  Υπάρχουν πολλοί συμβολισμοί σε αυτό το γεγονός και πρέπει όλοι να το υποστηρίξουμε» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αλεξανδρούπολης Στέλιο Βραχιόλογλου, πλέον ο κόσμος της πόλης, περπατά;, τρέχει περισσότερο. Run Greece σημαίνει συμμετοχικότητα, συνεργασία. Θα δούμε όμορφες εικόνες σε μια πόλη χωρίς θορύβους και αυτοκίνητα. Θέλουμε υ στροφή των νέων στον αθλητισμό, κάτι που είναι πολύ σημαντικό.
Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣΑ ΑΜΘ κος Μπούμπας χαιρέτισε το αθλητικό γεγονός λέγοντας ότι με τη μαζικότητα που το διακρίνει βγάζει τον κόσμο έξω από τα στάδια. βοηθά στην κοινωνικοποίηση των συμμετεχόντων, έχει οικονομικό αντίκρισμα για όποιον το διοργανώνει , αποτελεί ένα μεγάλο οικονομικό, αθλητικό, πολιτιστικό γεγονός.

Από την πλευρά της, η κοινωνική λειτουργός κα Ευθυμία Θεοδοσίου χαιρέτησε τη διοργάνωση εκ μέρους του Κεντρου Ημερας Αυτιστικών Παιδιών Δωρικου Αλεξανδρούπολης ευχαρίστησε για το γεγονός ότι ένα μέρος των εσόδων θα ενισχύσει την προσπάθεια λειτουργίας του.

Ρεπορτάζ – Επιμέλεια: Γιώργος Πανταζίδης

Share it