Search

Οι νέες ειδικότητες στα ΙΕΚ της Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας

Ανακοινώθηκαν οι ειδικότητες που εγκρίθηκαν στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) για το Χειμερινό Εξάμηνο 2016-2017.
Ειδικότερα για το ΙΕΚ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ εγκρίθηκαν οι παρακάτω ειδικότητες:

ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
ΒΟΗΘΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Η/Υ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Στο σύνδεσμο https://diek.minedu.gov.gr  θα γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων που ενδιαφέρονται να εγγραφούν, μετά από διαδικασία επιλογής, στο Α’ εξάμηνο ειδικοτήτων που έχουν προκηρυχθεί στα Δημόσια ΙΕΚ (ΔΙΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για το χειμερινό εξάμηνο κατάρτισης 2016Β. Το σύστημα ανοίγει τη Δευτέρα 5/9/2016 και ώρα 14:00 και θα κλείσει τη Δευτέρα 12/9/2016 και ώρα 14:00. Δεν θα δοθεί παράταση. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι υποψήφιοι είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Λυκείου ή ισότιμου τίτλου ημεδαπής ή αλλοδαπής.

Νέες ειδικότητες στο Δημόσιο ΙΕΚ Ορεστιάδας
Οι νέες ειδικότητες για το εξάμηνο 2016Β στο Δ.Ι.Ε.Κ. Ορεστιάδας έχουν ως εξής:

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)

Στο σύνδεσμο: https://diek.minedu.gov.gr  θα γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων που ενδιαφέρονται να εγγραφούν, μετά από διαδικασία επιλογής, στο Α΄ εξάμηνο ειδικοτήτων που έχουν προκηρυχθεί στα Δημόσια ΙΕΚ (ΔΙΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για το χειμερινό εξάμηνο κατάρτισης 2016Β. Το σύστημα ανοίγει τη Δευτέρα 5/9/2016 και ώρα 14:00 και θα κλείσει τη Δευτέρα 12/9/2016 και ώρα 14:00. Δεν θα δοθεί παράταση.

Την εισαγωγή 1.738 νέων σπουδαστών και σπουδαστριών ενέκρινε ο ΟΑΕΔ για τη φοίτησή τους σε 29 ΙΕΚ του Οργανισμού

Την εισαγωγή 1.738 νέων σπουδαστών και σπουδαστριών ενέκρινε ο ΟΑΕΔ για τη φοίτησή τους σε 29 ΙΕΚ του Οργανισμού για το χειμερινό εξάμηνο του έτους κατάρτισης 2016-17.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να καταρτιστούν σε 23 σύγχρονες ειδικότητες και θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση στο ΙΕΚ προτίμησής τους απο 7/9/2016 έως 16/9/2016 και να είναι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου ή πτυχίου ΤΕΕ Β’ Κύκλου Σπουδών ή ΕΠΑΛ ή ΕΠΑΣ ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr και στις γραμματείες των 29 ΙΕΚ στις οποίες μπορούν να βρουν στο σάιτ του οργανισμού τη σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: gnomionline.gr

Share it