Search

Η ισχύς εν τη ενώσει στην Ξάνθη με Δήμους, ΠΑΕ, ΕΠΣ και φορείς να “Σκοράρουν για το Χαμόγελο του Παιδιού”(+photos)

Συμπορευόμενοι για έναν ιδιαίτερα σημαντικό σκοπό, θα κινηθούν δεκάδες φορείς από την Ξάνθη και την ευρύτερη περιοχή, καθώς θα συμμετέχουν με διάφορους τρόπους ως αρωγοί στη διοργάνωση παιδικού ποδοσφαιρικού τουρνουά που θα διεξαχθεί στην Ξάνθη και τις εγκαταστάσεις του Αθλητικού κέντρου των Πηγαδίων το διήμερο 14-15 Οκτωβρίου, αφιερωμένο στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Η διοργάνωση πήρε την ονομασία «σκοράρουμε για το χαμόγελο» καθώς τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν (θα προπωλούνται εισιτήρια στην τιμή των 2 Ευρώ) θα δοθούν στη συνέχεια στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ως μία ενίσχυση στο ανεκτίμητο έργο του οργανισμού που παρέχει φροντίδα σε δεκάδες χιλιάδες παιδιά που χρειάζονται βοήθεια κάθε χρόνο.

Στα πλαίσια της προετοιμασίας για την παραπάνω εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, όπου εκτός του «οικοδεσπότη», αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κωνσταντίνου Ζαγναφέρη συμμετείχαν εκπρόσωποι των πολιτειακών αρχών, φορέων και συλλόγων της περιοχής.

Ο κ. Ζαγναφέρης στις δηλώσεις του τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν χρειάστηκαν παρά λίγα λεπτά για να πούμε το ¨ναι¨ στην πρόταση που μας έκανε το ¨χαμόγελο του παιδιού¨. Θα στηρίξουμε και θα συντονίσουμε την προσπάθεια με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να βοηθήσουμε τη σημαντική αυτή προσπάθεια».

Εκ μέρους του «Χαμόγελου του παιδιού» στη σύσκεψη παρευρέθηκε ο ταμίας του ΔΣ του οργανισμού κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος ο οποίος δήλωσε: «Το ¨Χαμόγελο του Παιδιού¨ βρίσκεται σε όλη την Ελλάδα σε καθημερινή βάση και είναι ανά πάσα στιγμή ετοιμοπόλεμο, όχι επειδή είμαστε εμείς από μόνοι μας ικανοί, αλλά επειδή μας στηρίζει όλος ο κόσμος». Ο κ. Λαμπρόπουλος συνέχισε κάνοντας έναν μίνι – απολογισμό των δράσεων του οργανισμού συμπληρώνοντας πως: «365 ημέρες το χρόνο είμαστε δίπλα στα παιδιά, 24 ώρες το 24ωρο, δεν υπάρχει για εμάς ωράριο, αλλά έχουμε αξίες για τα παιδιά, με αγάπη, συνέπεια, ανιδιοτέλεια και συνεργασία με όλους τους φορείς. Κρινόμαστε στα δύσκολα, όταν ένα παιδί εγκαταλείπεται, ή κακοποιείται ή όποτε χρειάζεται τη βοήθεια μας. Μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2016 είχαμε 132000 κλήσεις για βοήθεια (στη γραμμή βοήθειας 1056) και μέσα σε αυτό το διάστημα βοηθήσαμε με τον ένα ή άλλο τρόπο 52.000 παιδιά. Διατηρούμε στα σπίτια φιλοξενίας παιδιών που η ίδια η πολιτεία μας εμπιστεύεται, κινητές ιατρικές μονάδες κ.α.», με τον κ. Λαμπρόπουλο να κάνει αναφορά στο «τσουχτερό» ΕΝΦΙΑ που κλήθηκε να καταβάλλει το «Χαμόγελο» για τα σπίτια φιλοξενίας, αλλά και στα αρκετά τέλη κυκλοφορίας για τα οχήματα που χρησιμοποιούν για τις ανάγκες των παιδιών.

Έπειτα ο κ. Λαμπρόπουλος μίλησε για την εκδήλωση που θα γίνει στην Ξάνθη το διήμερο 14-15 Οκτωβρίου τονίζοντας: «Μετά από επικοινωνία καταρχήν με την ΕΠΣ Ξάνθης και τον Γ. Πανίδη, με τους Δήμους του Ν. Ξάνθης, τον κ. Μ. Λομβαρδέα εκ μέρους του Δήμου Ξάνθης, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Ζαγναφέρη, τους εκπροσώπους της εκπαίδευσης κ.κ. Κεραμάρη, Κωνσταντινίδου, Ζήση και πολλούς άλλους φορείς, οι οποίοι μας δήλωσαν τη στήριξη τους, πιστεύουμε ότι η Ξάνθη θα αγκαλιάσει την προσπάθεια και θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα δίνοντας δυναμικό «παρών» στις εκδηλώσεις. Βέβαια να σημειώσω την άμεση ανταπόκριση από την ΠΑΕ Ξάνθη που αμέσως μας παραχώρησε όλες τις εγκαταστάσεις για να διοργανώσουμε το τουρνουά στο οποίο θα παίξουν παιδιά δημοτικών σχολείων την Παρασκευή (14/10) και το Σάββατο (15/10) ακαδημίες. Θέλουμε να δώσουμε εκτός από το ποδοσφαιρικό κομμάτι μίς κοινωνικότητα και έξω από το χώρο του σταδίου ώστε να παρουσιάσει ο κάθε φορέας κάποια δράση, έκθεση ή οτιδήποτε μπορεί να προσελκύσει κόσμο».

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης κ. Γιώργος Πανίδης, εκ των πρωτεργατών για αυτό το τουρνουά, ο οποίος δήλωσε: «Σε αυτό το 1ο ποδοσφαιρικό τουρνουά που δώσαμε την ονομασία ¨σκοράρουμε για το χαμόγελο¨ σαν ΕΠΣ Ξάνθης και ως Ξανθιώτες είναι τιμή μας να τη στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις». Ο κ. Πανίδης αναφέρθηκε σε αντίστοιχες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις όπου μετείχε η ΕΠΣ υπογραμμίζοντας στο τέλος πως «θα προσπαθήσουμε να την κάνουμε θεσμό και να βοηθάμε κάθε χρόνο το χαμόγελο».

Στο πάνελ των κεντρικών ομιλητών ήταν και ο σχολικός σύμβουλος κ. Γιώργος Τζάστας που από την πλευρά του δήλωσε: «Εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Δ/νση Α’ θμιας και Β’ θμιας εκπαίδευσης ΑΜΘ, να συγχαρώ και να ευχαριστήσω το «χαμόγελο του παιδιού» για την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συμμετέχουμε σε αυτό το τουρνουά που συμβολίζει ένα σκοπό, ότι τα παιδιά αθλούνται αγωνίζονται και παράλληλα προσφέρουν για τα παιδιά. Είναι εξάλλου και στον πυρήνα του εκπαιδευτικού μας συστήματος να εμφυσήσουμε στους αυριανούς μας πολίτες όχι μόνο το ευ αγωνίζεσθε αλλά και τη συμμετοχή και την προσφορά και τέτοιες δράσεις ενισχύουν πάρα πολύ το σκοπό αυτό της εκπαίδευσης».

Εν συνεχεία τον λόγο πήραν ο Αντιδήμαρχος σε θέματα Αθλητισμού Μιχάλης Λομβαρδέας που εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Ξάνθης, ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης και ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Μύκης Καπζά Τζεμήλ που τόνισαν πως αμφότεροι και οι τρεις Δήμοι θα στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις αυτή την προσπάθεια.

Διπλή εκπροσώπηση είχε ο τιμ μάνατζερ της ΠΑΕ Ξάνθη Γιώργος Κασναφέρης που πέρα απο την εκπροσώπηση της Ξανθιώτικης ΠΑΕ, που τονίστηκε απο όλους η μεγάλη συμβολή της, εκπροσώπησε και τον Δήμαρχο Τοπείρου Θωμά Μίχογλου που και ο τέταρτος Δήμου του Νομού θα σταθεί αρωγός. Ο κ. Κασναφέρης τόνισε όσον αφορά την ομάδα της Ξάνθης πως: «Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε, είναι τιμή και χαρά να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες. Στις εκδηλώσεις θα είναι παρόντες όλοι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ώστε τα νέα παιδιά να μπορέσουν να φωτογραφηθούν μαζί τους και να πάρουν αυτόγραφα και άλλες εκδηλώσεις, ότι άλλο χρειαστείτε και σκεφτείτε θα είμαστε δίπλα σας».

Η Σχ. Σύμβουλος ΦΑ Θράκης κα. Ξανθή Κωνσταντινίδου δήλωσε: «Χαίρομαι που θα συμμετέχουμε δημιουργώντας ομάδες σε όλα τα σχολεία ώστε να ζήσουν όλοι οι μαθητές αυτή την εμπειρία και να συμμετέχουν με το δικό τους τρόπο. Η εκπαίδευση σύσσωμη θα είναι στο πλευρό σας», ενώ η κα. Σοφία Ζήση (υπεύθυνη γραφείου ΦΑ Ξάνθης) είπε: «Τιμή μας να στηρίξουμε ως Ξάνθη και ως γραφείο Φ.Α. την εκδήλωση, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τη στηρίξουμε με μαζική παρουσία».

Το πλέον ευχάριστο πάντως είναι πως πέρα απο την Περιφέρεια, τους Δήμους, την ΠΑΕ, την ΕΠΣ Ξάνθης αλλά και τους εκπαιδευτικούς μεγάλη είναι η συμμετοχή και απο άλλους φορείς που έδωσαν το παρών και τόνισαν πως θα στηρίξει ο καθένας με τον τρόπο του, χαρακτηριστικές άλλωστε και οι δηλώσεις των Ευάγγελου Γκίκας(Διοικ. Αστ. Δ/νσης Ξάνθης), Γιώργου Γεωργιάδη (Ένωση Αποστράτων Ξάνθης), Αντώνη Σπανού( Αξ. Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης), Στέλιου Μωραΐτης (Πρ. Επιμελητηρίου Ξάνθης), Χαρίκλειας Μαργαριτοπούλου (Πρ. Ερ. Σταυρού Ξάνθης), Θεόδωρου Ρωμανίδη (Πρ. Συλ. Ποντίων Ξάνθης), Σωτήρη Στόικου (Περιφερειακός έφορος Προσκόπων), Άγγελος Μπεμπεκίδης (Πρ. Εργατουπαλληλικου Κέντρου Ξάνθης), Τάκης Χατζηγεωργίου(Πρ. Συλλόγου Πολυτέκνων Ξάνθης), Ανδρέας Ιντζές(Πρ. Σωματείου Ιδιοκτητών Καφέ), Νατάσα Ανδρονικίδου(Συλ. Μικρασιατών), Απόστολος Πασλάκης(Πρ. Ασπίδα Ξάνθης), Αφεντούλης Τσακιρίδης(Πρ. Ποδηλατικού Συλ. Πήγασος), οι κυρίες Γεωργία Χατζηευφραιμίδου και Αναστασία Μιχαηλίδου(Φορέας Διαχ. Δέλτα Νέστου-Βιστονίδας-Ισμαρίδας), Λεωνίδας Ξανθόπουλος( Xanthi Runners)κ.α.

Να σημειώσουμε ότι εκτός των παραπάνω, πολλοί ακόμη σύλλογοι, φορείς αλλά και ιδιώτες αναμένεται να προστεθούν το επόμενο διάστημα στη λίστα με τους υποστηρικτές της προσπάθειας, ενώ με την – δεδομένη – ανταπόκριση των Ξανθιωτών αναμένεται να συγκεντρωθεί ένα σημαντικό ποσό για την ενίσχυση του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Δείτε παρακάτω στιγμές απο την συνέντευξη τύπου μέσα απο τον φακό του SA

 

Share it