Search

Στην Ξάνθη ο Χρήστος Κατραντζής που τιμήθηκε απο τον Κ.Ο. Ξάνθης(+photos)

Ανάμεσα σε φίλους, παλιούς συναθλητές, προπονητές αλλά και τα νεαρά ταλέντα του Κολυμβητικού Ομίλου Ξάνθης βρέθηκε ο Ξανθιώτης Ολυμπιονίκης Χρήστος Κατραντζής, που βρέθηκε στην γενέτειρα του λίγο καιρό μετά την επιστροφή του απο την Βραζιλία και τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο που αγωνίστηκε με την ομάδα της σκυταλοδρομίας 4×100 ελεύθερο μαζί με τους Γκολομέεβ, Μελαδίνη και Χρήστου οπού κατέλαβαν την 10η θέση.

Με αφορμή την παρουσία του Ξανθιώτη πρωταθλητή στην πόλη της Θράκης ο σύλλογος απο τον οποίο ξεκίνησε ο κολυμβητής του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια, Κ.Ο. Ξάνθης, είχε την ευκαιρία σε μια λιτή αλλά ιδιαίτερα “ζεστή” εκδήλωση να πραγματοποιήσει εκδήλωση προς τιμήν του Κατραντζή. Μάλιστα οι νεαροί κολυμβητές του Κ.Ο. Ξάνθης ζητούσαν συνεχώς να φωτογραφηθούν με τον 24χρονο Ολυμπιονίκη που δεν χάλασε το χατίρι τον λιλιπούτειων οπαδών του για τους οποίους αποτελεί ίνδαλμα καθώς πέρα απο ένας εξαιρετικός αθλητής παραμένει σεμνός και ταπεινός.

Μοναδική παραφωνία στην εκδήλωση που έγινε στα γραφεία του Κ.Ο.Ξ. που βρίσκονται στον χώρο του κολυμβητηρίου, ήταν το ίδιο το… κολυμβητήριο Ξάνθης, που ως γνωστόν παραμένει κλειστό εδώ και περίπου δύο χρόνια με αποτέλεσμα το άθλημα της κολύμβησης να έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα στην Ξάνθη, με όσους συνεχίζουν την κολύμβηση να αναγκάζονται να μετακινούνται σε κολυμβητήρια γειτονικών πόλεων για να προπονηθούν.

Σε αυτό στάθηκε εξάλλου και η αντιπρόεδρος του Κ.Ο.Ξ. κα. Κωνσταντίνα Νικήτα στη σύντομη ομιλία της, όπου πέρα από τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες προς το πρόσωπο του Κατραντζή αναφέρθηκε και στο κλειστό κολυμβητήριο.

«Η Ξάνθη μας είναι μία ευρωπαϊκή πόλη αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει το κολυμβητήριο της και είναι η μοναδική στην Ελλάδα που δεν μπορεί να ξεπεράσει αυτό το αδιέξοδο», είπε μεταξύ άλλων η κα. Νικήτα για να συμπληρώσει «Έτσι καταλαβαίνεται πόσο δύσκολο είναι να λειτουργούμε ως κολυμβητικός σύλλογος, αλλά και πόσο δύσκολο είναι για τους αθλητές μας και τους γονείς τους να αναγκάζονται να μετακινούνται σχεδόν καθημερινά σε άλλες πόλεις για τις προπονήσεις, με ότι επιβάρυνση – σωματική, ηθική, οικονομική – συνεπάγεται αυτό». Η αντιπρόεδρος του ΚΟΞ πάντως δεν ήθελε να βαρύνει περισσότερο το κλίμα και συνέχισε με τη βράβευση του Χρήστου Κατραντζή, στον οποίο ο ξανθιώτικος σύλλογος απένειμε μία αναμνηστική μπλούζα με τα αρχικά του συλλόγου. «Ο Χρήστος Κατραντζής αποτελεί ένα παράδειγμα για όλους μας, ειδικά για τους νεαρούς αθλητές μας, καθώς μέσα από σκληρή δουλειά και με υπομονή, επιμονή, έχοντας ως βασικό εφόδιο τη βοήθεια των γονιών και των προπονητών του κατέφερε να πετύχει τους στόχους του και να φτάσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Γι’ αυτό κι εμείς τον καλέσαμε σήμερα κοντά μας, εδώ όπου έκανε τα πρώτα του βήματα στον αθλητισμό για να τον τιμήσουμε», είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία της η κα. Νικήτα.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Κατραντζής συγκινημένος που βρέθηκε στο κολυμβητήριο και παράλληλα απογοητευμένος από την εικόνα που αντίκρισε με τις κλειστές πόρτες, έκανε στη συνέχεια ένα σύντομο χαιρετισμό και μίλησε στους παρευρισκόμενους για την εμπειρία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αλλά και για τους κόπους και τις θυσίες που χρειάστηκαν για να φτάσει εκεί. Απευθυνόμενος στα νεαρά παιδιά, τους παρότρυνε να μην το βάλουν κάτω και να μην απογοητευτούν όσες δυσκολίες και αν συναντήσουν, καθώς αν θέσουν στόχους και τους κυνηγάνε έχουν πολλές πιθανότητες να τους πετύχουν, αρκεί να έχουν πίστη στις δυνάμεις τους.

Από τις όμορφες στιγμές της εκδήλωσης η συνάντηση του Χρήστου Κατραντζή με τον πρώτο προπονητή του στον Κ.Ο.Ξ., Χρήστο Θεοδωρίδη. «Μπορεί να έφτασες και στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά ακόμη δεν μπορείς να με νικήσεις!», είπε χαριτολογώντας ο Ξανθιώτης προπονητής με τον Κατραντζή να απαντά «Ναι στα πρώτα 10-20 μέτρα γιατί μετά από εκεί δύσκολα να με περάσεις δάσκαλε», ξεσπώντας αμφότεροι σε γέλια.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο 24χρονος κολυμβητής ξεκίνησε την κολυμβητική του καριέρα από τον ΚΟΞ και εδώ και περίπου μία οκταετία αγωνίζεται στα τμήματα κολύμβησης του Ολυμπιακού, αφού μεσολάβησε ένα πέρασμα του από την Καβάλα αλλά και τον Εθνικό. Ο ίδιος εξάλλου αναχώρησε για τον Πειραιά καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει προπονήσεις και την προετοιμασία του ενόψει των επόμενων διοργανώσεων όπου θα πάρει μέρος, με τον μεγάλο στόχο να είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στην Βουδαπέστη το 2017.

Δείτε παρακάτω μερικές στιγμές απο την εκδήλωση μέσα απο τον φακό του SportsAddict…

 

Share it