Search

Κύπελλο ΕΠΣ Έβρου: Με γκολάρα του Γκάκιου στην παράταση το «σήκωσε» η Θράκη Φερών!

Η Θράκη Φερών είναι κυπελλούχος Έβρου για το 2018 καθώς επικράτησε 1-0 του Ορέστη Ορεστιάδας στον τελικό που διεξήχθη στο Σουφλί.

Σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο στο στάδιο «Δημήτρης Μπακιρτζής» λόγω της χιονόπτωσης και με το θερμόμετρο να γράφει 0 βαθμούς κελσίου, έτσι όπως κυλούσε το ματς όλα έδειχναν ότι όποιος έβαζε πρώτος γκολ θα έπαιρνε και τη νίκη, πράγμα που αν και άργησε έγινε τελικά.

Μετά τα 90 λεπτά στα οποία δεν υπήρξε νικητής, Φέρες και Ορέστης οδηγήθηκαν στην παράταση. Εκεί, ο Γκάκιος, με ένα τρομερό σουτ από τα 40 μέτρα στο 97′ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γαλλή και όπως ήταν λογικό ξεκίνησαν τα πανηγύρια στην πλευρά της εξέδρας όπου βρίσκονταν οι φίλοι της Θράκης.

Στο παιχνίδι κυριάρχησε το πάθος, οι δυνατές μονομαχίες και πέρασαν 42 λεπτά για να δούμε την πρώτη αξιοσημείωτη φάση μπροστά σε κάποια από τις δύο εστίες. Στο 43′ λοιπόν λίγο έλειψε ο Παρασκευάς να σημειώσει αυτογκόλ, όταν στην κεφαλιά που επιχείρησε η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι της εστίας της Ορέστη.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξαν πολλά πράγματα καθώς το πρόβλημα με τον αγωνιστικό χώρο παρέμεινε και δυσκόλευε τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Στο β’ μέρος πάντως είδαμε περισσότερες ευκαιρίες και σίγουρα καλύτερο θέαμα από το πρώτο. Στο 54′ ο Θάνος Ρουσσίδης έπιασε ένα σουτ από πλάγια θέση και η μπάλα έφυγε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα και πάλι ο αρχηγός του Ορέστη θα απειλήσει, αλλά η εκτέλεση φάουλ του θα έχει την ίδια κατάληξη με την προηγούμενη του προσπάθεια. Στο 66′ ο Οτέμπερης θα δοκιμάσει ένα μακρινό σουτ, με τον γκολκίπερ των Φερών να απομακρύνει τον κίνδυνο. Στο 81′ η Θράκη θα χάσει σημαντική ευκαιρία το σουτ του Αντωνιάδη ο οποίος πέρασε στο 74′ στη θέση του Τσιπλάκη που δεν μπορούσε να συνεχίσει, μπλόκαρε ο Γαλλής. Στις καθυστερήσεις και πάλι ο Αντωνιάδης θα αστοχήσει από κοντά, στην μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του Σάκη Ζησίδη στο δεύτερο ημίχρονο.

Με την εικόνα που έδειξαν οι δύο φιναλίστ στην κανονική διάρκεια, οι πιθανότητες το ματς να πάει στα πέναλτι είχαν αυξηθεί. Η βολίδα του Γκάκιου όμως στο 7ο λεπτό της παράτασης έδωσε στη Θράκη τη νίκη και μαζί το τρόπαιο.

Αυτό το Κύπελλο είναι το πρώτο στην ιστορία των Φερών μετά από δύο χαμένους τελικούς το 1983 και το 1985. Το ’83 μάλιστα, οι Φέρες είχαν συναντήσει και πάλι τον Ορέστη και το παιχνίδι όπως και φέτος είχε τελειώσει χωρίς νικητή στα 90′, με τους Ορεστιαδίτες να κατακτούν το τρόπαιο στα πέναλτι. Φέτος, 35 χρόνια μετά, ήταν η σειρά της Θράκης να χαμογελάσει.

Εξαιρετική η διαιτησία του Γιώργου Παπά, ο οποίος διαχειρίστηκε πολύ καλά το ματς.

Συνθέσεις:

Θράκη Φερών (Σάκης Ζησίδης): Γκαϊδαρτζάκης, Κολγκέκα (76′ Ιακωβίδης), Μαυρομάτης,Βάρναλης, Γκάκιος, Σιδηρόπουλος Α., Μπόρας, Παγωνίδης (120′ Μπακιρτζόπουλος), Πολίδης, Σιδηρόπουλος Γ. (100′ Ινδός), Τσιπλάκης (74′ Αντωνιάδης).

Ορέστης Ορεστιάδας (Χρήστος Χρηστούδης): Γαλλής, Κότζα, Ντινούδης, Οικονόμου, Πετρόπουλος (102′ Τσιτσκάρης), Ρουσσίδης Θ., Δαρβούδης (83′ Καλυμνιός), Παρασκευάς (100′ Τζουμακίδης), Ρουσσίδης Α., Οτέμπερης, Αγγελακάκης (80′ Κώστογλου).

Share it