Search

ΠΣΑΠ σε Βασιλειάδη: “Να ξεκινήσει άμεσα το πρωτάθλημα”

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (Π.Σ.Α.Π.) συναντήθηκε την Τετάρτη (20/3) με τον Γιώργο Βασιλειάδη. Αντιπροσωπεία του, που απαρτιζόταν από τον πρόεδρο Παναγιώτη Κόρμπο, τον αντιπρόεδρο Γιώργο Γεωργίου, τον γενικό γραμματέα Βασίλη Παπαδόπουλο, τον ταμία Γιάννη Λαζανά και τον νομικό σύμβουλο του συνδέσμου, Θανάση Μακρινιώτη, τα είπε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού σχετικά με τη Super League που έχει διακοπεί.

Μετά την ολοκλήρωση της κουβέντας, ο χαφ του Πανιωνίου Παναγιώτης Κόρμπος στάθηκε στη σημασία της επανέναρξης του πρωταθλήματος. “Ήταν μια πολύ ωραία κουβέντα, σε πολύ ωραίο κλίμα. Αυτό που του είπαμε είναι ότι ο ποδοσφαιριστής θέλει να παίξει ποδόσφαιρο και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα άμεσα. Αυτό που είχαμε δηλώσει με την ανακοίνωση των αρχηγών χθες, το μεταφέραμε και στον Υπουργό”.

Ακολούθως ο έμπειρος μέσος και πρόεδρος του ΠΣΑΠ ανέφερε: “Πρέπει να καθίσουν όλοι οι φορείς και να συζητήσουν για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα κοινωνικό γεγονός, πρέπει να το καταλάβουν όλοι ότι η λύση για το καλό του ποδοσφαίρου είναι ο ποδοσφαιριστής να γίνει ξανά πρωταγωνιστής και να ασχολούνται όλοι μ’ αυτόν και με τίποτα άλλο”.

Για τα προβλήματα του κλάδου:

“Είναι πάρα πολλά, και στη Super League και στη Football League, τα οποία ο κόσμος δεν γνωρίζει και μπορεί να μην τα κατανοεί. Το πρόβλημα τώρα είναι η διακοπή του πρωταθλήματος και μιλήσαμε μόνο γι΄ αυτό”.

Για την επανέναρξη του πρωταθλήματος:

“Δεν εξαρτάται από τον ποδοσφαιριστή αυτό. Αν ήταν στο χέρι μας θα ξεκίναγε άμεσα. Αυτό είναι στο χέρι του υπουργού και στους άλλους φορείς”.

Μετά τη σημερινή συνάντηση της διοίκησης του Π.Σ.Α.Π. με τους αρχηγούς των ομάδων της Σούπερ Λιγκ, οι συμμετέχοντες προχώρησαν στην παρακάτω κοινή δήλωση: «Η Διοίκηση του Π.Σ.Α.Π. και οι αρχηγοί των ποδοσφαιρικών ομάδων της Super League, σε έκτακτη προγραμματισμένη συνάντηση που είχαν σήμερα, στα γραφεία του Συνδέσμου, ασχολήθηκαν με όλες τις σοβαρές εξελίξεις που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν η αναγκαιότητα της συνέχειας του πρωταθλήματος, η με κάθε τρόπο διαφύλαξη της προσωπικής, αθλητικής και επαγγελματικής υπόστασης του ποδοσφαιριστή, αλλά και η κατά προτεραιότητα κατανόηση από όλους ανεξαιρέτως τους εμπλεκόμενους στο ελληνικό ποδόσφαιρο της καταλυτικής συμβολής του ποδοσφαιριστή στην εξασφάλιση του παρόντος και του μέλλοντος του. Κατά τα λοιπά, όλοι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση επιφυλάχθηκαν για τις επόμενες κινήσεις τους». 

Share it