Search

Photos: Με μεγάλη συμμετοχή, παρουσία Τοροσίδη και Νικοπολίδη η 1η Διακρατική Συνάντηση του προγράμματος FootApp με επικεφαλής την Ακαδημία του Άρη Πετεινού!

Με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες και παρουσία πλήθος κόσμου που γέμισε την αίθουσα διαλέξεων του Le Chalet διεξήχθη η 1η Διακρατική Συνάντηση του προγράμματος FootApp με επικεφαλής την Ακαδημία του Άρη Πετεινού!

Το έργο με τίτλο «Digital technology as a tool for development and promotion in football» και ακρωνύμιο «FootApp» υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος Αθλητισμός – ERASMUS+, το οποίο πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.   Το έργο υλοποιείται με επικεφαλής εταίρο το σύλλογο «ΜΑΣ ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ» σε συνεργασία με το Αθλητικό Πανεπιστήμιο του Παλέρμο – Ιταλία και την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Κίρτζαλι – Βουλγαρία.

Είναι ένα από τα τρία συνολικά εγκεκριμένα σχέδια Συμπράξεων Μικρής Κλίμακας που πραγματοποιούνται με επικεφαλής Έλληνα εταίρο, μαζί με αυτό του Ολυμπιακού Πειραιώς και του ΚΕΘΕΑ, με αποτέλεσμα η υλοποίησή του να κρίνεται ιδιαίτερης σημασίας για την περιοχής μας. Αντικείμενο του προγράμματος είναι η εισαγωγή της τεχνολογίας στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μικρών αθλητών και γενικότερα η ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού για την καλύτερη προετοιμασία και προώθηση των αθλητών. Το έργο περιλαμβάνει διακρατικές συναντήσεις μεταξύ των εταίρων του έργου με στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την εξέλιξη των αθλητών στις αναπτυξιακές ηλικίες στο ποδόσφαιρο

Την ημερίδα προλόγισε και συντόνισε ο Μιχάλης Πουσπουρίκας, ενώ πρώτος τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Άρη Πετεινού και συντονιστής του προγράμματος, Φίλιππος Παραστατίδης. Ενώ ακολούθησε χαιρετισμός απο τους Εκπροσώπους φορέων που έδωσαν το παρών, όπως του Αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνου Ζαγναφέρη, του Δημάρχου Τοπείρου Θωμά Μίχογλου, της Αντιδημάρχου σε θέματα Αθλητισμού Αλεξίας Γκιρτζίκη, και του Προέδρου της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργου Πανίδη.

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Εκπαιδευτής προπονητών ΕΠΟ και διδάσκων στο ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ, Άγγελος Κυρανούδης, που σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία αναφέρθηκε στην επίδραση της σχετικής ηλικίας στην εξέλιξη των νεαρών ποδοσφαιριστών.

Αμέσως μετά ήρθε η ώρα του Ομοσπονδιακού τεχνικού της ομάδας Ελπίδων της Εθνικής, Αντώνης Νικοπολίδης που αναφέρθηκε στον τρόπο επιλογής αθλητών, τα κριτήρια αξιολόγηση και το σύστημα παρακολούθησης στην εξέλιξη των παικτών.

Ακολούθησε το τεχνικό στέλεχος στο τμήμα σκάουτινγκ της Εθνικής ομάδας, Σταμάτης Αντωνίου, που μίλησε για το κομμάτι του scouting, ανάλυση-τεχνολογία, βίντεο-motivation.

Τελευταίος πήρε τον λόγο ο ξανθιώτης αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας, Βασίλης Τοροσίδης, που αναφέρθηκε στην διαδρομή της καριέρας του απο την  Ακαδημία του ΑΠΟΞ, την ομάδα του χωριού του Άρη Πετεινού και τον ΑΟΞ, έως την παρουσία του σε Ολυμπιακό, Ρόμα, Μπολόνια και φυσικά την Εθνική της οποίας φορά το περιβραχιόνιο.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησαν ερωτήσεις του κοινού, ενώ με το φινάλε τα φλας πήραν φωτιά με τους Τοροσίδη και Νικοπολίδη στο επίκεντρο.

Το παρών στην ημερίδα έδωσαν εκπρόσωποι των εταίρων του προγράμματος, απο το Αθλητικό Πανεπιστήμιο του Παλέρμο και της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Κίρτζαλι απο την Βουλγαρία. Ενώ να σημειώσουμε πως το παρών στην εκδήλωση πέρα απο προπονητές, παίκτες και παράγοντες ομάδων της ΕΠΣ Ξάνθης, στην ημερίδα το παρών έδωσαν επίσης ο πρώτην Πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ξάνθη Άρης Πιαλόγλου, ο Τιμ Μάνατζερ της ξανθιώτικης ΠΑΕ Κώστας Τσαλίκης και ο Τεχνικός Διευθυντής των Ακαδημίων του ΑΟΞ Περικλής Καλογιάννης

Share it