Search

Κυπελλούχος ΕΚΑΣΑΜΑΘ ο Λεύκιππος Ξάνθης! Στην Ξάνθη μετά απο 13χρόνια ο τίτλος!!!

Μετά απο 13 χρόνια ο τίτλος του Κυπελλούχου Ξάνθης επιστρέφει σε ξανθιώτικα χέρια, με τον Λεύκιππο Ξάνθης να κερδίζει μέσα στην Κομοτηνή το Δημοκρίτειο Κομοτηνής με 47-61, και μετά τον Αρίωνα Ξάνθης το 2005 γίνεται η δεύτερη ομάδα της Ξάνθης που κατακτά τον τίτλο.

Αυτός είναι ο πρώτος τίτλος στην δίχρονη ιστορία του ξανθιώτικου συλλόγου, που αφού στην πρώτη του παρουσία στα μπασκετικά δρώμενα έφτασε στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιε, ήρθε η ώρα να απολαύσει τους κόπους της χρονιάς και να αναδειχτεί πανάξια Κυπελλούχος ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Η ομάδα της Ξάνθης είχε τα ηνία απο την έναρξη του αγώνα, χτίζοντας διψήφια διαφορά απο το φινάλε κιόλας του πρώτου δεκαλέπτου,  συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό και μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους με της δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με την ομάδα της Ξάνθης στο +13(20-33).

Χαμηλό σκορ έμεινε και στο τρίτο δεκάλεπτο  με την ομάδα της Κομοτηνής να προσπαθεί να ξαναμπεί στο παιχνίδι κατεβάζοντας την διαφορά σε μονοψήφιο, όμως κάπου εκεί αφυπνίστηκαν οι ξανθιώτες και ανεβάζοντας ταχύτητα διατήρησαν το πλεονέκτημα κλείνοντας την περίοδο μπροστά στο σκορ με 44-33.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα της Κομοτηνής μπήκε δυναμικά παίζοντας τα όλα για όλα, αλλά εκεί πήραν το όπλο τους οι “μπαρουτοκαπνισμένοι” του Λεύκιππου που έβαλαν ξανά σε ρόλο “αφεντικού” τους ξανθιώτες φτάνοντας στη νίκη με 47-61 και την πανάξια κατάκτηση του πρώτου εκ των δύο τίτλων που διεκδικεί την φετινή χρονιά ο ξανθιώτικος σύλλογος.

Διαιτητές: Μπήτης- Ξενικάκης-Δημάδης

Δεκάλεπτα: 8-18, 20-33 (ημίχρονο), 33-44, 47-61 (τελικό αποτέλεσμα)

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ(Δ. Δόλωμα): Φραντζεσκάκης, Κελεπούρης 4, Πέγιος 1, Πολίτης 7(1), Νταγιάντης 4, Λάππας, Ζολώτας  5(1), Κώστας 2, Χατζηπαυλίδης 2, Ρυακιωτάκης 9(2), Στασινόπουλος 6, Οικονομάκης 9(1)

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ(Σ. Κοκκινόπουλος): Κουμπάνης 6, Νταβουλτζόπουλος, Δώδος 2, Πεχλιβανίδης, Ρούμογλου, Χρήστου 15, Ψάλτου 3(1),  Χατζηαντωνίου,  Σταμπουλής 13(3), Παλλάκης 22, Κάλφας, Κούτρας

ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ 

Share it