Search

Τρίποντο με Άνθεια και τώρα ντέρμπι κορυφής για Εθνικό (video)

Με 1-0 της Ένωσης Άνθειας/Αρίστεινου χάρη σε γκολ του Γιώργου Μαρασλή επικράτησε την Κυριακή στο στάδιο «Φώτης Κοσμάς» στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Σε μία εκπληκτική μέρα για ποδόσφαιρο, με το θερμόμετρο να δείχνει 16 βαθμούς στην πρωτεύουσα του Έβρου, Εθνικός & Άνθεια δημιούργησαν φάσεις προσφέροντας ωραίο θέαμα στους λιγοστούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι στο παιχνίδι, με τον Καπανίκα να πιάνει ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή και τον Μπαμπλή να πραγματοποιεί μία εξίσου σπουδαία απόκρουση παραχωρώντας κόρνερ. Ο Εθνικός απάντησε με τον Γκαϊδατζή να σουτάρει από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής και τον Καρβουνίδη να αποκρούει κρατώντας το μηδέν. Στη συνέχεια ακολούθησαν κάποια μακρινά σουτ από τις δύο ομάδες που κατέληξαν άουτ και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το α’ μέρος.

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ο Καρακασίδης θα χάσει μια μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει όταν σε τετ α τετ που βρέθηκε θα σουτάρει πάνω στον γκολκίπερ της Άνθειας υπό το ασφυκτικό μαρκάρισμα του Απότα. Στο 50′ ο Δορουγιδένης από εκτέλεση φάουλ θα στείλει τη μπάλα ελάχιστα άουτ, ενώ δύο λεπτά μετά λίγο έλειψε οι παίκτες του Μπίτσου να σημειώσουν αυτογκόλ σε κεφαλιά του Καβατζικιώτη, με τους αμυντικούς της ομάδας να διώχνουν τη μπάλα πάνω στη γραμμή. Στο 58′ μετά από βολέ του Μπαμπλή η μπάλα θα σκάσει μία φορά στο έδαφος, ο Μαρασλής θα εκμεταλλευτεί ατομικό λάθος παίκτη της Άνθειας και με ωραία προσωπική ενέργεια θα φτάσει μέχρι τον Καρβουνίδη τον οποίο θα νικήσει για το 1-0. Ο επιθετικός του Εθνικού δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε ως φόρο τιμής στην πρώην του ομάδα.

Η Ένωση δεν μπόρεσε να αντιδράσει και δεν κατάφερε να φτάσει σε κάποια σημαντική ευκαιρία, σε αντίθεση με τον Εθνικό που μετά το γκολ που πέτυχε είχε δοκάρι σε σουτ του Γκαϊδατζή, ενώ και ο Μαρασλής από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ.

Με αυτή τη νίκη η ομάδα των Παπαράδη – Φλώρου έφτασε τους 37 βαθμούς, παρέμεινε στην κορυφή και στην επόμενη αγωνιστική φιλοξενείται από τη Θράκη Φερών σε ένα ματς που θα κρίνει πολλά αναφορικά με τον τίτλο.

Συνθέσεις:

Εθνικός Αλεξ/πολης (Παπαράδης-Φλώρος): Μπαμπλής, Γκαβανόζης, Ράλλης, Λίτσιος, Τσαπάνης, Γκουντενούδης (80′ Τσαχιρίδης), Γεωργατζόπουλος (70′ Αγοράκης), Κούπας (60′ Δορουγιδένης), Γκαϊδατζης (73′ Αμπράσης), Καρακασίδης, Μαρασλής.

Ένωση Άνθειας/Αρίστεινου (Μπίτσος): Καρβουνίδης, Παπαδημήτριου (50′ Μητριτζίκος), Δουμπουλάκης (70′ Λάζος), Απότας, Σίσκος, Κωνσταντάκης, Μαλτέζος, Μιχούδης, Καβατζικιώτης, Μπάμπιτς (75′ Φουρνουτζής), Καπανίκας (65′ Αραμπατζής).

Διαιτητής: Παπάς – Βοηθοί: Βασιλόπουλος, Γεωργακούδης

Δείτε το γκολ και φάσεις από τον αγώνα στο παρακάτω βίντεο από το επίσημο κανάλι του Εθνικού στο youtube:

Share it