Search

Κολυμπάδης: «Η Αλεξανδρούπολη στις μεγάλες δυνάμεις του πινγκ πονγκ»

Στο 1ο Πανελλήνιο αναπτυξιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην Αλεξανδρούπολη παρεβρέθηκε ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης.

Αφού καλωσόρισε αθλητές, προπονητές και συνοδούς και ευχαρίστησε τον δήμο και όλους τους συντελεστές στο οργανωτικό κομμάτι των αγώνων, τόνισε: «Καλωσορίζουμε κι εμείς με τη σειρά μας την Αλεξανδρούπολη στις μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος. Μετά από πολύχρονη συστηματική προσπάθεια κάποιων ανθρώπων, που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο άθλημα, έφτασε και η Αλεξανδρούπολη να συγκαταλέγεται επιτέλους στις δυνάμεις του αθλήματος. Διαθέτει δύο σωματεία, τα οποία είναι πολύ καλά οργανωμένα και στελεχωμένα και η συνεργασία τους έχει αποδώσει καρπούς. Συγχαίρω την Αλεξανδρούπολη για το πρώτο τουρνουά της κι εύχομαι να το καθιερώσει. Εύχομαι επίσης καλή συνέχεια με δύναμη και κουράγιο γιατί οι συνθήκες γενικά για τον αθλητισμό δεν είναι οι ιδανικότερες. Η ανέχεια και η φτώχεια όμως, φέρνει φιλότιμο και αυτό είναι χαρακτηριστικό του λαού μας».

Ο επικεφαλής της διοίκησης της ομοσπονδίας επέστρεψε πρόσφατα από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Κορέας και είχε μαζί του αναμνηστικά με αφορμή το 1ο όπεν της Αλεξανδρούπολης. Στον δήμαρχο της πόλης Ευάγγελο Λαμπάκη δώρισε μία απομίμηση της δάδας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «σε ένδειξη αναγνώρισης της υποστήριξης του δήμου στον Μ.Γ.Σ. Εθνικό, τον Α.Σ. Φάρο και γενικά στην επιτραπέζια αντισφαίριση». Επίσης, στους δύο προπονητές των σωματείων Άγγελο Τζίμα και Ανδρέα Νικολακάκη χάρισε από ένα ακόμα δώρο «για να δείξω ότι είμαι δίπλα τους και σέβομαι την προσπάθειά τους». Έδωσε απομίμηση της δάδας στον Ανδρέα και μία μασκότ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στον Άγγελο.

Σύντομο χαιρετισμό έκανε αμέσως μετά ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης. «Χαιρόμαστε όταν φιλοξενούμε στην πόλη μας ανθρώπους καλλιεργημένους και με παιδεία, χαιρόμαστε όταν βλέπουμε τους άριστους ν’ ασχολούνται με τον αθλητισμό κι εσείς εντάσσεστε σε αυτούς», είπε αρχικά απευθυνόμενος στον Μανώλη Κολυμπάδη και συνέχισε: «Το άθλημα του πινγκ πονγκ συγκαταλέγεται στον πυρήνα των ευγενών αθλημάτων, δημιουργεί αθλητική συνείδηση και βοηθάει το σώμα στην ανάπτυξή του. Παράλληλα, με αυτά τα τουρνουά ενισχύει τις κοινωνικές σχέσεις και σήμερα θα έλεγα ότι επιτελείται εθνική υποχρέωση πέρα από την αγωνιστική. Εννοώ ότι με τη φυσική παρουσία τόσων ατόμων εδώ μπορεί να τονωθεί και το εθνικό φρόνημα στη Θράκη, στον Έβρο γιατί ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό περνάμε δύσκολες στιγμές και θέλουμε τη συμπαράσταση όλων των Ελλήνων για να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες. Θα κάνουμε κι άλλες τέτοιες διοργανώσεις ώστε όλοι μαζί μέσα από τον πολιτισμό, του οποίου έκφραση είναι ο αθλητισμός, να δημιουργήσουμε μία άλλη Ελλάδα».

 

Share it