Search

Προβάδισμα Ευρώπης για τον ΑΟΞ με Κάστρο! Νίκησε Παναιτωλικό και έσπασε την “γκίνια” με Δέλλα

Σπουδαίας σημασίας νίκη πέτυχε η Ξάνθη που ξεπέρασε το εμπόδιο του Παναιτωλικού, κερδίζοντας τον στα Πηγάδια με 1-0, με το τέρμα του Κάστρο στο 23′ να δίνει σαφές προβάδισμα Ευρώπης για την Ξάνθη που έμεινε μόνη πέμπτη.

Με αυτή τη νίκη η ομάδα της Ξάνθης έσπασε το αήττητο που είχε χτίσει ο Τραϊανός Δέλλας τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής κόντρα στην ομάδα της Θράκης στο πρωτάθλημα(θυμηθείτε ΕΔΩ)

Ένα αφεντικό υπήρχε στην αναμέτρηση από το πρώτο λεπτό και αυτό ήταν η Ξάνθη, που επέβαλε χωρίς ιδιαίτερο κόπο το δικό της νόμο στο ματς, με τον Παναιτωλικό να περιορίζεται σε έναν όχι απλά αμυντικό ρόλο, αλλά παθητικό, αφού δεν μπορούσε καλά-καλά να περάσει το κέντρο.  Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Ράσταβατς ήρθε στο 14’, όταν ο Μπαξεβανίδης που είχε ανεβεί μέτρα στο γήπεδο, γύρισε την παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά, αλλά ο Κάστρο που ήταν αμαρκάριστος και σούταρε μέσα από την περιοχή, νικήθηκε από τον Κυριακίδη.

Αποδείχθηκε ότι αυτή ήταν απλά η προειδοποιητική βολή, αφού στο 23′ η Ξάνθη έβαλε το γκολ που άξιζε βάσει της εικόνας των δύο ομάδων. Δημιουργός ο Τριάδης, σκόρερ ο Κάστρο. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά, η μπάλα έφτασε στο ύψος της μικρής περιοχής και ο επιθετικώς των Ακριτών που ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα, έκανε με κεφαλιά το 1-0.  Με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Κάστρο έχασε την ευκαιρία να κάνει και το 2-0, αλλά ο Κυριακίδης απέκρουσε την κεφαλιά του, κρατώντας την ομάδα εντός διεκδίκησης του ματς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ναι μεν ο Παναιτωλικός παρουσιάστηκε βελτιωμένος, αλλά αυτό συνέβη κυρίως λόγω της οπισθοχώρησης της Ξάνθης, ώστε να χτυπήσει στη κόντρα, παρά στην άνοδο των φιλοξενούμενων. Χαρακτηριστικό της δημιουργικής δυσλειτουργίας της ομάδας του Δέλλα είναι ότι η πρώτη καλή ευκαιρία καταγράφηκε στο 68′ και αυτή με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Αυτή ήρθε από το δεξί πόδι του Μοράρ, με τον Ζίβκοβιτς να έχει σωστή αντίδραση και να απομακρύνει σε κόρνερ, ένα από τα πολλά που είχε ο Παναιτωλικός στο παιχνίδι, αλλά δεν κατάφερε να τα εκμεταλλευτεί.  Ουσιαστικά, το ματς για τους φιλοξενούμενους ολοκληρώθηκε στο 83′, όταν ο Άργκους τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες, σε ένα ματς που δεν απείλησε καλά-καλά με 11 στον αγωνιστικό χώρο.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Σβάρνας, Σιλά, Μεχία, Ντε Λούκας (78′ Καμαρά), Ντουρίτσκοβιτς (58′ Λουσέρο), Μπρίτο (73′ Γέντρισεκ), Τριάδης, Κάστρο.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάι, Σοάρες Άργκους, Μαρινάκης, Τσοκάνης (72′ Γιαννιώτης), Μπεχαράνο (79′ Γουίλαν), Μοράρ, Χόρχε Ντίας, Φάρλεϊ Ρόσα, Κεβν Ιταμπέλ (46′ Κλέσιο), Μάρκος Πάουλο.

Share it