Search

Γ’ Εθνική: Η μάχη της παραμονής στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές στον 1ο όμιλο

Στο τέλος φτάνει για φέτος το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής καθώς μένουν ακόμη 3 αγωνιστικές για να πέσει η αυλαία.

Τρεις ομάδες της Θράκης παλεύουν για την παραμονή τους στην κατηγορία. Αυτές είναι οι Άρης Αβάτου, Ορφέας Ξάνθης και ΑΕ Διδυμοτείχου.

Το ερχόμενο Σαβ/κύριακο για την 20η αγωνιστική ο Άρης Αβάτου υποδέχεται την ΑΕ Διδυμοτείχου στο ντέρμπι παραμονής, ενώ ο Ορφέας Ξάνθης φιλοξενεί την ήδη υποβιβασμένη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου. Στα δύο ματς που ενδιαφέρουν άμεσα στις θρακιώτικες ομάδες, ο Νέστος Χρυσούπολης φιλοξενείται από την Ελπίδα Σκουτάρεως και ο Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Απόλλωνα Παραλιμνίου.

Ο Άρης Αβάτου έχοντας τα δύο απο τα τρία τελευταία ματς στην έδρα του και θέλοντας ουσιαστικά ακόμη τρεις βαθμούς για να σωθεί έχει τον πρώτο λόγο, ενώ παρά τα άσχημα αποτελέσματα το τελευταίο διάστημα ο Νέστος Χρυσούπολης πολύ δύσκολα θα κινδυνέψει.

Η μάχη ουσιαστικά περιορίζεται σε τρεις ομάδες για μία θέση, με τον Ορφέα Ξάνθης να θέλει οπωσδήποτε νίκη με το Σιδηροχώρι και τουλάχιστον ένα μεγάλο εκτός έδρας αποτέλεσμα.

Απο την άλλη η ΑΕ Διδυμοτείχου που βγάζει τρομερό πάθος για την παραμονή έχει δύο παιχνίδια εντός έδρας, ενώ καθοριστικής σημασίας είναι για να ελπίζει να μην χάσει στην Ξάνθη απο τον Άρη Αβάτου.

Άξιος της μοίρας του ο Ξηροπόταμος που σε τρια ματς που “έκαιγαν” για την παραμονή πήρε μόλις ένα βαθμό. Το ματς με τον πρωτοπόρο Απόλλων είναι καθοριστικό καθώς αν δεν κερδίσει ο Ξηροπόταμος τότε υποβιβάζεται.

Αναλυτικά η βαθμολογία κάτω και πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού:

5. Άρης Αβάτου 28:  ΑΕ Διδυμοτείχου(εντός), Απόλλων Παραλιμνίου(εκτός), Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου(εντός)

6. Νέστος Χρυσούπολης 28: Ελπίς Σκουτάρεως(εκτός), Δόξα Προσκυνητών(εντός), Αετός Ορφανού(εκτός)

7. Ορφέας Ξάνθης 25: Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου(εντός), ΑΟ Καβάλα(εκτός), Ελπίς Σκουτάρεως(εκτός)

—————————————————————————

8. ΑΕ Διδυμοτείχου 24: Άρης Αβάτου(εκτός), Αετός Ορφανού(εντός), Απόλλων Παραλιμνίου(εντός)

9. Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου 21: Απόλλων Παραλιμνίου(εντός), Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου(εκτός), ΑΟ Καβάλα(εντός)

 

Share it