Search

Μια αδράνεια “πλήγωσε” την Ξάνθη στο ντέρμπι πεντάδας με Ατρόμητο στο Περιστέρι!

Δεν τα κατάφερε κόντρα στον πολύ καλό φέτος Ατρόμητο η Ξάνθη, που υπέστη την ήττα με 1-0 στο Δημοτικό γήπεδο Περιστερίου στα πλαίσια της 24ης αγωνιστικής της Super League «Σουρωτή».

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Ντάουντα στο 17ολεπτό, στην πρώτη ευκαιρία τους στο ματς. Μετά από εξαιρετική αντεπίθεση μετά απο λάθος συνεργασία Καμαρά-Σιλά, ο Βασιλακάκης έδωσε στον Κιβρακίδη, ο οποίος με εξαιρετική σέντρα έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντάουντα, με τον Νιγηριανό να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του με καρφωτή κεφαλιά. Η απάντηση των φιλοξενούμενων, πάντως, λίγο έλειψε να έρθει στο 23ο λεπτό αλλά ο Μπρίτο δεν κατάφερε να σκοράρει σε κενή εστία μετά την πάσα του Γέντρισεκ, σε μία από τις μεγαλύτερες χαμένες ευκαιρίες της χρονιάς.

Ο Ατρόμητος είχε καταφέρει να βρει το γκολ που ήθελε και στο δεύτερο ημίχρονο ήξερε πως έπρεπε απλά να κάνει συντήρηση κι αν κατάφερνε να τελείωνε το ματς. Από την άλλη η Ξάνθη έπρεπε πλέον να βγει μπροστά και να ψάξει την ισοφάριση κάτι που δεν έκανε σχεδόν καθόλου…

Οι Περιστεριώτες, γύριζαν άνετα την μπάλα χωρίς να απειλούν με εξαίρεση την κεφαλιά του Καρασαλίδη στο 68′ μετά από φάουλ του Ούμπιδες που έφυγε άουτ. Αυτή όσο περίεργο κι αν φαίνεται για ένα παιχνίδι που ήταν στο 1-0 ήταν και η μοναδική φάση στο δεύτερο ημίχρονο μέχρι και το 86′. Στο 86′, ο Ατρόμητος μπορούσε να… σφραγίσει την νίκη, αλλά ο Μπρούνο από κοντά με προβολή έστειλε την μπάλα άουτ. Αυτό λίγο έλειψε να κοστίσει στην ομάδα του, καθώς στο 90′ η Ξάνθη είχε την δική της ευκαιρία για το 1-1. Μετά από φάουλ, ο Λουσέρο έκανε το πλασέ, αλλά έστειλε την μπάλα πλάγιο άουτ και το… τρίποντο στο Περιστέρι!

Η ξανθιώτικη ομάδα παρέμεινε στους 32 βαθμούς μετά την 8η φετινή της ήττα, και πλέον αναμένει με ενδιαφέρον τα Κυριακάτικα ματς και κυρίως το παιχνίδι της ερχόμενης αγωνιστικής με τον Παναιτωλικό στα Πηγάδια οπού θέλει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί στα εντός έδρας παιχνίδια.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Σάκιτς, Κιβρακίδης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Μπουσουλάτζιτς, Βασιλακάκης (46′ Μάντσον), Ούμπιδες (90+1′ Κυριακίδης), Ουάρντα, Ντάουντα (72′ Μπρούνο)

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Λισγάρας, Μεχία, Καμαρά (46′ Ντε Λούκας), Γέντρισεκ, Σβάρνας, Μπρίτο, Σιλά, Τριάδης (71′ Λουσέρο), Φλίσκας, Φασίδης (55′ Κίκε)

Share it