Search

«Καυτές» ατάκες Ολιζαντέμπε για τον «κόουτς» Πανόπουλο, τον αγαπημένο του προπονητή και τον… άνθρωπο του προέδρου!

Συνέντευξη στο sport24.gr παραχώρησε ο άλλοτε παίκτης της Ξάνθης Εμάνουελ Ολιζαντέμπε που διέπρεψε στην χώρα μας με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Μεταξύ άλλων ο Ολιζαντέμπε αναφέρθηκε και στην θητεία του στην Ξάνθη, την οποία και χαρακτήρισε ως μία μαύρη σελίδα στη ζωή του.

Αναλυτικά είπε:

“Η Ξάνθη ήταν η ομάδα στην οποία νόμιζα ότι θα αναγεννήσω την καριέρα μου, από τη στιγμή που στην Πόρτσμουθ τα πράγματα δεν μου πήγαν καλά. Όταν πήγα εκεί, είδα παίκτες μέσα στη ζήλια. Δούλευα σκληρά καθημερινά, στην προσπάθειά μου να μπω στην ενδεκάδα. Όλες μου οι προσπάθειες πήγαν στράφι. Δεν ήξερα ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές, ειδικά ο Ζουέλα, που έδιναν κακές πληροφορίες για εμένα στον πρόεδρο.

Του έλεγαν για παράδειγμα ότι ο Ολιζαντέμπε έχει μεγάλο σπίτι στην Αθήνα. Ότι έχει μια όμορφη γυναίκα και ένα αυτοκίνητο CL55 AMG (Mercedes-Benz). Και φαντάσου ότι τον Ζουέλα με τη γυναίκα του, τους φιλοξένησα στο σπίτι μου κατά τη διάρκεια της διακοπής λόγω του Πάσχα. Θυμάμαι ακόμα όταν κατεβήκαμε στην Αθήνα για να παίξουμε κόντρα στον Παναθηναϊκό. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού με υποδέχτηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό. Τραγουδούσαν όλοι το γνωστό σύνθημα: «Μανωλάκη, εεε…». Το ξέρεις, δεν χρειάζεται να στο πω…

Ήταν μια πανέμορφη μέρα. Την επομένη, με κάλεσε στο γραφείο του ο πρόεδρος και μου λέει: «Ποιος νομίζεις ότι είσαι;». Του απάντησα ότι απλά απάντησα στην αγάπη των οπαδών του Παναθηναϊκού. Αυτό είναι φυσιολογικό σε όλο τον κόσμο, να χαιρετάει ένας ποδοσφαιριστής τους οπαδούς της παλιάς του ομάδας. Μου απάντησε: «Ναι, αλλά τώρα είσαι στην Ξάνθη». Και του είπα: «Ναι, αλλά αυτός είναι ο Παναθηναϊκός». Από τότε πιστεύω ότι άρχισαν όλα τα προβλήματα. Από εκείνη τη μέρα. Είπα στον πρόεδρο ότι δεν είναι ο Θεός και ότι αν δεν με θέλει στην ομάδα, αυτό είναι πρόβλημά του.

Αυτός ήταν που έφτιαχνε την ενδεκάδα της ομάδας και με άφηνε στον πάγκο. Θυμάμαι ένα παιχνίδι της Ξάνθης με την ΑΕΚ. Ήρθε στα αποδυτήρια και αντί του Λεμονή, έκανε αυτός την ομιλία στα αποδυτήρια. Ο Λεμονής ήταν τόσο τσαντισμένος, που στον επόμενο εκτός έδρας αγώνα με τον Πανιώνιο, παραιτήθηκε στο γήπεδο μετά το ματς”.

Ο παλαίμαχος πλέον επιθετικός είπε ότι ο Τάκης Λεμονής ήταν ο καλύτερος προπονητής που είχε στην καριέρα του, ενώ τόνισε ότι η θητεία του στην Ξάνθη ήταν μία μαύρη σελίδα στη ζωή του: 

“Ζητώ συγγνώμη από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, αλλά θα πω αυτό που νιώθω και αυτό που πραγματικά αισθάνομαι. Ο Λεμονής ήταν για εμένα ο καλύτερος προπονητής που είχα στην καριέρα μου. Πάρα, μα πάρα πολύ καλός προπονητής! Με προσωπικότητα. Απολάμβανα κάθε προπόνηση που έκανα μαζί του. Εντάξει, μπορεί να μη με χρησιμοποιούσε, αλλά δεν ήμουν θυμωμένος μαζί του, γιατί γνώριζα καλά ότι αυτό ήταν απόφαση του προέδρου, που έφτιαχνε την ενδεκάδα. Φτάνω στο συμπέρασμα πως και η θητεία μου στην Ξάνθη, ήταν μια μαύρη σελίδα στη ζωή μου”.

Ακόμη τόνισε ότι ο Τοροσίδης ήταν ο μόνος καλός παίκτης σε εκείνη την ομάδα της Ξάνθης και χαρακτήρισε τον Λαμπριάκο άνθρωπο του προέδρου:

“Ο μοναδικός καλός παίκτης σε εκείνη την ομάδα ήταν ο Τοροσίδης. Δες πού είναι σήμερα. Πολύ καλός επαγγελματίας, πολύ καλός άνθρωπος. Υπήρχε και ένας τύπος, που λέγεται Λαμπριάκος. Μερικές φορές τον έβλεπες να παίζει στόπερ, τις άλλες σέντερ φορ. Ανέκδοτο. Δεν μου έκανε καμία έκπληξη, γιατί ήταν ο… άνθρωπος του προέδρου”.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Ολιζαντέμπε με ένα κλικ εδώ.

Share it