Search

Με Λίσγαρα “λυτρωτή” και Ντουρίτσκοβιτς ξανά σε Ευρωπαϊκή τροχιά η Ξάνθη που έπιασε πεντάδα!

Με ένα πολύ καλό τέταρτο στις αρχές του δεύτερου μέρους η Ξάνθη έκαμψε την αντίσταση του Απόλλων Σμύρνης με 2-0 και επέστρεψε εκ νέου στην πέμπτη θέση καθωώς εκμεταλλεύτηκε την απώλεια βαθμών του Πανιωνίου (με το 0-0 κόντρα στον Αστέρα) και τον έπιασε στην πέμπτη θέση.

Οι γηπεδούχοι «χτύπησαν» από… αέρος με τις κεφαλιές των Λισγάρα (55’) και το αυτογκόλ του Αλμπάνη έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ντουρίτσκοβιτς,

Ανώτεροι για ένα ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι, άξιζαν κάτι καλύτερο. Μοιραίος ο Στόουκς, που είχε μια πολύ μεγάλη φάση στο 31′ ενώ και στο δεύτερο μέρος απείλησε την εστία της Ξάνθης με τον Ζίβκοβιτς να τον σταματά. Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα του παιχνιδιού στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου μέρους.

Η Ξάνθη γύρισε τον… διακόπτη, παρουσιάστηκε πιο επιθετική και κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αναγκάζοντας τους φιλοξενούμενους σε ρόλο κομπάρσου σε αυτό το χρονικό διάστημα. Εν αντιθέσει με τον Απόλλωνα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αποταμιεύσουν το καλό τους διάστημα. Ο Λισγάρας με το δεύτερο του γκολ (έπειτα από αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό), έδωσε προβάδισμα στην ομάδα της Ξάνθης στο 55′ με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Τριάδη.

Η ώρα περνούσε και δημιουργικά η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πέρναγε κάτω από τη βάση, εν αντιθέσει με την Ξάνθη που έλεγχε το ματς και έμοιαζε να ψάχνει περισσότερο το γκολ που θα “καθάριζε” το ματς, αυτό συνέβη στο 78’, όταν ο Αλμπάνης έγραψε το όνομά του στους αρνητικούς πρωταγωνιστές της αναμέτρησης, κάνοντας με αυτογκόλ, μετά από φάουλ-γέμισμα του Ντουρίτσκοβιτς, το 2-0 για τους Θρακιώτες.

Ντεβέσα και Ανιέτε πέρασαν στο παιχνίδι, αλλά το αποτέλεσμα είχε «κλειδώσει». Ο Ζίβκοβιτς επενέβη εντυπωσιακά όποτε χρειάστηκε, αποκρούοντας τις κεφαλιές των Στόουκς (83’) και Αλμπάνη (84’) και τελικά οι Ξανθιώτες πανηγύρισαν μια μεγάλη νίκη!

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Σβάρνας, Λισγάρας, Σιλά, Μεχία, Καμαρά, Ντουρίτσκοβιτς (85’ Μελιόπουλος), Κίκε (46’ Τριάδης), Μπρίτο (56’ Κάστρο), Γέντρισεκ.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Τσόβιτς, Κοντοές (67’ Σιατραβάνης), Κύργιας, Ζησόπουλος, Ναδάλες, Παπάζογλου, Μενδρινός (80’ Ανιέτε), Αλμπάνης, Κονέ (85’ Ντεβέσα), Στάθης, Στόουκς.

Photo Credit: EUROKINISSI

Share it