Search

Ανάλυση: Η μάχη της παραμονής του Εθνικού στην Volley League

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το πρωτάθλημα της Volley league, μιας και απομένουν πέντε αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκειά του και η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης είναι με την πλάτη στον τοίχο, όντας για πρώτη φορά, μετά τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής, στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Αν και τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη, οι Εβρίτες είναι σε δυσχερή θέση στην προσπάθεια που καταβάλλουν για να εισχωρήσουν στην πρώτη 8άδα των play off και να αποφύγουν την ψυχοφθόρο διαδικασία των play out. Το γιατί φτάσαμε έως εδώ είναι μεγάλη ιστορία που θα αναλύσουμε εν καιρώ. Το ζητούμενο είναι να επιτευχθεί ο στόχος παραμονής στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ για τον ιστορικό Εθνικό.

Και για να το πετύχει ατό πρέπει, είναι υποχρεωμένος, να διανύσει ένα δυνατό ντεμαράζ και να συγκεντρώσει την μεγαλύτερη δυνατή συγκομιδή βαθμών. Δύο (θα πρέπει να) είναι οι στόχοι. Αφενός να γίνει η ύστατη προσπάθεια για να πιάσει την 8η θέση, πράγμα δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο και αφετέρου αν αυτό δεν επιτευχθεί να πάει με διαφορά ασφαλείας έναντι των αντιπάλων του στα play out.

Στην παρούσα φάση εκτίμηση για βαθμολογικό όριο είναι πολύ δύσκολο να γίνει καθώς, ο πήχης κάθε αγωνιστική ανεβαίνει και ψηλότερα. Οι αρχικές προβλέψεις ότι οι 25 βαθμοί θα ήταν αρκετοί, όπως γίνεται αντιληπτό έχουν πάει περίπατο.

Οι επόμενοι αγώνες

Η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη στα πέντε εναπομείναντα παιχνίδια, έχει να δώσει δύο αγώνες στην Αλεξανδρούπολη κόντρα σε Εθνικό Πειραιώς και Ηρακλή Χαλκίδας και τρία εκτός με Παμβοχαικό, ΠΑΟΚ και Φοίνικα Σύρου. Στόχος είναι το απόλυτο των βαθμών στις εντός έδρας αναμετρήσεις και η προσπάθεια θετικού αποτελέσματος σε κάποιο εκ των εκτός. Εφικτά τα δύο εντός, δύσκολα αυτά που είναι μακριά από τον Έβρο.

Ωστόσο, όπως δήλωσε στο sportsaddict.gr ο κ. Μουστακίδης, πολυτέλεια δεν υπάρχει θα πρέπει να χτυπήσουμε και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο από όλα τα παιχνίδια μας, κάνοντας παράλληλα έκκληση στον φίλαθλο κόσμο της ομάδας και της πόλης για συσπείρωση, συστράτευση και δυναμική συμπαράσταση. Και η αλήθεια είναι ότι το έχει μεγάλη ανάγκη η ομάδα, ιδιαίτερα από τη στιγμή που έχει να τα βάλει με πολλούς και αστάθμητους παράγοντες (βλέπε αποτελέσματα περίεργα που ήδη ξεκίνησαν να σημειώνονται)…

Η αλήθεια είναι ότι από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα και κάτω, όλα είναι ανοιχτά αφού η διαφορά του 6ου Αιγινίου με τον 10ο Εθνικό είναι μόλις 4 βαθμοί και η κάθε αγωνιστική από εδώ και πέρα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και σημαντική.

Θυμίζουμε μόνο ότι εάν έληγε σήμερα το πρωτάθλημα τότε στα play out θα διεκδικούσαν την παραμονή Παμβοχαϊκός, Εθνικός Αλ. και Παναθηναϊκός με τον πρώτο να έχει με βάση την ειδική βαθμολογία 4β., τον δεύτερο 3β. και τους πράσινους 0. Οι τρεις τους θα αγωνιζόταν σε ένα μίνι πρωτάθλημα εντός και εκτός έδρας με τον τελευταίο να ακολουθεί την Παναχαϊκή στην Α2

Τα σημαντικά παιχνίδια

Παρακάτω σας παραθέτουμε ενδεικτικά ανά αγωνιστική τα πιο σημαντικά ματς για την μάχη της παραμονής:

18η αγωνιστική:
Παμβοχαϊκός – Εθνικός Αλ.
Εθνικός Π. – Παναθηναϊκός

19η αγωνιστική:
Νίκη Αιγινίου – Παμβοχαϊκός
Εθνικός Αλ. – Εθνικός Π.

20η αγωνιστική:
Εθνικός Π. – Νίκη Αιγινίου
Παμβοχαϊκός – Ηρακλής

21η αγωνιστική
Κηφισιά – Παμβοχαϊκός
Εθνικός Αλ.- Ηρακλής Χ.

22η αγωνιστική:
Εθνικός Π. – Κηφισιά
Φοίνικας Σ. – Εθνικός Αλ.

Η βαθμολογία (στο 2ο μισό του πίνακα):

6.Νίκη Αιγινίου 24
7. Κηφισιά 24
8.Εθνικός Π. 24
9.Παμβοχαικός 21
10.Εθνικός Αλ. 20
11.Παναθηναϊκός 14


12. Παναχαϊκή 2

Share it