Search

Συνεχίζονται τα κρούσματα πλαστών χαρτονομισμάτων στην Αλεξανδρούπολη

Συχνά εξακολουθούν να είναι τα κρούσματα πλαστών ευρώ στην Αλεξανδρούπολη, με ανυποψίαστους πολίτες να πέφτουν θύματα και να κινδυνεύουν να βρουν τον μπελά τους χωρίς να φταίνε…

Ένα τέτοιο περιστατικό περιέγραψε αναγνώστης του alexpoli.gr που παραλίγο να βρεθεί στο αστυνομικό τμήμα για πλαστό χαρτονόμισμα των 20 ευρώ.

Όπως μας αφηγήθηκε, πήγε πριν μερικές ημέρες να πληρώσει λογαριασμό τηλεφώνου σε εταιρεία τηλεπικοινωνιών και στο ταμείο έδωσα τα χαρτονομίσματα. Ένα από αυτά…βρέθηκε πλαστό από το μηχάνημα ελέγχου που διέθετε το υποκατάστημα. Ο υπάλληλος ζήτησε από τον άνθρωπο να περιμένει για να φωνάξει την αστυνομία…γιατί αυτό προβλέπει η νομοθεσία. Για καλή του τύχη άλλος άνθρωπος που μπήκε εκείνη την ώρα στο υποκατάστημα, κοινός γνωστός και των δυο, εξήγησε στον υπάλληλο ότι δεν πρόκειται για κάποιον ύποπτο αλλά για έναν εργαζόμενο πολίτη… Τελικά επικράτησε η λογική και ο υπάλληλος δέχτηκε να πάρει άλλο χαρτονόμισμα στη θέση του πλαστού. Το πλαστό βέβαιο ο αναγνώστης μας, το έσκισε και το πέταξε.

Ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν συχνά στην Αλεξανδρούπολη και οι πολίτες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με τα χαρτονομίσματα που λαμβάνουν.

Μερικές συμβουλές της αστυνομίας για τον έλεγχο των χαρτονομισμάτων με ένα κλικ εδώ.

Share it