Search

Ντε Λούκας: “Η καλύτερη στην Ελλάδα η ΑΕΚ, κάνουμε αυτοκριτική και κοιτάμε πεντάδα”

Ο Πάμπλο Ντε Λούκας απέδωσε τα εύσημα στην ΑΕΚ μετά την ήττα της Ξάνθης με 4-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο και υποστήριξε ότι η Ένωση είναι η καλύτερη ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα ενώ παράλληλα τόνισε πως οι παίκτες της ξανθιώτικης ομάδας θα πρέπει να κάνουν αυτοκριτική και να επικεντρωθούν στα επόμενα ματς με στόχο την είσοδο στην πεντάδα.

Οι δηλώσεις του:

Για το τι έφταιξε στο πρώτο ημίχρονο:
«Ήταν ένα ματς που θέλαμε σίγουρα να μπούμε διαφορετικά, αλλά αντιμετωπίζαμε μια ομάδα που είναι πάρα πολύ καλή και έλεγξε το παιχνίδι με όλους τους τρόπους. Μια ομάδα με μεγάλη ένταση, η οποία δε μας επέτρεψε να κάνουμε το παιχνίδι μας κι όταν μάλιστα απέναντι σε μια τόσο καλή ομάδα δέχεσαι τρία γκολ τόσο γρήγορα από στατικές φάσεις, μοιραία δεν μπορείς να επανέλθεις, οπότε ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι εξ αρχής».

Για τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Ξάνθη, ειδικά στο κέντρο της άμυνας:
«Παίξαμε κόντρα στην ΑΕΚ, μία ομάδα η οποία είναι με διαφορά η καλύτερη από όλες τις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος στον τρόπο που ελέγχει το παιχνίδι, στον τρόπο που πιέζει τον αντίπαλό της και κακά τα ψέμματα, πρέπει να το ομολογήσουμε ότι ήταν πολύ καλύτεροι από εμάς και εμείς δεν μπορέσαμε να αντεπεξέλθουμε. Δεν πρέπει να δείξουμε με το δάχτυλο έναν μόνο ποδοσφαιριστή για κάποια λάθη του. Όλοι μαζί αμυνόμαστε κι αυτό ήταν λάθος για όλη την ομάδα. Όλη μας η αμυντική λειτουργία ήταν κακή. Αυτό δεν ήταν το στιλ του παιχνιδιού μας, δεν είναι της φιλοσοφία μας, αλλά και της ιστορίας που έχει ο σύλλογος. Μοιραία δεν μπορώ να πω ότι η σημερινή εμφάνιση μας ήταν αντιπροσωπευτική, αλλά τα εύσημα στην ΑΕΚ, η οποία διεκδικεί το πρωτάθλημα».

Για το τι ακολούθησε στα αποδυτήρια μετά τον αγώνα:
«Ειλικρινά στα αποδυτήρια δεν είπε κανείς τίποτα. Απόλυτη σιωπή. Δεν υπήρχε και λόγος να μιλήσει κάποιος γιατί σ’ αυτές τις ώρες μετά από μια τέτοια άσχημη εμφάνιση αν πεις κάτι, μπορεί να πεις κάτι που δε θέλει να ακούσει ο άλλος ή ν’ ακούσεις κι εσύ ο ίδιος. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι αυτοκριτική για μια-δυο μέρες και εν συνεχεία να κοιτάξουμε τη συνέχεια του πρωταθλήματος διότι θέλουμε να διεκδικήσουμε την πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα και πρέπει να κοιτάξουμε κάθε ματς ξεχωριστά, αλλά προέχει αυτοκριτική και δουλειά μεθαύριο για το επόμενο παιχνίδι».

Share it